Milieugroeperingen moeten 'de schuld nemen voor #Curlew-afname'

| April 25, 2019

Boeren zijn teruggekomen op claims over de rol van landbouw in het verval van wulpen en andere soorten, en zeggen dat milieugoederen en adviseurs hun deel van de schuld moeten nemen voor beleid dat heeft geleid tot habitatdegradatie en verhoogde predatie.

De RSPB claimt dat landbouwpraktijken deels verantwoordelijk zijn voor een daling van 80% in het aantal wulpen in Wales sinds 1990, maar boeren zeggen dat het milieubeleid op uitgestrekte gebieden van wulphabitat gebaseerd is op advies van milieuvriendelijke liefdadigheidsinstellingen en adviseurs - en dat veel van deze zijn bijzonder schadelijk voor soorten zoals wulpen.
Rond 40% van de landbouwgrond in Wales is onderworpen aan milieuregelingsregels, met een percentage dat veel hoger is in belangrijke hooglandgebieden, die eens kernnestgebieden voor wulpen waren.
"Veel gebieden die ooit vol met nestelende wulpen lagen, zijn al twee decennia of langer in schema's met drastisch verminderd grazen, en de wulpen zijn nu verdwenen - dus het is duidelijk dat het advies van milieugoederen en adviseurs over het verminderen van begrazing verkeerd was," zei FUW-voorzitter Glyn Roberts.
De RSPB heeft toegegeven dat vegetatieovergroei een nadelige invloed heeft op geschikte broedhabitats en dat graasniveaus moeten worden verhoogd om wulpen en andere soorten zoals gouden plevier te helpen. "Overgroei van vegetatie op land dat eerder ideaal was voor wulpen en andere soorten is een direct gevolg van ondergraven, vaak als gevolg van milieuregelingregels, en boeren die veel plezier hebben gehad in de wulpen die ooit op hun land nestelden zijn buitengewoon boos dat hun waarschuwingen over de nadelige milieueffecten van het verwijderen van dieren uit het leefgebied werden genegeerd.
"Het is toe te juichen dat dit probleem eindelijk wordt erkend door mensen zoals de RSPB, maar er moet ook enige erkenning zijn dat het beleid dat leidde tot drastische bezuinigingen op dieren in het wild in de eerste plaats gebaseerd was op advies en lobby door milieuorganisaties en -adviseurs. .”
Het rapport van de RSPB over vogels in Wales, gepubliceerd in december, luidt: "... wulpen hebben een voorkeur voor habitats met lagere vegetatiedichtheden en slechts een matige dekking", waarmee wordt erkend dat de dichtheid van dieren aanzienlijk is afgenomen vergeleken met historische niveaus "... het is zeer Waarschijnlijk zullen de leefomstandigheden voor wulp's verslechteren. "
Roberts zei dat begrazing ook een risico vormde voor bergachtige soorten vanwege het verhoogde risico op bosbranden tijdens nestperiodes. "In de afgelopen paar dagen hebben we in de hooglanden van Wales en Engeland grote branden gezien op plaatsen waar begrazing en een gebrek aan management hebben geleid tot vegetatie die overgroeid is en meer vatbaar is voor bosbranden.
"Begrazing en beheer van het branden op gepaste tijden van het jaar leidde tot ideale leefgebieden voor wulpen, maar we worden nu geconfronteerd met een situatie waarin onderbeheer en ondergraving betekenen dat branden tijdens het broedseizoen uit de hand lopen". RSPB-onderzoek heeft ook de rol van roofdieren benadrukt , met één studie van wulp die succesvondst bevonden dat de roofdieren verantwoordelijk waren voor ongeveer 90% van nestmislukkingen - waarbij vossen en kraaien tot de belangrijkste boosdoeners behoorden. De liefdadigheidsinstelling heeft ook de positieve rol benadrukt die predatorcontrole speelt bij het verzekeren dat wulpen en soortgelijke soorten met succes jonge kinderen opvoeden.
"Veel van de meest problematische roofdieren zijn afkomstig van de bosbouwplantages van de Welshe regering en de inspanningen van Natural Resources Wales om ze onder controle te houden zijn nu verwaarloosbaar, terwijl de Forestry Commission eerder aanzienlijke bedragen heeft betaald voor ongediertebestrijding.
"Boeren zijn het beu om als zondebok door sommigen te worden beschuldigd dat ze verantwoordelijk zijn voor de achteruitgang van soorten, en het wordt hoog tijd dat het volledige plaatje duidelijk wordt gemaakt - inclusief de rol van slecht advies van NGO's en anderen over het verminderen van aantallen schapen, bosaanplantingen en andere factoren hebben gehad in het vernietigen van habitat en dieren in het wild.
"Waar het op neerkomt, is dat wat op veel gebieden nodig is, meer landbouw is en niet minder."

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Dierenwelzijn, Vogels en Habitatrichtlijn, Milieu, EU, Wales

Reacties zijn gesloten.