#Canada zou een kijkje moeten nemen in de Europese boeken als het gaat om de toekomst van #SustainableEnergy

| December 12

De onlangs aangekondigde EU-strategie voor bio-economie zet de erfenis van dat continent voort van het bevorderen van biologische oplossingen voor milieukwesties en legt strategisch de economische voordelen van de aanpak bloot, met een sterke nadruk op banen, groei en investeringen in de EU. In feite is de bio-economie van de EU al goed voor 4.2% van zijn BBP; het draagt ​​meer dan € 2 biljoen aan jaaromzet en € 621 miljard toegevoegde waarde bij, en houdt 18 miljoen mensen in dienst, schrijft International Institute for Sustainable Development Bioeconomy Lead Richard Grosshans.

Het plan is niet alleen concreet - inclusief een € 100m Circulair Bio-economie Thematisch Investeringsplatform om biobased innovaties dichter bij de markt te brengen, en een belofte om 300 nieuwe duurzame bioraffinaderijen in heel Europa te bouwen door 2030 - het vult ook een EU-richtlijn aan om ervoor te zorgen dat 20% van de totale energiebehoefte van de EU wordt opgevangen met hernieuwbare energie door 2020.

Kortom, de Europeanen lopen een stuk voor op het spel.

Als Canada zijn slag zou slaan in de bio-economische sector, zou de impact aanzienlijk zijn. In feite vervangt alleen 5% van de Canadese gasvoorziening door hernieuwbare gassen zou de uitstoot van broeikasgassen door 10 jaarlijks verlagen tot 14-megaton.

We zijn al in de goede richting aan het gaan.

De voorgestelde Clean Fuel Standard probeert het gebruik van koolstofarme brandstof, inclusief hernieuwbaar aardgas, te vergroten en is van toepassing op de sectoren vervoer, bouw en industrie. En de nieuw gevormde Circular Economy Leadership Coalition, een samenwerkingsverband van grote bedrijfsleiders, academici en niet-gouvernementele organisaties, zetten zich in om de overgang van Canada naar een circulaire economie te versnellen.

Om een ​​bio-economie in het land volledig te bevorderen, hebben we echter een nationale bio-economische strategie nodig, geïnspireerd door de onlangs bijgewerkte EU-strategie voor bio-economie en zelfs de 2012 van het Witte Huis. National Bioeconomy Blueprint. In feite werd dit al aanbevolen door de Canadese Kamer van Koophandel in 2015.

De strategie moet een voorbeeld zijn van de bestaande Canadese successen in de bio-economie, maar ook een pad effenen voor Canada om piloottechnologieën en innovaties bij te staan ​​thuis en wereldwijd-innovaties die Canada's overvloedige bio-afvalmaterialen en industriële bijproducten omzetten in brandstof, bio-gebaseerde meststoffen en hoogwaardige chemicaliën, terwijl ook schaarse metalen, kunststoffen en waardevolle voedingsstoffen worden gerecycled.

De regering van Canada moet de nodige ondersteuning, prikkels en begeleiding bieden door middel van financiering en programma's om bedrijven aan te trekken en bioraffinaderijen en innovatieclusters in het hele land te ontwikkelen.

Simpel gezegd, een bio-economie is afhankelijk van het gebruik van biologische producten, biomassa en afvalmaterialen die moeten worden gebruikt en omgezet in voedsel, veevoer, brandstof en meer. Als je je een circulaire economie voorstelt, waarbij "de waarde van producten, materialen en middelen wordt zo lang mogelijk in de economie gehandhaafd en het genereren van afval geminimaliseerd" een bio-economie vertegenwoordigt de hernieuwbare component.

Hoewel de recent verslag van de Intergouvernementele Werkgroep inzake klimaatverandering heeft zeker schokgolven over de hele wereld gestuurd, omdat het waarschuwde voor de verwoestende gevolgen van ons huidige milieutraject, maar het bracht ook de noodzaak onder de aandacht om alternatieven voor de status-quo te vinden.

In een wereld die dringend alternatieven moet vinden voor vuile fossiele brandstoffen die een hoge uitstoot van broeikasgassen (BKG's) veroorzaken die bijdragen aan de klimaatverandering, en die afstand moeten nemen van het huidige lineaire economische model van "hulpbronnen verzamelen, gebruiken en ontdoen" , de bio-economie is een zeer haalbare oplossing.

Canada's grote landbasis, lage bevolkingsdichtheid en overvloed aan natuurlijke hulpbronnen zijn van oudsher bewezen beperkende factoren in de overgang naar een toekomstige toekomst van de bio-economie.

Met de huidige milieuvereisten is Canada, dat hoge broeikasgasemissies produceert en toegang heeft tot een overvloed aan afval, residuen en biomassa, perfect gepositioneerd om een ​​wereldleider te worden in het bevorderen van een bio-economie.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, Biobrandstoffen, Canada, Klimaatverandering, CO2 uitstoot, Milieu, EU

Reacties zijn gesloten.