Verbind je met ons

Milieu

#EUFuelLabelling - Duidelijkere informatie voor consumenten en exploitanten

DELEN:

gepubliceerd

on

Er zal nu in heel Europa een nieuwe geharmoniseerde set brandstofetiketten verschijnen. Ze zullen bestuurders betere informatie geven over de geschiktheid van brandstoffen voor hun voertuigen, waar ze ook reizen in de EU, waardoor ze verkeerd tanken kunnen voorkomen en ze informatie krijgen over de gevolgen van hun keuze voor het milieu. Dit initiatief wordt genomen op basis van artikel 7 van de richtlijn infrastructuur voor alternatieve brandstoffen van oktober 2014 en in lijn met het voorstel van de Commissie Actieplan voor infrastructuur voor alternatieve brandstoffen, aangenomen in november 2017, waarin een aantal ondersteunende acties worden uiteengezet om de uitrol van infrastructuur te versnellen, de investeringen te verhogen en de acceptatie door de consument te verbeteren. Het vormt ook een aanvulling op de voorstellen van de Commissie-Juncker Europa in beweging voor een schone, veilige en verbonden mobiliteit. Een volle persbericht en factsheet met uitleg over de nieuwe labels zijn online beschikbaar.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending