Verbind je met ons

Klimaatverandering

#CovenantofMayors: Steden staan ​​voorop bij klimaatactie

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese burgemeesters komen donderdag (22 februari) bijeen in het Europees Parlement in Brussel om initiatieven te bespreken om de klimaatverandering op lokaal niveau aan te pakken.

Het evenement markeert dit jaar het 10-jarig jubileum van de Convenant van burgemeesters van Klimaat en Energie, een Europees initiatief dat meer dan 7,700 steden in Europa en daarbuiten met elkaar verbindt en zich inzet voor het verminderen van de CO2-uitstoot en het vergroten van de veerkracht tegen klimaatverandering.

door de implementatie van lokale klimaatactieplannenondersteunen zij de doelstelling van de EU om de CO2-uitstoot tegen 20 met ten minste 2020% en tegen 40 met 2030% te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990.

Honderden vertegenwoordigers van Europese burgemeesters en steden zullen donderdag in het Parlement in Brussel bijeenkomen om te vertellen hoe zij de energie-efficiëntie van gebouwen, transport en verlichting verbeteren; het gebruik van hernieuwbare energieën en de aanpassing aan een veranderend klimaat, en hoe ze hun inspanningen kunnen opschalen.

Sprekers zijn onder meer de voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani; Karl-Heinz Lambertz, voorzitter van het Europees Comité van de Regio's; Vicevoorzitter van de Europese Commissie Maroš Šefčovič; Miguel Arias Cañete, commissaris voor Klimaatactie en Energie, en Carlos Moedas, commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie.

Meer dan 70% van de Europeanen woont in steden en andere stedelijke gebieden, wat neerkomt op ongeveer 80% van het Europese energieverbruik en ongeveer hetzelfde aandeel in de CO2-uitstoot. Tegelijkertijd worden steden steeds meer getroffen door de gevolgen van die uitstoot, zoals hittegolven, extreme neerslag, stormen en overstromingen.

Blijf op de hoogte van het debat over steden en klimaatverandering door bekijk het Burgemeestersconvenant live op donderdag vanaf 9 uur CET en door te volgen #euburgemeesters2018 en @eumayors te volgen op Twitter.

advertentie

EU-inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen

De EU heeft zich ertoe verbonden de uitstoot van broeikasgassen in alle economische sectoren tegen 40 met ten minste 2030% te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990, in het kader van het Klimaatakkoord van Parijs.

De EU gebruikt drie instrumenten om dit doel te bereiken:

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending