Verbind je met ons

CO2 uitstoot

#Emissies Lokaal Europarlementariër gaat leiding geven aan het opruimen van emissies

DELEN:

gepubliceerd

on

dan_dalton_002_2West Midlands-parlementslid Daniel Dalton (foto) zal toezicht houden op de reactie van het Europees Parlement op nieuwe voorstellen voor typegoedkeuring van auto's in de nasleep van het emissieschandaal van vorig jaar.

De eind januari gepubliceerde voorstellen van de Commissie omvatten maatregelen om de onafhankelijkheid en collegiale toetsing van testcentra voor nieuwe auto's te versterken, een forum voor de uitwisseling van beste praktijken tussen nationale typegoedkeurings- en markttoezichtautoriteiten en nieuwe bevoegdheden voor de Commissie om spot- auto's op de weg controleren, ondermaatse voertuigen van de markt halen en toestemming voor keuringscentra intrekken als ze niet op orde zijn.

Na zijn aanstelling als rapporteur voor het verslag van het Europees Parlement om de voorstellen van de Commissie te onderzoeken en te wijzigen, zei Dalton: "Veel mensen hebben me gevraagd hoe het emissieschandaal in de EU is gebeurd en waarom de Amerikaanse autoriteiten ons werk moesten doen voor ons bij het blootleggen van het probleem.

"We hebben een robuuster systeem nodig om ervoor te zorgen dat de testcentra die nieuwe auto's goedkeuren, worden vertrouwd en door consumenten als onafhankelijk worden gezien. Na een huis is een auto meestal de op een na grootste aankoop die een persoon kan doen, maar toch zijn er zoveel mensen werden in de steek gelaten - zowel door bedrijven als door het systeem.

"Ik geloof dat, met de juiste wetgeving en testen, de effectiviteit van nationale instanties kan worden vergroot en de samenwerking tussen hen kan worden geïntensiveerd. Mijn prioriteit zal zijn om het vertrouwen te herstellen van die mensen die zo erg in de steek zijn gelaten in het verleden, en ik geloof dat dit kan worden bereikt zonder overdreven centralisatie bij de Europese Commissie."

Meer informatie

www.danieldaltonmep.co.uk 

advertentie

www.facebook.com/DanielDaltonMEP

www.twitter.com/ddalton40

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending