Verbind je met ons

Comité van de Regio's (CvdR)

Auto emissietest schandaal: CvdR milieu commissie pleit voor strengere limieten EU-emissie en een behoorlijke schadevergoeding

DELEN:

gepubliceerd

on

diesel-exhaust_gallery
De Commissie voor Milieu, Klimaatverandering en Energie (ENVE) van het Europees Comité van de Regio's heeft een verklaring szijn standpunt uiteenzetten over het schandaal rond de emissietests van auto's. ENVE-leden betreuren het dat de nationale regeringen die zitting hebben in de Raad van Ministers van de EU hebben toegestaan ​​dat autofabrikanten vanaf 2017 meer dan twee keer de emissielimieten overschrijden die door de EU-wetgeving zijn vereist. Ze roepen ook op dat lokale overheden recht hebben op een eerlijk deel van de compensatie voor betaald worden door bedrijven die verantwoordelijk worden bevonden om steden en regio's in staat te stellen schone luchtprogramma's uit te voeren.
In een reactie op de aanneming van de verklaring zei ENVE-voorzitter Francesco Pigliaru (IT/PES), president van de regio Sardinië: “Regels voor voertuigemissietests hebben een directe impact op burgers en zijn daarom van het grootste belang voor lokale en regionale autoriteiten. Regio's en steden kunnen geen enkele versoepeling van de regels accepteren, zoals de versoepeling van de emissielimieten door nationale overheden.

“Wij dringen er bij de EU-instellingen en lidstaten op aan om manipulaties niet langer te tolereren en ervoor te zorgen dat tests betrouwbaar en rigoureus zijn en gebaseerd zijn op rijomstandigheden in de echte wereld. Ten slotte roepen wij autofabrikanten op om met de grootst mogelijke transparantie te handelen om het vertrouwen van de consument te herwinnen. Dit is ook de beste manier om hun sleutelrol in de economie van de EU te behouden.”

Meer informatie

·         Verklaring van de ENVE-commissie van het Comité van de Regio's over het schandaal van de auto-emissietests

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending