Verbind je met ons

Milieu

Europese Milieucommissie Parlement stemt door middel van strengere wetten op de verontreinigende stoffen uit wegvoertuigen

DELEN:

gepubliceerd

on

diesel-exhaust_galleryTerwijl het Volkswagen-emissieschandaal voortduurt, heeft de Milieucommissie van het Europees Parlement gestemd over een voorstel om de Euro 5/6-verordening van de EU, die de vervuilende stoffen van wegvoertuigen beperkt, te actualiseren. Een door de Groenen/EVA-fractie voorgesteld amendement, dat deel uitmaakt van een partijoverschrijdend compromis bij de stemming, werd met een grote meerderheid aangenomen.

Dit amendement betekent dat de testprocedure voor het meten van verontreinigende emissies op basis van werkelijke rijomstandigheden (de zogenaamde Real Driving Emissions-test) voor 2017 moet gelden en dat elke afwijking van de grenswaarden voor verontreinigende stoffen alleen de onzekerheid van de testmethode mag weerspiegelen. .

Keith Taylor, Groen Europarlementariër voor Zuidoost-Engeland, zei: “Europese autofabrikanten hebben te lang de regels van de EU omzeild om hen in staat te stellen hun zeer vervuilende auto's op de weg te houden.

“Het enorme schandaal met Volkswagen over de regels voor autovervuiling moet de hoofden van EU-politici en de Britse regering bezighouden.

“Luchtvervuiling doodt elk jaar tienduizenden mensen in Groot-Brittannië. De regering moet dringend meer doen om de luchtvervuiling te bestrijden, aangezien we onze EU-doelstellingen op het gebied van luchtvervuiling al overschrijden. Met de extra ongecontroleerde uitstoot van Volkswagen-auto’s maak ik me zorgen over hoeveel erger de situatie eigenlijk is.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending