Verbind je met ons

Dierenwelzijn

UK MEP vragen regels voor de invoer van huisdieren

DELEN:

gepubliceerd

on

imgUK West Midlands Europarlementariër Daniel Dalton zet vraagtekens bij de regels met betrekking tot de import van puppy's in Groot-Brittannië.

Het volgt het onderzoek van de in West Midlands gevestigde liefdadigheidsinstelling Dogs Trust naar dierenartsen en fokkers in Litouwen en Roemenië, en het zorgwekkende gemak waarmee commerciële transporteurs puppy's naar Groot-Brittannië kunnen brengen onder een programma dat is ontworpen voor eigenaren van gezelschapsdieren. De trust zegt dat duizenden van deze op deze manier gebrachte puppy's niet voldoen aan de huidige Britse gezondheidsregels.

Dalton zei: “De regels voor huisdierenpaspoorten zijn ontworpen om eigenaren in staat te stellen met hun hond op vakantie te gaan of misschien te verhuizen. Ze zijn nooit ontworpen voor gebruik door commerciële exploitanten. Het gemak waarmee dealers zieke puppy’s of puppy’s zonder papieren naar Groot-Brittannië importeren – wat een risico op ziekte met zich meebrengt – is alarmerend.”

The Dog’s Trust recently experimented by importing a stuffed toy into Britain and in three out of four occasions no authority checked its validity.

De Europese beleidsadviseur Claire Calder van The Dogs Trust zei: “The Dogs Trust heeft de Europese Commissie, evenals nationale regeringen in de hele EU, bewijsmateriaal gepresenteerd van de illegale puppyhandel van vorig jaar en we zijn teleurgesteld om te constateren dat de situatie in de hele EU dat niet doet. lijkt niet verbeterd te zijn. De gevolgen van de puppysmokkel zijn enorm; voor consumenten die gedupeerd worden en de puppy's die verschrikkelijk lijden.

“There is clear abuse of the system and the rules need to be reviewed. The school holidays start this week and border staff need to be extra vigilant,” concluded Daniel. “I will be meeting the Dog’s Trust in September to discuss how we can tighten existing laws and enforcement procedures.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending