Verbind je met ons

Klimaatverandering

VN-klimaatbesprekingen: de regio's en steden van Europa roepen de EU op om het voortouw te nemen door echte ambitie te tonen door de uitstoot van broeikasgassen met 50% te verminderen tegen 2050

DELEN:

gepubliceerd

on

Kellogg-klimaatbeleid-vooruit-van-generaal-Mills-zegt-OxfamHet Europees Comité van de Regio's (CvdR) heeft zijn toezeggingen bekendgemaakt voor de VN-klimaatbesprekingen in Parijs in december later dit jaar. Tijdens de Wereldklimaattop in Lyon zei de voorzitter van de klimaat- en energiecommissie van het CvdR, Francesco Pigliaru, het volgende: “We hebben minder gepraat en meer echte inzet nodig. Het vinden van een antwoord op de gevolgen van de klimaatverandering voor onze planeet en mensen vergt ambitie. Daarom is het Europees Comité van de Regio’s de EU en haar lidstaten blijven oproepen om de lat hoog te leggen en de uitstoot van broeikasgassen tegen 50 met 2050% te verminderen.”   

Francesco Pigliaru, voorzitter van de Italiaanse regio Sardinië, vertegenwoordigde het CvdR in Lyon, een evenement waarvan de leiders hoopten dat het de toon zou zetten voor de crisisonderhandelingen later dit jaar. Hij verwelkomde het feit dat voor het eerst alle belanghebbenden uit regio's en steden allemaal over de hele wereld waren het eens geworden over een gemeenschappelijke verklaring, waarin de inzet van lokale en regionale overheden werd benadrukt om een ​​mondiale strategie te ontwikkelen om de klimaatverandering aan te pakken. En deze verplichtingen overtreffen de gebruikelijke.

 

Zeventig procent van de maatregelen om de klimaatverandering te beperken valt op de schouders van lokale en regionale overheden, en de klimaatverandering wordt altijd als eerste gevoeld in onze gemeenschappen. Dit is weer een kleine stap die duidelijk de noodzaak onderkent dat deze UN COP 21 verder gaat. Regio's en steden moeten de onderhandelaars kunnen ontmoeten om feedback te geven die ter plaatse is verzameld en om de gedeelde mondiale strategie om de klimaatverandering aan te pakken te helpen vormgeven.

 

In aanloop naar de 21st VN-klimaatconferentie, actieve betrokkenheid en betrokkenheid bij regio’s en steden zijn van cruciaal belang om tot een beter klimaatakkoord te komen. Deze dialoog moet echter niet alleen worden bevorderd voorafgaand aan de klimaatbesprekingen, tussen de EU-instellingen en de nationale regeringen, maar ook tijdens de onderhandelingen. Het CvdR – de EU-assemblee van lokale en regionale overheden – riep daarom formeel op om tijdens de onderhandelingen een dag te wijden aan regio's en steden.

 

advertentie

Annabelle Jaeger, lid van het CvdR en lid van de regionale raad van Provence-Alpes-Côte d'Azur, heeft op 30 juni samen met haar collega's dit standpunt bepaald met het oog op de top. Enkele van haar aanbevelingen zijn:

 

  • Vaststelling van een COP-besluit voor een klimaatactieplan voor steden en regio’s
  • Verder gaan dan de doelstellingen die de Europese Unie in oktober 2014 heeft gesteld, namelijk meer dan 40% in 2030 vergeleken met 1990; het CvdR beveelt 50% aan
  • Steden en regio’s directe toegang verlenen tot internationale klimaatfinanciering
  • De Europese Unie vragen om een ​​mondiale langetermijndoelstelling van 0% broeikasgasemissies in 2050 te steunen

 

Meer informatie

 

Laatste vergadering van de ENVE-commissie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending