Verbind je met ons

Kernenergie

G7-ministers aangemoedigd om bestaande en nieuwe nucleaire projecten te ondersteunen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

In het licht van de bijeenkomst van de ministers van Klimaat, Energie en Milieu van de G7 in Sapporo, Japan, heeft nucleaireurope – samen met zijn internationale partners – een verklaring uitgegeven waarin regeringen worden opgeroepen de onschatbare rol van kernenergie te erkennen bij het mogelijk maken van een schone en duurzame energietoekomst, Persbericht.

"Gezien de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd als het gaat om het koolstofarm maken van onze economieën en het verzekeren van een veilige energievoorziening, moeten alle actoren samenwerken om de levensduur van de bestaande nucleaire vloot te verlengen zolang dit technisch en economisch haalbaar is", aldus de directeur van nucleaireeurope. Generaal Yves Desbazeille: "Bovendien hebben we beleid nodig dat de financiering en bouw van nieuwe nucleaire projecten ondersteunt."

Volgens de verklaring – mede ondertekend door nucleaireurope samen met de Canadian Nuclear Association, Japan Atomic Industrial Forum, Nuclear Energy Institute (VS), Nuclear Industry Association (VK) en World Nuclear Association – worden de G7-landen aangemoedigd om:

  • Maximaliseer het gebruik van bestaande kerncentrales (NPP's)
  • Versnel de inzet van nieuwe kerncentrales
  • Ondersteuning van internationale samenwerking en de nucleaire toeleveringsketen
  • Ontwikkel een financiële omgeving die investeringen in kernenergie bevordert
  • Maximaliseer de efficiëntie van internationale regelgeving
  • Ondersteuning van de ontwikkeling van innovatieve nucleaire technologie
  • Het publieke begrip van kernenergie bevorderen
  • Internationaal samenwerken om best practices te delen
  • Ondersteuning van landen die net kernenergie hebben geïntroduceerd of overwegen

 Klik hier om de volledige verklaring te downloaden.

Over nucleaireuropa: Nucleareurope is de in Brussel gevestigde handelsvereniging voor de kernenergie-industrie in Europa. Het lidmaatschap van nucleaireurope bestaat uit 15 nationale nucleaire verenigingen en via deze verenigingen vertegenwoordigt nucleaireurope bijna 3,000 Europese bedrijven die in de industrie werken en ongeveer 1,100,000 banen ondersteunen.

Neem voor meer informatie contact op met Jessica Johnson: [e-mail beveiligd]

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending