Verbind je met ons

Kernenergie

Nucleair: een langetermijnoplossing voor de energiebehoeften van Europa

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De European Conservatives and Reformists Group (ECR) steunt het voorstel van de Europese Commissie om kernenergie en fossiel gas op te nemen in de zogenaamde "taxonomieverordening", waarin de criteria voor groene investeringen worden vastgelegd. “Zonder de bevordering van kernenergie zou het scenario van hoge energieprijzen in de toekomst kunnen verslechteren. Als het gaat om het effectief verminderen van emissies, biedt alleen kernenergie een realistische mogelijkheid om de noodzakelijke energiestabiliteit te bereiken”, ECR Milieucommissie Coördinator zei Alexandr Vondra. “Zonder kernenergie werkt de Green Deal niet. Het wordt belastend en kostbaar voor brede lagen van de bevolking.”

Met hun steun is de ECR-Fractie niet van plan de Commissie een blanco cheque te geven. The devil is in the detail: aardgas kan alleen een nuttige overbruggingstechnologie zijn als de voorwaarden voor het gebruik ervan niet te streng, maar realistisch en werkbaar zijn.

ECR-coördinator in de Begrotingscommissie Bogdan Rzońca zei: "Een klimaatvriendelijke energietransitie moet groeikansen bieden en in elke Europese regio haalbaar zijn. Anders zou het hele transitieproject in gevaar kunnen komen.

"Gas en kernenergie kunnen een stabiele en betaalbare energievoorziening genereren en de uitstoot snel verminderen als ze voldoende toegang krijgen tot het benodigde kapitaal."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending