Verbind je met ons

Energie

Commissie bespreekt zekerheid van gasvoorziening met lidstaten tijdens vergadering van Groep coördinatie gas

DELEN:

gepubliceerd

on

Energiecommissaris Kadri Simson opende op 19 januari een ad-hocvergadering van de EU-gascoördinatiegroep samen met deskundigen van de lidstaten, ENTSO-G en andere organisaties in de gassector om de voorzieningszekerheid en opslagniveaus in de hele EU te bespreken. In haar openingstoespraak informeerde commissaris Simson de deelnemers over de lopende werkzaamheden binnen de Commissie om de gasmarkt te monitoren en mogelijke scenario's te beoordelen, en over haar contacten met internationale partners en leveranciers. Ze herinnerde aan het belang van risicoparaatheid en solidariteit tussen de lidstaten. De commissaris nodigde de lidstaten uit om de situatie op nationaal, regionaal en Europees niveau nauwlettend te blijven volgen en de noodplannen bij te werken. De situatie van de voorzieningszekerheid in Oekraïne en in de buurlanden van de EU is ook besproken tijdens de vergadering van vandaag.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending