Verbind je met ons

Energie

Gas om de kloof te overbruggen en CO2 sneller te verminderen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

"Om de CO2-uitstoot van Europa te verminderen, hebben we ook gas nodig. Niet voor altijd en overal, maar voor een overgangsperiode en in bepaalde situaties. Gas is de schoonste fossiele energiebron en gasinfrastructuur kan in de toekomst worden gebruikt om schone waterstof te vervoeren - geproduceerd door hernieuwbare energie - die een enorm potentieel heeft als energiedrager in transport en industrie.

"Door gas als overbruggingstechnologie te gebruiken, kunnen we sneller CO2-reductie bereiken door bijvoorbeeld af te stappen van steenkool zonder te hoeven wachten tot volledig koolstofvrije technologieën algemeen beschikbaar zijn. In veel delen van de EU kan gas helpen bij het overbruggen van de kloof te overbruggen en ons te helpen sneller concrete resultaten te behalen. En het leveren van concrete resultaten is wat telt voor de EVP-Fractie", zegt Esther de Lange, lid van het EP, vice-voorzitter van de EVP-fractie en verantwoordelijk voor de zogenaamde Green Deal.

Haar verklaring komt nadat de Europese Commissie vrijdag voorstelde om kernenergie en fossiel gas op te nemen in de zogenaamde 'taxonomieverordening', waarin criteria worden vastgelegd die groene investeringen definiëren.

De EVP-Fractie erkent ook de rol die kernenergie kan spelen als koolstofarme technologie in de nationale energiemix, op voorwaarde dat er voldoende voorzieningen worden getroffen voor de hoogste veiligheidsnormen en voor ontmanteling, rekening houdend met grensoverschrijdende kwesties.

"De taxonomieregels zijn erg belangrijk om privaat geld en investeringen in de goede richting te sturen voor de Green Deal. Door duidelijk de lijst van opgenomen energie te definiëren, bieden we de broodnodige duidelijkheid aan investeerders", benadrukte de Lange.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending