Verbind je met ons

China

China: piekemissies vóór 2030 en klimaatneutraliteit vóór 2060

gepubliceerd

on

Na de toespraak van president Xi Jinping voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 22 september 2020, heeft de Energy Transitions Commission het volgende antwoord gegeven: `` De toezegging van president Xi dat China zijn uitstoot zal bereiken vóór 2030 en streeft naar koolstofneutraliteit vóór 2060 is een enorme stap voorwaarts in de strijd tegen schadelijke klimaatverandering, en een welkom voorbeeld van verantwoordelijk mondiaal leiderschap. Sterk beleid en grote investeringen. vooral gericht op de schone elektrificatie van de economie, zal nodig zijn om de doelstelling van het midden van de eeuw te bereiken. Analyse door ETC China heeft ons het vertrouwen gegeven dat een volledig ontwikkelde, rijke koolstofvrije economie haalbaar is. De prioriteit is nu ervoor te zorgen dat de acties in de jaren 2020, en in het bijzonder in het 14e vijfjarenplan, snel vooruitgang boeken in de richting van de dubbele doelstellingen. " Adair Turner, co-voorzitter, Energy Transitions Commission. 

ETC-rapporten over China 

In juni 2020 hebben de Energy Transitions Commission (ETC) en het Rocky Mountain Institute (RMI) gezamenlijk het rapport vrijgegeven: Groen herstel realiseren voor China: koolstofvrije elektrificatie centraal stellen.

In november 2019 hebben de Energy Transitions Commission (ETC) en het Rocky Mountain Institute (RMI) gezamenlijk vrijgegeven:  China 2050: een volledig ontwikkelde, rijke koolstofvrije economie.

Over de Commissie Energietransities 

De Energy Transitions Commission (ETC) is een wereldwijde coalitie van leiders uit het hele energielandschap die zich inzetten om halverwege de eeuw een netto-nuluitstoot te bereiken, in overeenstemming met de klimaatdoelstelling van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 ° C en idealiter tot 1.5 ° C. Onze commissarissen zijn afkomstig uit een reeks organisaties - energieproducenten, energie-intensieve industrieën, technologieleveranciers, financiële spelers en milieu-ngo's - die actief zijn in ontwikkelde en ontwikkelingslanden en verschillende rollen spelen in de energietransitie. Deze diversiteit aan standpunten vormt de basis van ons werk: onze analyses zijn ontwikkeld vanuit een systeemperspectief door uitgebreide uitwisselingen met experts en praktijkmensen.

Voor meer informatie, bezoek de ETC-website. 

China

Amerika wil een deal sluiten met de gearresteerde financiële baas van Huawei

gepubliceerd

on

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou een deal kunnen sluiten met Huawei's financieel directeur Meng Wanzhou (foto). Door het voorstel zou Meng vanuit Canada, waar ze werd gearresteerd, naar China kunnen terugkeren. Meng zou echter wangedrag in de zaak moeten toegeven, meldt de Wall Street Journal.

Meng wordt in de Verenigde Staten beschuldigd van het overtreden van sancties tegen Iran. Ze wordt beschuldigd van bankfraude omdat ze HSBC zogenaamd zodanig heeft misleid dat het de sancties zou kunnen overtreden. Mevrouw Meng werd deze week twee jaar geleden gearresteerd op basis van een Amerikaans bevel tijdens het wisselen van vliegtuig in Vancouver. Ze is op borgtocht vrijgelaten maar heeft Vancouver niet mogen verlaten.

Meng is onvermurwbaar dat ze niets verkeerds heeft gedaan. Er wordt gezegd dat ze "terughoudend" is om toe te geven dat ze volgens haar niet waar is. Ze beweert dat haar arrestatie politiek gemotiveerd was. De vertrekkende president Donal Trump vocht een totale campagne tegen Huawei. Hij beweert dat het technologiebedrijf zijn kit gebruikt om landen en mensen te bespioneren. Hij heeft echter geen enkel bewijs geleverd om zijn beweringen te staven. Meng is de dochter van Huawei's oprichter Ren Zhengfei. Het Chinese bedrijf en Meng zouden hebben samengespannen om HSBC te bedriegen door haar relatie met Skycom verkeerd voor te stellen. Autoriteiten in Amerika beweren dat Huawei en mevrouw Meng Skycom hebben gebruikt - een vermoedelijk dekmantelbedrijf dat actief is in Iran - om goederen onder embargo te kopen.

De arrestatie van Meng heeft ook geleid tot diplomatieke wrijving tussen China en Canada. China stopte de invoer van Canadees koolzaad. En twee Canadezen werden gearresteerd op beschuldiging van spionage - die nog moet worden opgelost. Het scherpe standpunt van Trump tegen Huawei heeft ook de relaties tussen Amerika en Groot-Brittannië verzuurd. Het VK had een deal gesloten met Huawei om infrastructuur te leveren aan een nieuw 5G-netwerk. Maar premier Boris maakte later een ommekeer in de overeenkomst. Huawei heeft de beschuldigingen van spionage consequent ontkend.

Verder lezen

China

Chinese leveranciers van telecomkits hebben dit jaar wereldwijd marktaandeel gewonnen

gepubliceerd

on

Je zou kunnen denken, met al het drama rond Huawei dit jaar, dat het een groot marktaandeel zou hebben. Maar volgens markttracker Dell'Oro is het tegenovergestelde waar: schrijft Scott Bicheno.

Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien, liggen Huawei en ZTE beide op koers om elk jaar twee procent marktaandeel te winnen, ten koste van Nokia, Cisco en Samsung. Met investeringen in China die de totale markt overtreffen, schatten we dat Huawei en ZTE samen ongeveer 3 procentpunten van het omzetaandeel hebben gewonnen, ”schreef Dell'Oro-analist Stefan Pongratz in zijn blog over de kwestie, wat impliceert dat ze elk ongeveer 1.5 procentpunt pakten.

Pongratz merkte ook op dat telecom het tempo van de bredere economie blijft overtreffen. "De algehele markt voor telecomapparatuur bleef losgekoppeld van de onderliggende economie", schreef hij. "Hoewel de voortdurende overgang van 4G naar 5G helpt om de verminderde capex te compenseren in langzamere markten voor mobiele breedband, schrijven we de onderbreking ook toe aan het groeiende belang van connectiviteit en dat de aard van deze recessie anders is dan in andere recessie. het verbeteren van de zichtbaarheid voor de operators. "

Dit alles herinnert ons aan de enorme omvang en het belang van de Chinese telecommarkt. Te oordelen naar een verslag by China Daily, er is weinig teken dat dat volgend jaar verandert. Hij sprak met Wu Hequan, een academicus aan de Chinese Academy of Engineering, die denkt dat China volgend jaar meer dan een miljoen 5G-basisstations zal bouwen, waardoor het totaal aan het eind van het jaar op 1.7 miljoen komt.

"Naarmate de aanleg van 5G-netwerken versnelt, zullen de kosten voor het bouwen van elk 5G-basisstation dalen", aldus Wu. “Zelfs als Chinese telecombedrijven in 5 evenveel 2022G-investeringen reserveren als dit jaar, kunnen ze volgend jaar veel meer 5G-basisstations bouwen dan dit jaar. Ik denk dat Chinese telecombedrijven volgend jaar meer dan een miljoen 5G-basisstations zullen bouwen, hoewel de specifieke constructiedoelstellingen zullen moeten wachten op de officiële aankondigingen van de telecombedrijven. "

Zelfs rekening houdend met het feit dat Wu en China Daily beiden weten beter dan af te wijken van het goedgekeurde CCP-verhaal, dit lijkt een plausibele projectie. De aggro met de VS zal de Chinese staat des te meer vastbesloten hebben gemaakt om ervoor te zorgen dat zijn binnenlandse telecom-industrie steeds sterker wordt, en het zou ons niet verbazen over een jaar een soortgelijk rapport te schrijven.

Verder lezen

China

China-ASEAN-samenwerking op het gebied van digitale economie

gepubliceerd

on

De digitale economie is de afgelopen jaren geleidelijk een focus geworden in de samenwerking tussen China en de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN). Als drijvende krachten achter de vrijhandelszone China-ASEAN, verrijken de China-ASEAN Expo (CAEXPO) en relevante topbijeenkomsten voortdurend de inhoud van de digitale economie in forums, bijeenkomsten en exposities, om een ​​solide basis te leggen voor de samenwerking tussen China en ASEAN. -operatie, schrijf Pang Geping en Li Zong, People's Daily.

Bijvoorbeeld state-of-the-art producten van internet, big data en kunstmatige intelligentie (AI) -industrieën, zoals slimme robots, intelligente beheersystemen van onbemande luchtvaartuigen, teledetectiesystemen via satellieten, evenals virtual reality-producten die meteorologische kennis, wordt elk jaar tentoongesteld in de sectie Advanced Technology Exhibition op de CAEXPO en trekt enorme aantallen bezoekers.

Er wordt ook een reeks high-end forums gehouden door de CAEXPO, waarmee een brug van samenwerking wordt geslagen die consensus bereikt en ontwikkelingsstrategieën op elkaar afstemt.

De China-ASEAN e-commercetop die sinds 2014 is geïnitieerd, evenals relevante e-commerceforums, hebben hun aandacht blijven richten op grensoverschrijdende en landelijke e-commercekwesties. Ze lanceerden een reeks dialogen op hoog niveau en implementeerden een reeks e-commerceprojecten, waaronder een grensoverschrijdend handelsfacilitatieplatform tussen China en ASEAN en een China-ASEAN grensoverschrijdend e-commerce industriepark in Nanning, Guangxi in het zuiden van China. Autonome regio Zhuang.

De 12e CAEXPO die in 2015 werd gehouden, begon met de bouw van de China-ASEAN-informatiehaven. Sindsdien is het China-ASEAN Information Harbor Forum uitgegroeid tot een routine-activiteit van de CAEXPO, en is het een belangrijk platform geworden voor samenwerking in de digitale economie tussen de twee partijen. Aangedreven door het forum is een reeks samenwerkingsmechanismen voor de digitale economie tot stand gebracht tussen China en ASEAN-landen, en is een reeks grote projecten uitgevoerd, zoals een fonds voor de China-ASEAN Information Harbor, de China-ASEAN Information Harbor. Harbor Digital Economy Alliance, evenals een industriële ecosfeer opgericht onder de China-ASEAN Information Harbor.

Afgezien van forums op hoog niveau, organiseerde de CAEXPO ook professionele tentoonstellingen om de ontwikkeling van digitale technologieën te demonstreren en een venster van samenwerking voor deelnemers te bieden. Op de 15e CAEXPO presenteerde de Chinese technologiegigant Huawei toekomstscenario's van een micro-slimme stad, evenals nieuwe ervaringen met het 5G-netwerk, en demonstreerde de ingrijpende veranderingen die de infusie tussen 5G en traditionele industrieën zoals huisvesting, auto en productie met zich meebrengt. . Het Chinese e-commerceplatform JD.com toonde zijn slimme logistieke systeem dat bestaat uit onbeheerde magazijnen, afleverstations, drones en UAV's. Thailand-China Technology Transfer Center bracht zijn technologieën in cosmetica, landbouwproducten en voedingssupplementen.

Dit jaar markeert het ASEAN-China Jaar van de samenwerking in de digitale economie. De 17e CAEXPO hield een reeks activiteiten onder het thema 'Building the Belt and Road, Strengthening Digital Economy Co-operation', om de diepgaande samenwerking tussen China en ASEAN-landen in de digitale economie volledig te promoten.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending