Verbind je met ons

Biobrandstoffen

Waste-to-energy is thuis in #CircularEconomy - #CEWEP Presents # SustainabilityRoadMap2035

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Op 24 september lanceerde CEWEP, dat de exploitanten van Europese Waste-to-Energy-fabrieken vertegenwoordigt, de eerste ooit Waste-to-energy duurzaamheid routekaart. Het nieuwe document, gepresenteerd voor meer dan 100 Europese beleidsmakers, stakeholders en vertegenwoordigers van de industrie in Brussel, beschrijft de visie van de sector op 2035 en laat zien hoe de Waste-to-Energy-sector essentiële diensten levert aan de samenleving.

“We kunnen niet praten over circulaire economie in 2035 zonder te praten over hoe we de materiaalkringlopen schoon kunnen houden, hoe we ervoor kunnen zorgen dat al het afval dat niet kan worden gerecycled nog steeds veilig wordt behandeld, dat alle waarde die inherent is aan het restafval, energie en materialen , is gebruikt. Met andere woorden, als Waste-to-Energy sector voelen we ons thuis in de circulaire economie, we zijn en zullen we nodig zijn, ”zei Paul De Bruycker, president van CEWEP tijdens het evenement.

Volgens berekeningen van CEWEP zal Europa nog steeds ongeveer 142 miljoen ton restafval produceren dat in 2035 moet worden behandeld, zelfs als alle afvaldoelen die zijn vastgesteld door de EU-afvalwetgeving die in 2018 is vastgesteld, op tijd worden bereikt. Er is een discussie nodig over hoe dit afval het beste kan worden behandeld, vooral omdat de huidige behandelingscapaciteit niet voldoende zou zijn voor ongeveer 40 miljoen van dit restafval (meer informatie). Bovendien moet de toekomstige EU-wetgeving commercieel en industrieel afval aanpakken door bindende doelstellingen voor recycling en stortafwijking voor deze afvalstromen vast te stellen.

advertentie

De routekaart roept op tot erkenning van de rol van Waste-to-Energy bij het behandelen van afval dat is verontreinigd met stoffen die niet geschikt zijn voor recycling en op deze manier kwaliteitsrecycling mogelijk maken. Daarnaast draagt ​​Waste-to-Energy ook bij aan recycling door metalen en mineralen uit de bodemas te winnen. Terwijl de teruggewonnen metalen worden meegeteld voor de recyclingdoelen, heeft de recycling van de minerale fractie van bodemas niet dezelfde erkenning, hoewel grondstoffen zoals zand en grind die nodig zouden zijn in verschillende constructietoepassingen op deze manier worden vervangen.

In zijn routekaart roept CEWEP op tot erkenning van de holistische rol van Waste-to-Energy in de bescherming van het klimaat door afval te behandelen dat anders op stortplaatsen terecht zou komen en fossiele brandstoffen te vervangen die in conventionele energiecentrales zouden zijn verbrand. De elektriciteit, warmte en stoom geproduceerd door Europese Waste-to-Energy-fabrieken worden geleverd aan bewoners en industrie, maar uitbreiding van de beschikbare infrastructuur zou helpen om deze energie nog efficiënter te benutten.

“Er zijn veel vragen opgekomen: hoe gemengd afval te behandelen, hoe bedrijfs- en industrieel afval betrouwbaar te behandelen, hoe grootschalige stortplaatsen aanzienlijk te verminderen, hoe de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, enz. Al deze belangrijke kwesties moeten worden aangepakt en daarvoor hebben we Waste-to-Energy nodig, ”vat Paul De Bruycker samen.

advertentie

Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met ESWET, de Europese vereniging van fabrikanten op het gebied van Waste-to-Energy Technology, waar ze ook een visie op Waste-to-Energy presenteerden in 2050: Clean Technologies for Sustainable Waste Management.


WtE Duurzaamheid Roadmap 2035


Dia's voor wegenkaartlancering
(24 / 09 / 2019)

Biobrandstoffen

De Commissie keurt de verlenging van de belastingvrijstelling voor biobrandstoffen in Zweden met een jaar goed

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-staatssteunregels de verlenging van de belastingvrijstellingsmaatregel voor biobrandstoffen in Zweden goedgekeurd. Zweden heeft vloeibare biobrandstoffen sinds 2002 vrijgesteld van energie- en CO₂-belasting. De maatregel is al meerdere keren verlengd, de laatste keer in Oktober 2020 (SA.55695). Met het besluit van vandaag keurt de Commissie een extra verlenging van de belastingvrijstelling met een jaar goed (van 1 januari tot 31 december 2022). Het doel van de belastingvrijstellingsmaatregel is het gebruik van biobrandstoffen te vergroten en het gebruik van fossiele brandstoffen in het vervoer te verminderen. De Commissie heeft de maatregel beoordeeld aan de hand van de EU-staatssteunregels, met name de Richtsnoeren inzake staatssteun voor milieubescherming en energie.

De Commissie was van oordeel dat de belastingvrijstellingen noodzakelijk en geschikt zijn om de productie en het verbruik van binnenlandse en ingevoerde biobrandstoffen te stimuleren, zonder de concurrentie op de interne markt onnodig te verstoren. Bovendien zal de regeling bijdragen aan de inspanningen van zowel Zweden als de EU als geheel om de Overeenkomst van Parijs na te komen en de doelstellingen voor hernieuwbare energie en CO₂ voor 2030 te halen. De steun voor op voedsel gebaseerde biobrandstoffen moet beperkt blijven, in overeenstemming met de drempels die zijn opgelegd door de herziene richtlijn hernieuwbare energie. Bovendien kan de vrijstelling alleen worden verleend wanneer exploitanten aantonen te voldoen aan de duurzaamheidscriteria, die door Zweden zullen worden omgezet zoals vereist door de herziene richtlijn hernieuwbare energie. Op basis hiervan heeft de Commissie geconcludeerd dat de maatregel in overeenstemming is met de EU-staatssteunregels. Meer informatie zal beschikbaar zijn op de concurrentie website, in het Staatssteunregister onder het zaaknummer SA.63198.

advertentie

Verder lezen

Biobrandstoffen

De Commissie keurt de verlenging van de belastingvrijstelling voor biobrandstoffen in Zweden met een jaar goed

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft op grond van de EU-staatssteunregels de verlenging van de belastingvrijstellingsmaatregel voor biobrandstoffen in Zweden goedgekeurd. Zweden heeft vloeibare biobrandstoffen sinds 2002 vrijgesteld van energie- en CO₂-belasting. De regeling werd verlengd na het besluit van de Commissie in zaak SA. 48069 in 2017 tot en met 31 december 2020. Bij dit besluit keurt de Commissie een verlenging van de belastingvrijstelling met één jaar goed (van 01 januari 2021 tot 31 december 2021).

Het doel van de belastingvrijstellingsmaatregel is het gebruik van biobrandstoffen te vergroten en het gebruik van fossiele brandstoffen in het vervoer te verminderen. De Commissie heeft de maatregelen beoordeeld aan de hand van de EU-staatssteunregels, met name de Richtsnoeren inzake staatssteun voor milieubescherming en energie 2014-2020. De Commissie stelde vast dat de belastingvrijstellingen noodzakelijk en passend zijn om de productie en het verbruik van binnenlandse en ingevoerde biobrandstoffen te stimuleren, zonder de concurrentie op de interne markt onnodig te verstoren. Bovendien zal de regeling bijdragen tot de inspanningen van zowel Zweden als de EU als geheel om de Overeenkomst van Parijs waar te maken en de streefcijfers voor hernieuwbare energiebronnen en CO₂ voor 2030 te verwezenlijken.

De steun voor biobrandstoffen op basis van voedsel moet beperkt blijven, in overeenstemming met de drempels die zijn opgelegd door de herziene richtlijn hernieuwbare energie. Bovendien kan de vrijstelling alleen worden verleend wanneer exploitanten aantonen dat ze voldoen aan de duurzaamheidscriteria, die door Zweden zullen worden omgezet zoals vereist door de herziene richtlijn hernieuwbare energie. Op basis hiervan concludeerde de Commissie dat de maatregel in overeenstemming is met de EU-staatssteunregels. Meer informatie zal beschikbaar zijn op de Commissie concurrentie website, in het Staatssteunregister onder het zaaknummer SA.55695.

Verder lezen

Biobrandstoffen

Commissie keurt verlenging van belastingvrijstelling goed voor niet op voedsel gebaseerd biogas en #BioPropane voor verwarming of als motorbrandstof in #Zweden

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft in het kader van de EU-staatssteunregels de verlenging van de belastingvrijstellingsmaatregelen goedgekeurd voor niet op voedsel gebaseerd biogas en biopropaan dat wordt gebruikt voor verwarming of als motorbrandstof in Zweden. In het kader van twee afzonderlijke regelingen is Zweden vrijgesteld van energie- en CO₂-belasting (i) biogas dat wordt gebruikt voor de opwekking van warmte (voormalige regeling voor het laatst verlengd in 2018) en (ii) biogas dat wordt gebruikt als motorbrandstof (voormalige regeling voor het laatst verlengd in 2015).

Met de besluiten keurt de Commissie voor beide regelingen een verlenging van de belastingvrijstelling (10-2021) met tien jaar goed, met twee wijzigingen: i) beperking van de belastingvrijstelling tot alleen niet op voedsel gebaseerd biogas en ii) uitbreiding van de belastingvrijstelling tot non-food gebaseerd bio-propaan. Het doel van de belastingvrijstelling is het gebruik van biogas en biopropaan te vergroten en het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, terwijl de overgang naar geavanceerde biobrandstoffen wordt vergemakkelijkt. De Commissie heeft de maatregelen beoordeeld in het licht van de EU - staatssteunregels, met name de Richtsnoeren inzake staatssteun voor milieubescherming en energie 2014-2020.

De Commissie was van mening dat de belastingvrijstellingen noodzakelijk en passend waren om de productie en consumptie van binnenlands en ingevoerd biogas en biopropaan te stimuleren, zonder de concurrentie op de interne markt onnodig te verstoren. Bovendien zullen de regelingen bijdragen tot de inspanningen van zowel Zweden als de EU als geheel om de overeenkomst van Parijs waar te maken en te streven naar de doelstellingen voor hernieuwbare energiebronnen en CO₂ voor 2030. Op basis hiervan concludeerde de Commissie dat de maatregelen in overeenstemming zijn met de EU-staatssteunregels.

Meer informatie zal beschikbaar zijn op de Commissie concurrentie website, in het Staatssteunregister onder de zaaknummers SA.56125 (warmteopwekking) en SA.56908 (motorbrandstof).

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending