Verbind je met ons

Energie

#NordStream2

DELEN:

gepubliceerd

on

Het 8e St. Petersburg International Gas Forum vond vorige week plaats in de Russische hoofdstad in het noorden en bood een platform voor inhoudelijke dialoog tussen leiders van de gasindustrie, de overheid en experts uit de industrie. Het forum is een uniek gasindustrie-evenement in Rusland: naast een uitgebreid tentoonstellingsprogramma biedt het een ruime gelegenheid voor een open en openhartige discussie over de meest acute en urgente kwesties waarmee de ontwikkeling van de aardgasmarkt te maken heeft.

Een van de belangrijkste besproken onderwerpen was die van internationale samenwerking bij projecten voor transport en gebruik van aardgas.

Een onderwerp van discussie was de behoefte aan Nord Stream 2, een pijpleiding die wordt ontwikkeld om Russisch aardgas via de Oostzee aan de EU-markt te leveren.

Het pijpleidingproject is omgeven door controverse en scherpe geschillen in Europa.

De VS zijn fel gekant tegen dit project en bedreigen de EU met sancties als het doorgaat, terwijl ze tegelijkertijd proberen Europa ertoe te bewegen in plaats daarvan LNG te gebruiken, wat een veel duurdere optie is dan gas uit Rusland.

Een van de belangrijkste sprekers was GAZPROM-voorzitter A. Miller, die het forum toesprak over de behoefte aan Nord Stream 2.

advertentie

"Zoals u weet, bereikte het volume van de gaslevering aan de Europese markt in 2017 194.4 miljard kubieke meter", vertelde de voorzitter van GAZPROM op de conferentie. "Dit cijfer geeft een groei van 8.4% aan in vergelijking met 2016, wat aangeeft dat we in 2018 een nieuw record zullen vestigen in de levering van gas aan de Europese markt."

“Maar hier moeten we een paar punten opmerken. Ten eerste zal het absolute leveringsvolume hoger zijn dan 200 miljard kubieke meter gas”, aldus Miller.

"Wat betekent het? Dit betekent dat we het punt van 205 miljard kubieke meter gaslevering aan Europa naderen of waarschijnlijk zullen bereiken. Dit past bij de maximale jaarlijkse contractvolumes voor al onze leveringscontracten voor de Europese markt. We zien dat de vraag naar het Russische gas verder groeit.”

Nord Stream 2 is ontworpen om een ​​betrouwbare en economische energie-infrastructuur te leveren en om de gasvoorziening aan het Europese transmissienetwerk veilig te stellen.

Het zal industrieën en huishoudens in Europa voorzien van een extra, veilige en duurzame aanvoerroute voor aardgas.

According to Miller: “The question is of demand for some gas transportation routes, in particular the Baltic Sea – Nord Stream project. During the last 12 months the load of Nord Stream became 7% higher than the planned project capacity”. Miller reminded to the audience that “the project capacity of the pipeline is 55 billion cubic meters, but its technological possibilities allow us to export a little more”. During the last 12 months, he continued, “we supplied to Europe 59 billion cubic metres. That means that the Nord Stream as an export gas transportation route from Russia was in demand for more than 100%.  All the existing capacities are being explored far beyond the projected ones.”

De groeiende economie van Europa heeft duidelijk behoefte aan extra hoeveelheden aardgas, EU-regelgeving vereist meerdere bronnen voor energiebronnen. Maar de woorden van de GAZPROM-voorzitter bewijzen eens te meer dat Europa zijn normale ontwikkeling niet kan voortzetten zonder Russisch gas. Dit is het antwoord op de vraag: “Hebben we de Nord Stream 2 nodig?” zei Miller tot besluit.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending