#NordStream2

| Oktober 5, 2018

Het 8th St. Petersburg International Gas Forum vond vorige week plaats in de Russische noordelijke hoofdstad en bood een platform voor een inhoudelijke dialoog tussen leiders van de gasindustrie, overheid en industrie-experts. Het forum is een uniek evenement in de gasindustrie in Rusland: naast een uitgebreid expositieprogramma biedt het een grote kans voor een open en openhartige discussie over de meest acute en dringende problemen waarmee de ontwikkeling van de aardgasmarkt gepaard gaat.

Een van de belangrijkste besproken kwesties was die van internationale samenwerking in projecten voor transport en gebruik van aardgas.

Een van de gespreksonderwerpen was de behoefte aan Nord Stream 2, een pijpleiding die wordt ontwikkeld om Russisch aardgas via de Oostzee naar de EU-markt te leveren.

Het pijplijnproject is omgeven door controverses en scherpe geschillen in Europa.

De VS staan ​​in sterk verzet tegen dit project en dreigen de EU met sancties als het doorgaat, terwijl ze tegelijkertijd proberen Europa ertoe aan te zetten om LNG te gebruiken, wat een veel duurdere optie is dan gas uit Rusland.

Een van de sprekers was GAZPROM, voorzitter A. Miller, die het forum toesprak over de noodzaak van Nord Stream 2.

"Zoals u weet, bereikte 2017 het volume van de gasvoorziening naar de Europese markt tot 194.4 miljard kubieke meter", vertelde de voorzitter van GAZPROM aan de conferentie. "Dit cijfer geeft 8.4% groei aan in vergelijking met 2016, wat aangeeft dat we in 2018 een nieuw record van gaslevering naar de Europese markt zullen halen."

"Maar hier moeten we een paar punten opmerken. Ten eerste zal het absolute aanbodvolume hoger zijn dan 200 miljard kubieke meter gas ", aldus Miller.

"Wat betekent het? Dit betekent dat we dichtbij of waarschijnlijk het punt van 205 miljard kubieke meter gasvoorziening naar Europa zullen bereiken. Dit past in de maximale jaarlijkse contractvolumes voor al onze leveringscontracten voor de Europese markt. We zien dat de vraag naar Russisch gas verder groeit. "

Nord Stream 2 is ontworpen om een ​​betrouwbare en economische energie-infrastructuur te leveren en de gaslevering aan het Europese transmissienet te beveiligen.

Het zal industrieën en huishoudens in Europa voorzien van een extra, veilige en duurzame aanvoerroute voor aardgas.

Volgens Miller: "De vraag is naar de vraag naar een aantal routes voor gastransport, met name het project Nord Stream in de Oostzee. Tijdens de afgelopen 12-maanden werd de lading Nord Stream 7% hoger dan de geplande projectcapaciteit ". Miller herinnerde het publiek eraan dat "de projectcapaciteit van de pijpleiding 55 miljard kubieke meter is, maar dat de technologische mogelijkheden ons in staat stellen iets meer te exporteren". Tijdens de laatste 12-maanden vervolgde hij: "we hebben Europa 59 miljard kubieke meter geleverd. Dat betekent dat de Nord Stream als een exportgastransportroute vanuit Rusland veel gevraagd was voor meer dan 100%. Alle bestaande capaciteiten worden veel verder onderzocht dan de geprojecteerde. "

De groeiende economie van Europa heeft uiteraard behoefte aan extra hoeveelheden aardgas, EU-regelgeving eist meerdere bronnen voor energiebronnen. Maar de woorden van de voorzitter van GAZPROM bewijzen eens te meer dat Europa zijn normale ontwikkeling zonder Russisch gas niet kan voortzetten. Dit is het antwoord op de vraag: "Hebben we de Nord Stream 2 nodig?" Zei Miller als conclusie.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Energie, Energiemarkt, Aanbevolen, Aanbevolen artikel, Gazprom, Aardgas, Rusland

Reacties zijn gesloten.