Verbind je met ons

Zakelijk

#HinkleyC: EDF-financiënchef stopt voorafgaand aan de beslissing van Hinkley Point

DELEN:

gepubliceerd

on

Hinkley-04

EDF heeft bevestigd dat zijn financieel directeur is gestopt in afwachting van een verwachte definitieve investeringsbeslissing over de Hinkley Point-kerncentrale van £ 18 miljard.

Thomas Piquemal, de voormalige financieel directeur, trad af omdat hij vreesde dat het project de financiële positie van EDF in gevaar zou kunnen brengen, aldus rapporten.

EDF-aandelen noteerden 7% lager.

160308HinkleyPointC

Vorige maand zei Chris Bakken, de directeur van het project dat tegen 7 2025% van de Britse elektriciteit zou kunnen produceren, dat hij zou vertrekken om andere belangen na te streven.

060308CarbonBriefTweetHinkley

advertentie

Jean-Bernard Levy, voorzitter en algemeen directeur van EDF, zei dat Piquemal hem vorige week op de hoogte had gebracht van het besluit om te vertrekken en dat hij spijt had van de 'haast' van het vertrek van de heer Piquemal.

Na een aantal keren de beslissing te hebben uitgesteld, werd verwacht dat de raad van bestuur van het bedrijf in april 2016 de laatste hand zou leggen aan de plannen voor de financiering van het project. Staatssteun, in de vorm van een staatsgarantie voor Hinkley Point C, werd Europese Commissie voldoen aan de EU-staatssteunregels. Dit besluit is aangevochten door energiebedrijven en Oostenrijk.

Levy zei dat het bestuur de investering in Hinkley Point (Somerset, VK) aan het bestuderen was om na te gaan wat de beste manier is om de energiecentrale te financieren. Hij voegde eraan toe dat EDF ernaar streefde "binnenkort" een definitief investeringsbesluit bekend te maken.

EDF heeft Xavier Girre, die vorig jaar bij het bedrijf kwam als financieel directeur van zijn Franse activiteiten, voorlopig aangesteld als financieel hoofd van de groep.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending