Verbind je met ons

Energie

Britse huizen krijgen slimme meters onder de € 315 miljard investeringsplan voor Europa

DELEN:

gepubliceerd

on

slimme meter1Meer dan 7 miljoen slimme meters zullen worden geïnstalleerd in huizen in heel Groot-Brittannië in het kader van een nieuw massaal uitrolprogramma van £ 1 miljard, ondersteund door de Europese Investeringsbank en zes commerciële banken (Barclays, Crédit Agricole CIB, HSBC, Santander, Sumitomo Mitsui Banking Corporation en The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd) en Infracapital. De Europese Investeringsbank (EIB) zal £ 360 miljoen beschikbaar stellen voor dit initiatief dat de uitrol van slimme meters aanzienlijk zal vergroten om het energieverbruik te verminderen en huishoudens te helpen geld te besparen.

Het programma is een belangrijk onderdeel van het opschalen van het gebruik van slimme meters in Groot-Brittannië en een van de grootste slimme meterprojecten in Europa tot nu toe. De uitrol zal worden beheerd door Calvin Capital, een toonaangevende financier, eigenaar en beheerder van gas- en elektriciteitsmeters. Individuele meters worden dan gebruikt door klanten van energieleveranciers.

"Dit is een belangrijke stap voor Calvijn's ambitie om de leidende aanbieder te worden van financierings- en beheerdiensten aan energieretailers op het gebied van slimme meters. Calvin is en blijft een pionier op het gebied van de financiering en het beheer van slimme meters. Door samen te werken met onze kredietverstrekkers en aandeelhouders van wereldklasse, waaronder voor het eerst de EIB, hebben we financieringsoplossingen kunnen ontwikkelen die flexibel en kosteneffectief zijn om te voldoen aan de eisen van onze klanten in de komende jaren." zei Chief Executive Officer van Calvin Jim Macdonald.

"Slimme meters maken het voor huishoudens en bedrijven gemakkelijker om energie te besparen en deze enorme uitrol zal helpen om de CO360-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Als onderdeel van onze toezegging om energie-investeringen in Groot-Brittannië te ondersteunen, is de Europese Investeringsbank verheugd £ XNUMX miljoen ter beschikking te stellen om Calvin te steunen'Het is een cruciaal project waarmee miljoenen energiegebruikers geld kunnen besparen. Dit programma biedt een benchmark voor gelijkaardige slimme metersystemen in heel Europa in de toekomst." zei Jonathan Taylor, vice-president van de Europese Investeringsbank.

Dit is het grootste project tot nu toe dat wordt ondersteund door het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), het hart van het investeringsplan voor Europa en het tweede in het VK. EFSI werd eerder dit jaar opgericht door de Europese Investeringsbank en de Europese Commissie en zal meer leningen mogelijk maken en particulier kapitaal aantrekken voor cruciale projecten van de Europese Investeringsbank in strategische sectoren zoals hernieuwbare energie, digitale infrastructuur, transport en R&D; evenals financiering voor het MKB. Sinds de start van het EFSI is er meer steun voor projecten in Groot-Brittannië goedgekeurd door de raad van bestuur van de Europese Investeringsbank dan in enig ander land.

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Jyrki Katainen, verantwoordelijk voor banen, groei, investeringen en concurrentievermogen, voegde daaraan toe: "I'm very pleased that the European Fund for Strategic Investments – which is at the heart of the €315bn Investment Plan for Europe – is helping to finance this worthwhile project. Smart meters improve customer awareness of how much they are spending on their energy bills so they can make informed decisions on their energy use. Nu de COP 21 op dit moment plaatsvindt, is het zeer positief dat meer dan de helft van de EFSI-projecten die tot dusver door de EIB moeten worden goedgekeurd, betrekking heeft op energie-efficiëntie en hernieuwbare energie."

Het programma ondersteunt de Britse regering's plannen om ervoor te zorgen dat er in 53 meer dan 2020 miljoen slimme elektriciteits- en gasmeters zijn geïnstalleerd in elk huis in Groot-Brittannië. De energie-industrie heeft de afgelopen vier jaar besteed aan het leren, testen, testen en ontwikkelen van hoe de uitrol in de praktijk zal werken. De massale uitrol start in 2016.

advertentie

Calvin werd geadviseerd door The Royal Bank of Scotland (financieel) en Hogan Lovells. De commerciële geldschieters werden geadviseerd door Allen & Overy, terwijl Linklaters optrad voor de EIB.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending