Verbind je met ons

Energie

Verklaring na trilaterale bijeenkomst tussen de EU, Rusland en Oekraïne over energiezekerheid

DELEN:

gepubliceerd

on

0805-oekraïne_full_600Op vrijdagmiddag (30 mei) vond in Berlijn een trilaterale bijeenkomst over energiezekerheid plaats tussen EU-energiecommissaris Oettinger, de Russische minister van Energie Novak en de Oekraïense minister van Energie Prodan. Er is verdere vooruitgang geboekt. Naftogaz heeft bewezen dat zij 786 miljoen dollar van hun rekening naar een corresponderende bank hebben overgemaakt. Gezien de patronen van de overdracht is het geld echter nog niet op de Gazprom-rekening bijgeschreven. Het bedrag van 786 miljoen dollar dekt de onbetaalde facturen voor gaslevering in februari en maart. De verwachting is dat het geld maandagochtend op de Gazprom-rekening zal worden bijgeschreven. Op basis daarvan kwamen de partijen overeen om op maandag (2 juni) in Brussel bijeen te komen voor verdere besprekingen. Het doel is om een ​​oplossing te vinden voor prijzen en betalingsregelingen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending