Verbind je met ons

Educatie

Europese onderwijsruimte: 16 nieuwe Erasmus+ Teacher Academies zullen excellentie in de lerarenopleiding bevorderen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Op 7 maart presenteerde de Commissie 16 nieuwe Erasmus+ Docentenacademies, dat leraren in alle stadia van hun loopbaan leermogelijkheden zal bieden, waaronder mobiliteit, leerplatforms en professionele gemeenschappen. Deze Erasmus+ Teacher Academies zullen profiteren van bijna 22.5 miljoen euro uit de Erasmus + begroting over drie jaar. De 16 nieuwe Academies, samen met de 11 die al worden gefinancierd onder de eerste oproep tot het indienen van voorstellen zullen meertaligheid, taalbewustzijn en culturele diversiteit omarmen, aangezien zij de lerarenopleiding ontwikkelen in overeenstemming met de prioriteiten van de EU in het onderwijsbeleid en bijdragen aan de verwezenlijking van de Europese onderwijsruimte, de visie van de EU op de onderwijs- en opleidingssector.

Onze Europese manier van leven promoten Vicevoorzitter Margaritis Schinas zei: “Een leraar die blijft leren, zal de nieuw verworven kennis doorgeven aan zijn/haar leerlingen. Met de nieuwe leermogelijkheden die we vandaag bieden, verrijken we zowel leraren als leerlingen; alweer een concrete stap op weg naar de Europese onderwijsruimte.”

In de Raad Onderwijs, Jeugdzaken, Cultuur en Sport zei Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugdzaken: "Het lerarentekort is een EU-brede uitdaging die op EU-niveau moet worden aangepakt. Daarom nemen we uitgebreide initiatieven om het beroep aantrekkelijker te maken. De Erasmus+ Teacher Academies zullen onze inspanningen ondersteunen om initieel onderwijs van hoge kwaliteit en permanente professionele ontwikkeling voor alle leraren, onderwijzers en schoolleiders te waarborgen. We hadden onszelf ten doel gesteld om in 25 2025 van dergelijke academies op te richten. Vandaag staan ​​we al op 27. Het succes spreekt voor zich!”

Erasmus+ Docentenacademies zijn samenwerkingsverbanden tussen aanbieders van lerarenopleidingen en instellingen voor lerarenopleiding die een Europese en internationale kijk op de lerarenopleiding zullen ontwikkelen. De onderwerpen die door de projecten worden behandeld, omvatten vaardigheden op het gebied van wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde, creativiteit, inclusie en ecologische duurzaamheid. Als onderdeel van de oproep tot het indienen van voorstellen voor 2022 omvatten de geselecteerde projecten 313 organisaties en 136 geassocieerde partners uit 30 landen (EU-lidstaten en met Erasmus+ geassocieerde landen). Onder de deelnemende organisaties bevinden zich aanbieders van initiële lerarenopleidingen, aanbieders van permanente beroepsontwikkeling, praktijkopleidingsscholen en andere organisaties met relevante expertise. Meer informatie is beschikbaar online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending