Verbind je met ons

Erasmus +

Onderwijs: een recordbudget van € 272 miljoen om allianties tussen Europese universiteiten te ondersteunen

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie heeft een nieuwe Erasmus+-oproep tot het indienen van voorstellen aangekondigd ter ondersteuning van de verdere uitrol van het initiatief "Europese universiteiten". Met een totaal budget van € 272 miljoen, eindigt de 2022-oproep voor Europese Erasmus + -universiteiten op 22 maart 2022. Margaritis Schinas, vice-president verantwoordelijk voor Europese levensstijl, zei: "Dankzij innovatieve en gediversifieerde modellen van geïntegreerde samenwerking bevorderen Europese universiteiten gemeenschappelijke Europese waarden en een versterkte Europese identiteit, en helpen ze instellingen voor hoger onderwijs een aanzienlijke sprong voorwaarts te maken op het gebied van kwaliteit, prestaties, aantrekkelijkheid en internationaal concurrentievermogen.

Deze oproep is een essentiële stap in het ondersteunen van het hoger onderwijs voor een duurzame, veerkrachtige en succesvolle toekomst. Mariya Gabriel, commissaris voor innovatie, onderzoek, cultuur, onderwijs en jeugdzaken, zei: "Vandaag de dag helpen we Europese universiteiten meer om hun partnerschappen tussen instellingen voor hoger onderwijs te versterken of nieuwe te creëren door hun krachten te bundelen. Sterke Europese universiteiten zijn in veel opzichten nuttig: ze rusten hun studenten, personeel en onderzoekers uit met de vaardigheden die ze nodig hebben om te voldoen aan de huidige maatschappelijke behoeften Sterke Europese universiteiten zijn ook essentieel voor het ontwikkelen van een sterk gevoel van verbondenheid met Europa, het stimuleren van regionale ontwikkeling en het concurrerender en aantrekkelijker maken van Europa op het wereldtoneel."

Europese universiteiten ondersteunen systemische, structurele en duurzame samenwerking tussen verschillende instellingen voor hoger onderwijs in heel Europa, met betrekking tot al hun missies: onderwijs, onderzoek, innovatie en dienstverlening aan de samenleving. Voortbouwend op het succes van de proefoproepen die in 2019 en 2020 zijn gelanceerd, ondersteund door Horizon 2020 voor hun onderzoeksdimensie, heeft de oproep voor 2022 tot doel de voortzetting van de samenwerkingsinspanningen van instellingen voor hoger onderwijs die reeds betrokken zijn bij partnerschappen op institutioneel niveau, te vergemakkelijken, zoals die geselecteerd in het kader van de Erasmus + 2019 European Universities-oproep. Het biedt de mogelijkheid om geheel nieuwe allianties te creëren. Ook instellingen voor hoger onderwijs hebben de mogelijkheid om aan te sluiten bij bestaande allianties. Voor deze nieuwe 2022-oproep worden de landen van het Bologna-proces die niet zijn geassocieerd met het Erasmus+-programma uitgenodigd om zich als geassocieerde partners bij de allianties aan te sluiten.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie
advertentie

Trending