Verbind je met ons

Volwasseneneducatie

President Von der Leyen opent de derde Europese onderwijstop

gepubliceerd

on

Op 3 december vond de derde Europese onderwijstop plaats, georganiseerd door de Europese Commissie. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, hield de openingstoespraak ter ere van leerkrachten die sinds het uitbreken van de COVID-10-pandemie ernaar hebben gestreefd de klaslokalen digitaal open te houden, zodat leerlingen de kans krijgen om te blijven leren. De top van dit jaar stond in het teken van de 'Digital Education Transformation'.

In haar toespraak zei president Von der Leyen dat de pandemie “ook de tekortkomingen aan het licht bracht die moeten worden aangepakt. We moeten digitale technologieën met succes integreren in onze onderwijssystemen. Digitale technologieën stellen veel leerlingen in staat om te blijven leren. Maar voor anderen bleek het een grote barrière te zijn wanneer toegang, apparatuur, connectiviteit of vaardigheden ontbreken. "

Ze verwees naar de Digitaal onderwijsactieplan onlangs gepresenteerd door de Commissie, die juist tot doel heeft de digitale vaardigheden van leerkrachten en leerlingen te stimuleren en de bijbehorende infrastructuur te ontwikkelen. De voorzitter benadrukte de ambitieuze maar haalbare doelstellingen die zijn voorgesteld voor de Europese onderwijsruimte en sprak over hoe NextGenerationEU de onderwijssector kan helpen.

Ten slotte verwelkomde ze de nieuwe 'Education for Climate Coalition': “Met deze coalitie willen we een deel van de energie van de straat naar al onze klaslokalen brengen. We willen de hele onderwijsgemeenschap mobiliseren om de doelen van klimaatneutraliteit en duurzame ontwikkeling te ondersteunen. ” Lees de volledige toespraak online..

Volwasseneneducatie

Derde Europese onderwijstop over de transformatie van digitaal onderwijs

gepubliceerd

on

Vandaag (10 december) zal de Europese Commissie gastheer zijn van de derde Europese onderwijstop, vindt dit jaar online plaats. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen; Bevordering van onze Europese levenswijze Vicevoorzitter Margaritis Schinas; Commissaris voor Banen en sociale rechten Nicolas Schmit en Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd, zullen allemaal deelnemen. Voorafgaand aan het evenement zei vicevoorzitter Schinas: "Europa hecht veel waarde aan eerlijke, groene, digitale en inclusieve samenlevingen. De Europese onderwijsruimte biedt concrete initiatieven om deze gedeelde ambitie samen te verwezenlijken. Europese universiteiten, Erasmus Teacher Academies, Centres of Vocational Excellentie en Erasmus-mobiliteit zijn kenmerkend voor onze Europese manier van leven. "

Commissaris Gabriel zei ook: “Ik kijk ernaar uit om de mening van zo veel mensen uit de onderwijswereld te horen terwijl we ons werk aan de verwezenlijking van een Europese onderwijsruimte tegen 2025 voortzetten en ons actieplan voor digitaal onderwijs uitvoeren. Daartoe zal ik op de onderwijstop van de gelegenheid gebruik maken om een ​​consultatieproces over de transformatie van het hoger onderwijs op gang te brengen. Ik zal ook een ander belangrijk resultaat van onze agenda voor de Europese onderwijsruimte aankondigen: de coalitie voor onderwijs voor klimaat, die we in de loop van 2021 zullen ontwikkelen. "

De ministers van Onderwijs van de EU en onderwijsprofessionals en vertegenwoordigers uit heel Europa zullen de uitdagingen en kansen bespreken voor de digitale transformatie van de Europese onderwijssystemen in de context van herstel na de coronaviruscrisis en daarna. Ze zullen ook ervaringen en beste praktijken uitwisselen om de gevolgen van de pandemie voor onderwijs en opleiding te verzachten, en feedback geven op de visie van de Commissie om een Europese onderwijsruimte tegen 2025 en de implementatie van zijn Digitaal onderwijsactieplan. De Summit wordt via internet uitgezonden - links zijn beschikbaar op de webpagina.

Verder lezen

Volwasseneneducatie

#Coronavirus - Britse universiteiten mogen in september niet heropenen, zegt vakbond

gepubliceerd

on

By

Britse universiteiten zouden plannen voor heropening in september moeten schrappen om te voorkomen dat reizende studenten de coronavirus-pandemie van het land aanwakkeren, zei een vakbond, die oproept tot online onderwijs. De regering van premier Boris Johnson is onder vuur komen te liggen vanwege haar pogingen om het onderwijs te hervatten, vooral na een ruzie over examenresultaten voor scholieren en een mislukte poging om alle leerlingen eerder dit jaar weer naar hun lessen te halen, schrijft Elizabeth Piper.

Johnson heeft de Britten opgeroepen om terug te keren naar iets dat meer op normaliteit lijkt na de blokkering van het coronavirus, en roept werknemers op om terug te keren naar kantoren om de economie te helpen herstellen van een krimp van 20% in de periode april-juni.

Maar de University and College Union (UCU) zei dat het te vroeg was om studenten terug te sturen naar universiteiten, met de waarschuwing dat ze de schuld konden krijgen als het aantal gevallen van COVID-19 toenam. "Het verplaatsen van meer dan een miljoen studenten door het land is een recept voor rampen en het risico bestaat dat slecht voorbereide universiteiten achterblijven als de verzorgingstehuizen van een tweede golf", zei algemeen secretaris Jo Grady van UCU in een verklaring. "Het is tijd voor de regering om eindelijk doorslaggevende en verantwoorde maatregelen te nemen in deze crisis en de universiteiten te vertellen dat ze hun plannen voor face-to-face onderwijs moeten opgeven", zei ze, en drong er bij de regering op aan om al het onderwijs online te verplaatsen voor het eerste semester.

Stephen Barclay, hoofdsecretaris van de Schatkist (ministerie van Financiën), zei dat hij het niet eens was met het argument. "Ik denk dat universiteiten, net als de rest van de economie, terug moeten komen en studenten moeten dat kunnen", vertelde hij Times Radio. Verschillende universiteiten zeggen dat ze na weken van voorbereiding klaar zijn om volgende maand te heropenen en sommige studenten zeggen dat ze al geld hebben uitgegeven aan zaken als huisvesting ter voorbereiding op het nieuwe semester.

Verder lezen

Volwasseneneducatie

Vaardigheden: vijf nieuwe grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten geselecteerd voor # Erasmus + -financiering om excellentie in beroepsopleiding in Europa te ontwikkelen

gepubliceerd

on

De Commissie heeft voor Erasmus + financiering voorgesteld vijf nieuwe platforms van Centra voor Beroepsmatige Excellentie, om te voorzien in de behoeften van een innovatieve, inclusieve en duurzame economie. Gefinancierd via Erasmus + voor een maximum budget van € 4 miljoen elk, zullen de platforms actief zijn in sectoren zoals groene innovatie en stedelijke vergroening, micro-elektronica en de meubel- en houtsector.

Ze zullen ook belangrijke Europese prioriteiten ondersteunen, zoals de digitale en groene overgangen, duurzame groei en de sociale integratie van individuen die tot achtergestelde groepen behoren. Geselecteerd uit 55 aanvragen, de vijf nieuw geselecteerde Platforms of Vocational Excellence omvatten 167 partnerorganisaties uit 17 lidstaten en 4 andere landen die deelnemen aan het Erasmus + -programma.

De gekozen projecten reageren op een veranderende arbeidsmarkt en sluiten aan bij de prioriteiten van de Europese agenda voor vaardigheden en het voorstel van de Commissie voor een aanbeveling van de Raad over beroepsonderwijs en -opleiding voor duurzaam concurrentievermogen, sociale rechtvaardigheid en veerkracht gepresenteerd op 1 juli. Het persbericht is beschikbaar Hier kan je daar alles over lezen..

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

Trending