Verbind je met ons

Volwasseneneducatie

#Coronavirus - Britse universiteiten mogen in september niet heropenen, zegt vakbond

gepubliceerd

on

Britse universiteiten zouden plannen voor heropening in september moeten schrappen om te voorkomen dat reizende studenten de coronavirus-pandemie van het land aanwakkeren, zei een vakbond, die oproept tot online onderwijs. De regering van premier Boris Johnson is onder vuur komen te liggen vanwege haar pogingen om het onderwijs te hervatten, vooral na een ruzie over examenresultaten voor scholieren en een mislukte poging om alle leerlingen eerder dit jaar weer naar hun lessen te halen, schrijft Elizabeth Piper.

Johnson heeft de Britten opgeroepen om terug te keren naar iets dat meer op normaliteit lijkt na de blokkering van het coronavirus, en roept werknemers op om terug te keren naar kantoren om de economie te helpen herstellen van een krimp van 20% in de periode april-juni.

Maar de University and College Union (UCU) zei dat het te vroeg was om studenten terug te sturen naar universiteiten, met de waarschuwing dat ze de schuld konden krijgen als het aantal gevallen van COVID-19 toenam. "Het verplaatsen van meer dan een miljoen studenten door het land is een recept voor rampen en het risico bestaat dat slecht voorbereide universiteiten achterblijven als de verzorgingstehuizen van een tweede golf", zei algemeen secretaris Jo Grady van UCU in een verklaring. "Het is tijd voor de regering om eindelijk doorslaggevende en verantwoorde maatregelen te nemen in deze crisis en de universiteiten te vertellen dat ze hun plannen voor face-to-face onderwijs moeten opgeven", zei ze, en drong er bij de regering op aan om al het onderwijs online te verplaatsen voor het eerste semester.

Stephen Barclay, hoofdsecretaris van de Schatkist (ministerie van Financiën), zei dat hij het niet eens was met het argument. "Ik denk dat universiteiten, net als de rest van de economie, terug moeten komen en studenten moeten dat kunnen", vertelde hij Times Radio. Verschillende universiteiten zeggen dat ze na weken van voorbereiding klaar zijn om volgende maand te heropenen en sommige studenten zeggen dat ze al geld hebben uitgegeven aan zaken als huisvesting ter voorbereiding op het nieuwe semester.

Volwasseneneducatie

Vaardigheden: vijf nieuwe grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten geselecteerd voor # Erasmus + -financiering om excellentie in beroepsopleiding in Europa te ontwikkelen

gepubliceerd

on

De Commissie heeft voor Erasmus + financiering voorgesteld vijf nieuwe platforms van Centra voor Beroepsmatige Excellentie, om te voorzien in de behoeften van een innovatieve, inclusieve en duurzame economie. Gefinancierd via Erasmus + voor een maximum budget van € 4 miljoen elk, zullen de platforms actief zijn in sectoren zoals groene innovatie en stedelijke vergroening, micro-elektronica en de meubel- en houtsector.

Ze zullen ook belangrijke Europese prioriteiten ondersteunen, zoals de digitale en groene overgangen, duurzame groei en de sociale integratie van individuen die tot achtergestelde groepen behoren. Geselecteerd uit 55 aanvragen, de vijf nieuw geselecteerde Platforms of Vocational Excellence omvatten 167 partnerorganisaties uit 17 lidstaten en 4 andere landen die deelnemen aan het Erasmus + -programma.

De gekozen projecten reageren op een veranderende arbeidsmarkt en sluiten aan bij de prioriteiten van de Europese agenda voor vaardigheden en het voorstel van de Commissie voor een aanbeveling van de Raad over beroepsonderwijs en -opleiding voor duurzaam concurrentievermogen, sociale rechtvaardigheid en veerkracht gepresenteerd op 1 juli. Het persbericht is beschikbaar hier.

Verder lezen

Volwasseneneducatie

EU-begroting op lange termijn: Europarlementariërs slaan bezuinigingen op cultuur en #Onderwijs in

gepubliceerd

on

In een debat in de Commissie cultuur en onderwijs met de Commissie hebben alle leden van het Europees Parlement verwezen naar bezuinigingen in de EU herzien MFK-voorstel (MFK: meerjarig financieel kader) als "onaanvaardbaar" voor de cultuur en het onderwijs in de EU, met de nadruk dat deze sectoren bijzonder waren uitgeput door de COVID-19-crisis en meer steun nodig hebben om te herstellen.

Ze prees het "ongekende niveau van financiële steun" in het EU-herstelplan, dat naast het herziene MFK werd ingediend, maar bekritiseerde de Commissie omdat ze in 2018 terug riep op haar eerste MFK-voorstel.

"We steunen het voorstel van de Commissie niet", zei de commissievoorzitter Sabine Verheyen, bij de opening van het debat. “Dit is wat dit betekent voor EU-programma's: het Solidariteitskorps zal jongeren minder kansen bieden - punt uit. "Creatief Europa" zal minder artiesten en minder makers steunen - volledig stop. Voor Erasmus + kunnen we afscheid nemen van het doel om 12 miljoen deelnemers te bereiken - omdat we niet bereid zijn om iedereen kortdurende uitwisselingen van lagere kwaliteit aan te bieden, alleen om de cijfers omhoog te krijgen ”, voegde ze eraan toe.

Commissie cultuur en onderwijs Parlementsleden wezen ook op de belofte van Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, voorafgaand aan haar verkiezing, toen ze beloofde het verzoek van het EP om de financiering van Erasmus + te verdrievoudigen te ondersteunen in het MFK 2021-2027.

Videoverklaring van voorzitter Verheyen naar aanleiding van het debat.

Bekijk het volledige commissiedebat opnieuw.

Volgende stappen

Nadat het herziene MFK-voorstel op 27 mei 2020 door de Commissie is ingediend, is het nu aan de EU-lidstaten om hun standpunt vast te stellen. Het EP moet elk MFK goedkeuren voordat het in werking kan treden.

Achtergrond

Vergeleken met het oorspronkelijke MFK-voorstel van de Commissie (2018), bevat het herziene voorstel van mei 2020 (berekend in prijzen van 2018) een verlaging van 20% voor het Europees Solidariteitsfonds, een verlaging van 13% voor Creatief Europa en een verlaging van 7% voor Erasmus +.

Meer informatie

Verder lezen

Volwasseneneducatie

Commissaris Navracsics organiseert tweede #EuropeanEducationSummit 

gepubliceerd

on

Op 26 september vindt de tweede European Education Summit plaats in Brussel. Het eendaagse evenement wordt georganiseerd door commissaris voor onderwijs, cultuur, jeugd en sport Tibor Navracsics.

Deze tweede editie zal zich richten op het beroep van leraar - dat een sleutelrol moet spelen bij het opbouwen van een echte Europese onderwijsruimte tegen 2025. Tijdens de besprekingen zullen onder meer de uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd, verband houden met factoren zoals erkenning, prestige, opleiding , autonomie en demografie. Tijdens de sessies worden oplossingen voor specifieke problemen onderzocht, zoals het gebruik van nieuwe technologieën in de klas, lesgeven op het platteland en de bevordering van gemeenschappelijke waarden in het onderwijs.

Tijdens de top zal commissaris Navracsics de Onderwijs- en opleidingsmonitor 2019 presenteren. De editie van dit jaar van het vlaggenschipverslag van de Commissie over onderwijs richt zich op leerkrachten en is onder meer gebaseerd op de laatste resultaten van de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (OESO) Teaching and Learning International Survey.

Achtergrond

Voor een tweede jaar komen ministers, experts en leraren uit heel Europa samen om ervaringen, inzichten en ideeën over de toekomst van het onderwijs in de EU uit te wisselen. De top benadrukt de cruciale rol die onderwijs speelt bij het bevorderen van veerkracht, eerlijkheid en sociale cohesie. De editie van vorig jaar droeg bij aan de discussie over nieuwe beleidsinitiatieven die verband houden met de Europese onderwijsruimte.

Het evenement

De top vindt plaats op 26 september 2019, 09 - 00 uur, in The Square, Place du Mont des Arts, 18 Brussel. Het evenement zal zijn livestreamed op Facebook. Het volledige programma is beschikbaar hier.

Neem voor meer informatie en accreditatie voor journalisten contact op met: [e-mail beveiligd] en  [e-mail beveiligd]

De bronnen

#EduSummitEU

Programma van de tweede Europese onderwijstop

Livestream op het Facebook-evenement

Meer over de Eerste onderwijstop

Onderwijs- en trainingsmonitor (2018)

Erasmus + op Facebook

Erasmus + op Twitter

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending