Verbind je met ons

Onderwijs

#Erasmus+ – Een verwacht budget van €3 miljard om te investeren in jonge Europeanen en om Europese universiteiten te helpen creëren in 2019

DELEN:

gepubliceerd

on

Voor 2019 zullen de voor Erasmus+ beschikbare middelen naar verwachting met 300 miljoen euro of 10 % stijgen ten opzichte van 2018. De Commissie heeft haar 2019 oproep om voorstellen in te dienen voor de Erasmus + programma. Van een verwacht budget van € 3 miljard voor volgend jaar is € 30 miljoen gereserveerd voor dedicated Europese universiteiten. Dit is een nieuw initiatief dat werd onderschreven door de leiders van de Europese Unie tijdens de Sociale Top van Göteborg afgelopen november, en een deel van het streven naar het opzetten van een Europese onderwijsruimte door 2025.

Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Tibor Navracsics zei: “Een jaar later maakt de Europese Commissie de belofte waar die aan de lidstaten is gedaan om tegen 2025 een Europese onderwijsruimte tot stand te brengen. We werken aan een Europa waar leren, studeren en uitvoeren Ons onderzoek wordt niet door grenzen geblokkeerd. Geen muren die excellentie, innovatie en inclusiviteit in het onderwijs belemmeren. Europese universiteiten hebben een reëel potentieel om het hogeronderwijslandschap in Europa te transformeren, en ik ben er trots op dat we hen via het Erasmus+-programma een sterke impuls geven.”

De oproep tot het indienen van voorstellen van 2019 in het kader van het Erasmus+-programma

Elke openbare of particuliere instantie die actief is op het gebied van onderwijs, opleiding, jeugd en sport kan financiering aanvragen in het kader van de oproep tot het indienen van voorstellen van 2019 voor het Erasmus+-programma. Daarnaast kunnen groepen jongeren die actief zijn in het jeugdwerk, maar geen jongerenorganisatie vormen, subsidie ​​aanvragen.

Samen met de oproep tot het indienen van voorstellen heeft de Commissie vandaag ook de Erasmus+ Programmagids in alle officiële EU-talen, die aanvragers gedetailleerde informatie geeft over alle mogelijkheden voor studenten, personeel, stagiairs, docenten en meer die beschikbaar zijn in Erasmus+ voor 2019.

30 miljoen euro voor Europese universiteiten

Als onderdeel van de oprichting van een Europese onderwijsruimte tegen 2025 stelde de Commissie de oprichting van Europese universiteiten in de Europese Unie voor.

advertentie

Als onderdeel van de oproep tot het indienen van voorstellen van 2019 zal de Commissie een proefprogramma lanceren dat zes allianties van Europese universiteiten zal ondersteunen, elk bestaande uit minimaal drie instellingen voor hoger onderwijs uit drie landen, om een ​​sterkere Europese identiteit te bevorderen, excellentie te stimuleren en Europese instellingen voor hoger onderwijs concurrerender te maken. Aanvragers dienen hun subsidieaanvragen in bij de Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur uiterlijk op 28 februari 2019 voor allianties die starten tussen 1 september en 1 december van hetzelfde jaar.

Volgend jaar zou een tweede proefoproep moeten volgen met een volledige uitrol van het geplande initiatief in het kader van de volgende langetermijnbegroting van de EU vanaf 2021. Het doel is om tegen 2024 zo'n twintig Europese universiteiten te bouwen.

Achtergrond

Op de Sociale Top van Göteborg in november 2017 schetsten de leiders van de Europese Unie een visie voor Europa om het volledige potentieel van onderwijs en cultuur te benutten om een ​​veerkrachtige beroepsbevolking, sociale rechtvaardigheid, actief burgerschap en een ervaring van de Europese identiteit in al haar diversiteit te creëren.

Ondersteuning van de oprichting van Europese universiteiten zal bijdragen aan deze doelstelling door een nieuwe generatie Europeanen samen te brengen, die in staat zijn om samen te werken en te werken binnen verschillende Europese en mondiale culturen, in verschillende talen en over grenzen, sectoren en academische disciplines heen.

Meer informatie

Erasmus+ Oproep tot het indienen van voorstellen

Erasmus+ Programmagids

Erasmus +

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending