Verbind je met ons

Onderwijs

Leren op de werkplek naar laaggekwalificeerde volwassenen helpen

DELEN:

gepubliceerd

on

bg_cedefopLogoCedefop heeft zijn briefingnota gepubliceerd Ga terug naar het leren, ga terug naar het werk, waarin wordt onderzocht hoe goed gerichte en opgezette trainingsprogramma's op de werkplek tegemoet kunnen komen aan de werkgelegenheidsbehoeften van laaggekwalificeerde volwassenen.

Ongeveer 70.7 miljoen mensen in heel Europa tussen 25 en 64 jaar worden gedefinieerd als laaggekwalificeerd, dat wil zeggen met ten hoogste lager middelbaar onderwijs. Deze vaardigheidsgroep heeft sinds 2008 een grotere stijging van de werkloosheid ervaren dan welke andere groep dan ook.

In een recente studie van Cedefop worden de opleidingsprogramma's die momenteel worden aangeboden beoordeeld en worden manieren voorgesteld om leren op de werkplek voor laaggekwalificeerde volwassenen effectiever te maken.

De briefingnota is beschikbaar in negen talen (Spaans, Duits, Grieks, Engels, Frans, Italiaans, Litouws, Pools en Portugees) en in twee formaten (pdf of e-book geoptimaliseerd voor tablets en smartphones) hier.

Voor het volledige archief met briefingnotities, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending