Verbind je met ons

Onderwijs

Beste van Europa

DELEN:

gepubliceerd

on

Timisoara, Romania – Board of European Students of Technology (BEST) through its local group – BEST Timisoara organized the annual Presidents’ Meeting between 15th and 21st November. At the conference, the International Management, committee delegates and presidents of 94 Local BEST groups were present.

More than 180 international delegates were reunited in Timisoara in order to make decisions about external matters, such as improving their services provided to future engineers all over Europe, but also internal, such as establishing new collaborations with students’ organizations or expanding the organisation’s borders by creating new local BEST groups in several countries.

De officiële opening vond plaats in Timisoara National Theatre, waar een aantal functionarissen die BEST steunden toespraken hielden. Onder hen bevond zich prof. Quadrado, vice-president van SEFI. Na de toespraken werden de studenten uitgenodigd op de beurs “Job and study opportunities”, eveneens in het Theater. Later, met de steun van het Youth in Action-programma van de Europese Unie en de "Politehnica" Universiteit van Timisoara, namen de toekomstige ingenieurs deel aan een reeks trainingssessies en workshops over verschillende onderwerpen, zoals verandermanagement, duurzaamheid en crisiscommunicatie.

Het tweede deel van het evenement bestond uit een 4-daagse conferentie waarop alle internationale afgevaardigden kwesties bespraken met betrekking tot de verbetering van diensten en kansen voor technische studenten in heel Europa. Een daarvan is de samenwerking met CFES, een Canadese studentenorganisatie die zich ook inzet voor toekomstige ingenieurs, waardoor Europese technologiestudenten de kans krijgen om deel te nemen aan een internationale ingenieurswedstrijd over de Atlantische Oceaan. Daarnaast was een andere belangrijke beslissing die werd genomen, het uitbreiden van de grenzen van de organisatie naar nieuwe steden zoals Trento en Praag.

BEST (Board of European Students of Technology) is a non-political and non-profit organization of engineering, technology and sciences students, founded in 1989. By maintaining and developing its core activities – courses on technology, engineering competitions and job fairs – it enhances mobility of students and provides them with opportunities countries, it is visible to over a million students.

 

advertentie

Anna van Densky

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending