Verbind je met ons

Economie

Infrastructuur voor alternatieve brandstoffen: 352 miljoen euro aan EU-financiering voor transportprojecten met lage of nul-uitstoot

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft de 26 projecten uit 12 lidstaten aangekondigd die financiering zullen ontvangen voor de uitrol van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen langs het Trans-Europese Transportnetwerk (TEN-T). Deze financiering bedraagt ​​ongeveer 352 miljoen euro in de vorm van EU-subsidies in het kader van de Alternative Fuels Infrastructure Facility (AFIF), onder de paraplu van de Connecting Facility in Europe (MIE) (Connecting Europe Facility), met aanvullend kapitaal van financiële instellingen om de financiering te vergroten. de impact van investeringen.

These projects will accelerate the creation of the comprehensive network of alternative fueling infrastructure necessary for the widespread use of low- or zero-emission vehicles in all modes of transportation. Today’s decision constitutes the second round of AFIF funding for 2023; in March 2023, 189 million euros had already been allocated.

Transport Commissioner Adina Vălean said: “The numerous applications for AFIF funding we have received highlight the transport sector’s interest in continuing the transition to more sustainable transport – on the roads, in the sky and at sea Our investment of €352 million will result in around 12,000 charging points, 18 hydrogen refueling stations and the electrification of ports and airports, including the Port of Rotterdam and 37 Spanish airports.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending