Verbind je met ons

EU-toppen

EU-VS lanceren Trade and Technology Council om op waarden gebaseerde wereldwijde digitale transformatie te leiden

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Na de lancering van de Raad voor Handel en Technologie (TTC) tijdens de EU-VS-top in juni door Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Amerikaanse president Joe Biden, maakten de EU en de VS op 9 september de details bekend voor hun eerste bijeenkomst op 29 september 2021 in Pittsburgh, Pennsylvania. Het zal worden voorgezeten door de uitvoerend vicevoorzitters van de Europese Commissie Margrethe Vestager en Valdis Dombrovskis, samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, minister van Handel Gina Raimondo en handelsvertegenwoordiger Katherine Tai.

De covoorzitters van TTC verklaarden: “Deze eerste bijeenkomst van de EU-VS Trade and Technology Council (TTC) markeert onze gezamenlijke inzet voor de uitbreiding en verdieping van trans-Atlantische handel en investeringen en voor het actualiseren van de regels voor de economie van de 21e eeuw. Voortbouwend op onze gedeelde democratische waarden en 's werelds grootste economische relatie, hebben we sinds de Top hard gewerkt om de gebieden te identificeren waar we concrete stappen kunnen nemen om ervoor te zorgen dat het handels- en technologiebeleid resultaten oplevert voor onze mensen. In samenwerking met de TTC zetten zowel de EU als de VS zich in en kijken uit naar een robuuste en voortdurende betrokkenheid bij een breed scala aan belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de resultaten van deze samenwerking een brede groei in beide economieën ondersteunen en in overeenstemming zijn met onze gedeelde waarden .”

De tien werkgroepen van de TTC zullen een uiteenlopende reeks uitdagingen aanpakken, waaronder samenwerking op het gebied van technologiestandaarden, wereldwijde handelsuitdagingen en beveiliging van de toeleveringsketen, klimaat en groene technologie, ICT-beveiliging en concurrentievermogen, gegevensbeheer en technologieplatforms, misbruik van technologie die de veiligheid bedreigt en mensenrechten, exportcontroles, screening van investeringen en toegang tot en gebruik van digitale technologieën door kleine en middelgrote ondernemingen. De volledige verklaring is beschikbaar CDL Super Session..

advertentie

China

Concurrentie: EU, VS en de Volksrepubliek China namen deel aan de vijfde wereldwijde maritieme regelgevende top

gepubliceerd

on

Op 7 september namen hoge regeringsfunctionarissen van de EU, de VS en de Volksrepubliek China deel aan de vijfde wereldwijde maritieme regelgevende top. Onder de deelnemers waren vertegenwoordigers van de mededingingsautoriteiten en maritieme autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de regulering van de internationale lijnvaart in 's werelds grootste lijnvaartroutes.

De top ging over sectorale ontwikkelingen sinds het begin van de coronaviruspandemie, waaronder de uitdagingen waarmee de internationale containervervoerssector wordt geconfronteerd en bredere kwesties van maritieme toeleveringsketens. De deelnemers waren het erover eens dat de pandemie exploitanten in rederijen, havens en logistieke diensten voor uitzonderlijke uitdagingen stelde, zowel op routes van en naar de EU als in andere delen van de wereld.

Ze wisselden van gedachten over de respectieve acties die door hun rechtsgebieden werden ondernomen, evenals over toekomstperspectieven en perspectieven, met inbegrip van mogelijke acties om de weerbaarheid van de sector te vergroten. De top vindt om de twee jaar plaats en is een forum om de samenwerking tussen de drie autoriteiten te bevorderen. De volgende top vindt plaats in 2023 in China.

advertentie

Verder lezen

EU-toppen

Communiqué van G2021-leiders 7: onze gedeelde agenda voor wereldwijde actie om beter terug te bouwen

gepubliceerd

on

Aan het einde van de laatste G7-bijeenkomst (11-13 juni) slaagden de G7-leiders erin overeenstemming te bereiken over een gezamenlijk communiqué - in vergelijking met de laatste G7 toen Trump instemde en het communiqué vervolgens verwierp, kan dit al worden genoteerd als vooruitgang. Er was brede overeenstemming over de noodzaak om de inspanningen te bundelen om te helpen bij de wereldwijde reactie op de pandemie. Andere kwesties die aan bod kwamen, waren gemeenschappelijke idealen van het bevorderen van een open samenleving en democratie, gemeenschappelijke verbintenissen tot multilateralisme en het bevorderen van welvaart terwijl de wereld herstelt van de pandemie.

De belangrijkste punten.

advertentie

Verder lezen

EU

De EU en Japan voeren een beleidsdialoog op hoog niveau over onderwijs, cultuur en sport

gepubliceerd

on

Op 10 mei hield Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd een videoconferentie met de Japanse minister van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie, Koichi Hagiuda (foto), om de samenwerking tussen de EU en Japan op het gebied van hun portefeuilles te bespreken. Beide partijen bevestigden hun engagement voor voortdurende samenwerking en steun uit hun respectieve programma's, en kwamen overeen hun krachten te bundelen op het gebied van de mobiliteit van onderzoekers. Deze voortdurende samenwerking heeft een nieuwe betekenis gekregen tijdens de COVID-19-crisis, die deze sectoren hard heeft getroffen.

Commissaris Gabriel zei: "Onderwijs, cultuur en sport brengen mensen samen - om te leren, te onderwijzen, te creëren en te concurreren. Internationale samenwerking op deze gebieden zal altijd leiden tot een beter begrip, zoals tussen Europa en Japan. Net als in Tokio kijken we in Brussel naar de toekomst van het onderwijs en de digitale transitie. Ik was verheugd om ideeën en goede praktijken op dit gebied, maar ook op het gebied van cultuur en sport, uit te wisselen met de heer Hagiuda en zijn team.”

Voorafgaand aan de Olympische Zomerspelen in Japan deelde minister Haiuda tijdens de bijeenkomst updates over de organisatie van zo'n grootschalig evenement in deze ongekende tijden. Commissaris Gabriel en minister Hagiuda verwelkomde ook de voortgang van de drie speciale gezamenlijke EU-Japan Erasmus Mundus Master-programma's in robotica, extended reality en geschiedenis, die werden gelanceerd als resultaat van de eerste beleidsdialoog van juli 2018. Ten slotte benadrukten ze allebei het belang van uitwisselingen van mens tot mens en kwamen ze overeen om regelmatig rechtstreekse discussies te voeren. De komende top EU-Japan zal de omvang en reikwijdte van de samenwerking in het kader van de Strategische partnerschapsovereenkomst EU-Japan. Een jzalf verklaring als meer informatie na de vergadering van vandaag zijn online beschikbaar.

advertentie

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending