Verbind je met ons

werk

Nieuw onderzoek onthult de beste landen van 2024 om in te wonen en te werken

DELEN:

gepubliceerd

on

  • Noorwegen staat bovenaan de mondiale ranglijst als de nummer 1 werkplek en zet de norm voor werknemerstevredenheid en evenwicht tussen werk en privéleven  
  • Zwitserland gekroond tot gelukkigste werkland ter wereld en zet een nieuwe standaard voor het welzijn van werknemers
  • Nederland komt naar voren als het toppunt van inclusieve werkplekken en loopt voorop in diversiteit en acceptatie 

Nu meer mensen dan ooit bereid zijn te verhuizen om carrièreambities na te jagen, hogere lonen en een beter evenwicht tussen werk en privéleven, biedt de wereldwijde aanbieder van werkruimte Directe kantoren heeft landen met een hoog BBP geanalyseerd en gescoord op basis van werkuren, jaarlijks verlof, gelijkheid, geluk, ouderschapsverlof en meer om de beste landen ter wereld te rangschikken om in te werken en te leven.   

De top 3 landen om in te wonen en te werken  

De grafiek hierboven toont de top 3 van landen om wereldwijd in te wonen en te werken, gerangschikt op geluksscore, minimumloon, ouderschapsverlof, vakantiegeld, LGBTQ-werkgelegenheid, gelijkheidsindex en balans tussen werk en privéleven. 

De top drie in het algemeen, Noorwegen, Australië en Nederland, biedt een hoge levensstandaard, sterke economieën, een uitstekend evenwicht tussen werk en privéleven, robuuste socialezekerheidsstelsels en inclusieve, diverse werkomgevingen.   

Ze staan ​​allemaal in de top drie van gelukkigste landen ter wereld, maar ze scoorden ook allemaal hoog op andere vlakken.  

Noorwegen biedt met 49 weken een van de best betaalde zwangerschapsverlof ter wereld. Het Australische minimumloon is een van de hoogste, met $15 per uur, terwijl Nederland de rest overtreft en de beste balans tussen werk en privéleven biedt, met een gemiddelde werkweek van 32 uur.   

advertentie

Australië heeft een van de hoogste minimumlonen ter wereld, en met een gemiddelde werkweek van slechts 29 uur is er voldoende tijd om van de zon te genieten. Naast 20 dagen vakantie heeft Australië ook een flexibele werklevensstijl omarmd en zijn flexibele en co-working-ruimtes in opkomst. Je kunt een aantal van de beste co-workingruimtes in Sydney bekijken hier

Noorwegen staat bovenaan de mondiale ranglijst als beste toevluchtsoord op de werkplek 

De triomf van Noorwegen als het beste land ter wereld om te werken in 2024 is geen verrassing, aangezien het land al enkele jaren bovenaan de UNDP Human Development Index staat, met een HDI van 0.961 in 2021. HDI vat de prestaties van een land op het gebied van de menselijke ontwikkeling samen, waaronder: 

  • Lange en gezonde levensduur
  • Levensstandaard
  • Knowledge

Noorwegen scoorde hoog op bijna elk gebied dat we hebben geanalyseerd en staat bovenaan de hitlijsten voor gelijkheid, lgbtq-werkgelegenheid, ouderschapsverlof en een plaats in de top drie van landen voor geluk, evenwicht tussen werk en privéleven en minimumloon. 

Swiss Bliss: Zwitserland staat wereldwijd op nummer 1 wat betreft geluk 

Volgens onderzoek van McKinsey voelde een kwart van de werknemers in vijftien landen zich vorig jaar opgebrand. Als u zich opgebrand en overwerkt voelt, kan een verhuizing naar Zwitserland u een betere balans bieden tussen het kantoorleven en uw persoonlijke tijd. 

Factoren die ervoor zorgen dat Zwitserse werknemers zo tevreden zijn, zijn onder meer het bbp per hoofd van de bevolking, sociale steun, een gezonde levensverwachting en de vrijheid om levenskeuzes te maken. Zwitserland staat op nummer 1 wat betreft minimumloon en behoort wereldwijd tot de top 5 van landen met de beste balans tussen werk en privé.  

Inclusiviteit triomfeert in Nederland 

Nederland is een van de meest vooruitstrevende landen om mondiaal te werken, met de op een na hoogste score op de gelijkheidsindex voor alle geanalyseerde landen. Het is niet verwonderlijk dat Nederland ook in de top drie van beste landen staat waar LHBTQA+-werknemers kunnen werken.  

Met een van de hoogste scores op het gebied van geluk en evenwicht tussen werk en privéleven ter wereld, biedt Nederland in 2024 een inclusief en aantrekkelijk toevluchtsoord voor de mondiale beroepsbevolking.  

Samenwerken in Amsterdam

Nederland heeft over het algemeen een actieve coworking-gemeenschap, waarbij de vraag naar kantoren in Amsterdam groot is, vooral in de technische en creatieve ruimtes.

Hier vindt u een lijst met co-workingruimtes in Amsterdam hier.

Bronnen & methodologie: Directe kantoren hebben landen met een hoog bbp geanalyseerd en gescoord op basis van geluksscore, minimumloon, ouderschapsverlof, vakantiegeld, LGBTQ-werkgelegenheid, gelijkheidsindex en balans tussen werk en privéleven om de beste landen te bepalen om wereldwijd te wonen en te werken.   

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending