Verbind je met ons

Economie

De EU zegt dat het gemakkelijker maken van duurzaamheidsregels een topprioriteit is

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De topprioriteit van Mairead McGuiness, hoofd financiële diensten van de Europese Unie (foto) zei maandag (5 december) dat het makkelijker maken voor investeerders om de 'taxonomie' te gebruiken, waarmee ze duurzame investeringen en activiteiten kunnen classificeren, nu een topprioriteit is.

Het blok neemt maatregelen om ervoor te zorgen dat de economie in 2050 de doelstellingen voor netto-nulemissie bereikt. Dit omvat openbaarmakingen door vermogensbeheerders en bedrijven. Deze toelichtingen worden ondersteund door een taxonomie.

McGuinness verklaarde dat de taxonomie nog steeds in uitvoering is en dat ze zich bewust was van de zorgen van het bedrijf over de "bruikbaarheid" ervan. Volgend jaar zullen er regels moeten worden toegepast.

Ze vertelde het Europees Parlement dat ze meer dan 200 veelgestelde vragen zou publiceren om bedrijven te helpen met hun rapportageverplichtingen onder de taxonomie.

"Het doel is om taxonomie efficiënt te laten werken. Dit probleem van bruikbaarheid zal zorgvuldig worden onderzocht.

Ze zal in 2023 ook richtlijnen publiceren om enkele punten in de duurzaamheidsgerelateerde onthullingen van het blok, of SFDR, te verduidelijken.

Ze zei dat "we misschien op een meer omvattende manier naar deze verordening moeten kijken." Ze verklaarde ook dat er in 2023 een openbare raadpleging zal worden gehouden om de rol van de regelgeving bij het verminderen van greenwashing en te hoge duurzaamheidsclaims te onderzoeken.

advertentie

Volgend jaar worden technische details met betrekking tot de implementatie van duurzaamheidsinformatie van bedrijven in de jaarverslaggeving, ook wel bekend als CSRD, naar voren gebracht.

McGuinness zei: "We hebben veel gedaan, nu moeten we ervoor zorgen dat het allemaal samenwerkt."

McGuinness zei dat een gefaseerde aanpak in plaats van een big bang-benadering waarschijnlijker de resterende "taxo4" -elementen van de taxonomie, waaronder water, circulaire economie en preventie van vervuiling, aan de taxonomie zal toevoegen.

Ze zei dat het zou beginnen met die sectoren waar al overeenstemming over is, en voegde eraan toe dat de EU-executive een voorstel overweegt om de transparantie te vergroten en conflicten te voorkomen bij het beoordelen van bedrijven op milieu-, sociale en governance-referenties.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending