Verbind je met ons

Economie

ESM biedt kredietlijnen aan in het geval van bankfalen als geldschieter in laatste instantie

gepubliceerd

on

De Eurogroep heeft ingestemd met een herzien Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), de overeenkomst is een teken dat de EU bereid is om een ​​financieel vangnet te bieden mocht dat nodig zijn. Het ESM zal kredietlijnen kunnen aanbieden indien het gemeenschappelijke achtervangmechanisme voor het gemeenschappelijk afwikkelingsfonds (SRF) onvoldoende blijkt te zijn, en de 'lender of last resort' van de EU wordt.

De EU had zich ertoe verbonden om vóór eind 2023 in 2018 een gemeenschappelijk achtervang in te voeren, maar dit is vervroegd naar 2022. Hoewel er vooruitgang is geboekt op het gebied van risicovermindering, is het duidelijk dat de pandemie de voortgang zal vertragen. 

De ministers hebben geprobeerd een zorgvuldig pad te bewandelen om de financiële stabiliteit te handhaven en tegelijkertijd de belastingbetalers te beschermen. Klaus Regling, algemeen directeur van het Europese stabiliteitsmechanisme, vergeleek de nieuwe regeling met die in de Verenigde Staten: “In de VS, wanneer er een grote crisis is, die zich de afgelopen 60 jaar twee keer heeft voorgedaan. De FDIC heeft een kredietlijn bij de Amerikaanse schatkist, aangezien we geen schatkist hebben in het eurogebied, zal het Europees stabiliteitsmechanisme worden gevraagd om een ​​dergelijke kredietlijn te verstrekken, maar hopelijk zal het nooit nodig zijn. "

 

EU

Belangrijke technologiegroepen bundelen hun krachten om de uitrol van Open Radio Access Network te ondersteunen

gepubliceerd

on

Deutsche Telekom AG, Orange SA, Telefónica SA en Vodafone Group Plc bundelen hun krachten om de uitrol van Open Radio Access Network (Open RAN) te ondersteunen als de technologie bij uitstek voor toekomstige mobiele netwerken ten voordele van consumenten en zakelijke klanten in heel Europa.

In een Memorandum of Understanding (MoU) spraken de vier operators hun individuele inzet uit voor de implementatie en implementatie van Open RAN-oplossingen die profiteren van nieuwe open gevirtualiseerde architecturen, software en hardware om meer agile en flexibele mobiele netwerken te bouwen in het 5G-tijdperk.

De vier operators zullen samenwerken met bestaande en nieuwe ecosysteempartners, brancheorganisaties zoals de O-RAN ALLIANCE en het Telecom Infra Project (TIP), evenals Europese beleidsmakers, om ervoor te zorgen dat Open RAN snel een concurrerende gelijkheid bereikt met traditionele RAN-oplossingen. Dit initiatief is een belangrijke mijlpaal op weg naar een divers, nieuw leven ingeblazen leveranciersecosysteem en de beschikbaarheid van carrier-grade Open RAN-technologie voor een tijdige commerciële implementatie in Europa.

Enrique Blanco, Chief Technology & Information Officer (CTIO) bij Telefónica, zei: “Open RAN is de natuurlijke evolutie van radiotoegangstechnologieën en zal de sleutel zijn voor 5G-netwerken. Telefónica gelooft dat de hele industrie moet samenwerken om het te realiseren. Ik ben verheugd om samen te werken met grote Europese operators om de ontwikkeling van een open technologie te bevorderen die de flexibiliteit, efficiëntie en veiligheid van onze netwerken zal helpen verbeteren. Dit is een buitengewone kans voor de Europese industrie om niet alleen de ontwikkeling van 5G te bevorderen, maar ook om deel te nemen aan de duurzame technologische ontwikkeling ervan. "

Michaël Trabbia, Chief Technology & Information Officer (CTIO) bij Orange, zei: "Open RAN is de volgende grote evolutie van 5G RAN. Orange gelooft dat het een sterke kans is voor bestaande en opkomende Europese actoren om op O-RAN gebaseerde producten en diensten te ontwikkelen. , te beginnen met binnen- en plattelandsgebieden. Deze evolutie moet worden ondersteund door een groot Europees ecosysteem (academici en onderzoek, software- en hardware-ontwikkelaars, integratoren, overheidsfinanciering voor O&O), aangezien het een unieke gelegenheid is om het Europese concurrentievermogen en leiderschap op het gebied van wereldwijde markt."

“Open RAN gaat over netwerkinnovatie, flexibiliteit en snellere uitrol. Deutsche Telekom zet zich in voor de promotie, ontwikkeling en acceptatie ervan om de beste netwerkervaring voor onze klanten te garanderen. Om deze kans te grijpen, is het van cruciaal belang dat we onze krachten bundelen met onze leidende Europese partners om een ​​divers, concurrerend en veilig 4G / 5G-ecosysteem te creëren op basis van open RAN-oplossingen ”, aldus Claudia Nemat, Chief Technology Officer van Deutsche Telekom. “Via onze open labs en community-activiteiten faciliteren we kleinere spelers om met hun oplossingen de markt te betreden. Om voort te bouwen op dit fundamentele werk, dringen we aan op overheidssteun en financiering voor gemeenschapsactiviteiten die het Europese ecosysteem en leiderschap in 5G zullen versterken. "

Johan Wibergh, Chief Technology Officer van Vodafone Group: "Open RAN heeft de kracht om Europese technologische innovatie te stimuleren met behulp van de expertise van de bedrijven die het ontwikkelen en de overheden die het ondersteunen. De markt openstellen voor nieuwe leveranciers, met onze ambitie en overheidsbeïnvloeding. , betekent een snellere 5G-implementatie, kostenbesparende netwerkefficiëntie en services van wereldklasse. We blijven ons inzetten om ons Open RAN-programma in heel Europa uit te rollen, en we gaan nog verder. We streven ernaar R & D-labs te openen voor nieuwe, kleinere leveranciers om hun producten te ontwikkelen. Maar om dit te doen hebben we een ondersteunende investeringsomgeving en politieke steun nodig, en we dringen er bij de Europese regeringen op aan om samen met ons het Open RAN-ecosysteem te creëren. "

De ontwikkeling en implementatie van Open RAN zal naar verwachting een positieve impact hebben op de Europese telecommunicatiemarkt. In het traditionele RAN worden de netwerken geïmplementeerd met behulp van volledig geïntegreerde cellocaties, waar de radio's, hardware en software worden geleverd door een enkele leverancier als een gesloten eigen oplossing. Mobiele operatoren evalueren vandaag de manier waarop hun netwerken worden geïmplementeerd.

Met Open RAN werkt de industrie aan standaarden en technische specificaties die open interfaces binnen het radiosysteem definiëren, inclusief hardware en software, zodat netwerken kunnen worden ingezet en beheerd op basis van mix-and-match componenten van verschillende leveranciers. Operators zullen kunnen putten uit de nieuw leven ingeblazen leveranciersinnovatie om kostenbesparingen te stimuleren en flexibeler op maat gemaakte diensten te kunnen leveren in reactie op de veranderende eisen van klanten.

De introductie van Open RAN, virtualisatie en automatisering zal een fundamentele verandering mogelijk maken in de manier waarop operators netwerken beheren en diensten leveren. Operators kunnen sneller capaciteit toevoegen of verschuiven voor eindgebruikers, automatisch netwerkincidenten oplossen of on-demand services op bedrijfsniveau leveren voor industrie 4.0.

De vier exploitanten zijn van mening dat de Europese Commissie en de nationale regeringen een belangrijke rol te spelen hebben bij het bevorderen en ontwikkelen van het Open RAN-ecosysteem door vroege implementaties, onderzoek en ontwikkeling, open testlaboratoria te financieren en diversiteit in de toeleveringsketen te stimuleren door de toetredingsdrempels voor kleine leveranciers en startups die gebruik kunnen maken van deze labs om open en interoperabele oplossingen te valideren.

Verder lezen

EU

Von der Leyen prijst de genezingsboodschap van Joe Biden

gepubliceerd

on

Vanmorgen (20 januari) hield de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, een toespraak tijdens het plenaire debat van het Europees Parlement over de inhuldiging van de nieuwe president van de Verenigde Staten en de huidige politieke situatie.

In haar opmerkingen prees ze Joe Biden's eed als een "boodschap van genezing voor een diep verdeelde natie", maar ook als een "boodschap van hoop voor een wereld die wacht op de VS om terug te zijn in de cirkel van gelijkgestemde staten. ”.

President Von der Leyen maakte duidelijk dat leiderschap tussen de EU en de VS nodig is om de vele mondiale uitdagingen aan te pakken die hernieuwde en verbeterde mondiale samenwerking vereisen. De president zei: 'En ik ben verheugd dat op de eerste dag - zoals ze hebben aangekondigd - van de nieuwe Amerikaanse regering, de Verenigde Staten weer zullen toetreden tot de Overeenkomst van Parijs. Dit wordt een heel sterk uitgangspunt voor onze hernieuwde samenwerking. ”

De EU ziet ernaar uit dat de Verenigde Staten zich aansluiten bij de gezamenlijke inspanning om de pandemie te bestrijden en vaccins veilig te stellen voor lage- en middeninkomenslanden.

Strijd tegen haat en desinformatie

Herinnerend aan de schokkende beelden van de bestorming van Capitol Hill, waarschuwde president Von der Leyen dat sommige mensen in Europa soortgelijke gevoelens koesteren en riep hij op tot actie om te voorkomen dat berichten van haat en desinformatie zich verspreiden: 'We moeten deze beelden uit de VS halen ontnuchterende waarschuwing. Ondanks ons diepgewortelde vertrouwen in onze Europese democratie, zijn we niet immuun voor soortgelijke gebeurtenissen. Ook in Europa zijn er mensen die zich achtergesteld voelen, die erg boos zijn. We moeten proberen de zorgen en problemen van al onze burgers aan te pakken, zoals de - volkomen terechte - angst om economisch achtergelaten te worden tijdens de pandemie. We moeten democratische grenzen opleggen aan de onbelemmerde en ongecontroleerde politieke macht van de internetreuzen. "

Digitale samenwerking

De president sprak ook over samenwerking op het gebied van technologie. Ze verwees met name naar de onlangs gepresenteerde Digital Services Act en de Digital Market Act, die ervoor zullen zorgen dat de macht van grote platforms over het publieke debat wordt onderworpen aan duidelijke principes, transparantie en verantwoordingsplicht; dat de grondrechten van gebruikers worden beschermd; en zorgen voor een gelijk speelveld voor innovatieve digitale bedrijven. Ursula von der Leyen sprak vanmorgen in de vergaderzaal in Brussel een aanbod uit aan de nieuwe Amerikaanse regering om een ​​gemeenschappelijke mondiale aanpak te definiëren: `` Samen zouden we een regelboek voor de digitale economie kunnen opstellen dat wereldwijd geldig is: van gegevensbescherming en privacy tot veiligheid van kritieke infrastructuur. Een geheel van regels gebaseerd op onze waarden: mensenrechten en pluralisme, inclusie en bescherming van privacy. "

Verder lezen

EU

Burgers van het VK en de EU-27 in het VK blijven deel uitmaken van de communicatieprogramma's van het Europees Parlement 

gepubliceerd

on

Het Europees Parlement bevestigt opnieuw zijn wil om in contact te blijven met jonge generaties Britse burgers en EU27-burgers die in het VK wonen. Na zijn besluit in februari 2019 om de aanwezigheid van het Europees Parlement in het VK te behouden, met name via zijn kantoor in Londen, heeft het Bureau van het Parlement (voorzitter Sassoli en ondervoorzitters) gisteravond besloten zijn communicatieprogramma's aan te passen om ervoor te zorgen dat de Britse burgers met name de jongere generatie en de miljoenen EU27-burgers die in het land wonen, kunnen nog steeds deelnemen.

Opiniegroepen, jeugdgroepen en organisaties zullen kunnen deelnemen aan debatten en evenementen die door het Europees Parlement worden aangeboden, zoals het European Youth Event, dat om de twee jaar duizenden jonge Europeanen samenbrengt in Straatsburg en online (8,000 jongeren namen deel aan de 2018 evenement). Britse scholen zullen ook kunnen deelnemen Euroscola, een meeslepende ervaring die plaatsvindt in de Kamer van het Europees Parlement in Straatsburg, waardoor middelbare scholieren kennis kunnen maken met de Europese integratie door deze uit eerste hand te ervaren. Britse scholen kunnen ook deelnemen aan het Ambassador Schools-programma van het Europees Parlement.

Meer informatie 

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

Trending