Verbind je met ons

bank

COVID-19 brengt de tekortkomingen van een op papier gebaseerd handelssysteem aan het licht

DELEN:

gepubliceerd

on

Volgens een recent rapport van de Internationale Kamer van Koophandel, aangezien COVID-19 de tekortkomingen van een op papier gebaseerd handelssysteem onthult, vinden financiële instellingen (FI's) manieren om de handel te laten circuleren. Het stelt dat het probleem waarmee we vandaag worden geconfronteerd, is geworteld in de meest hardnekkige kwetsbaarheid van de handel: papier. Papier is de achilleshiel van de financiële sector. De verstoring zou altijd gebeuren, de enige vraag was wanneer, schrijft Colin Stevens.

Voorlopige ICC-gegevens laten zien dat financiële instellingen nu al het gevoel hebben dat ze worden beïnvloed. Meer dan 60% van de respondenten van de recente COVID-19-aanvulling op de Trade Survey verwacht dat hun handelsstromen in 20 met minstens 2020% zullen afnemen.

De pandemie introduceert of verergert uitdagingen voor het handelsfinancieringsproces. Om de praktische aspecten van handelsfinanciering in een COVID-19-omgeving te bestrijden, gaven veel banken aan dat ze hun eigen maatregelen namen om de interne regels voor originele documentatie te versoepelen. Slechts 29% van de respondenten geeft echter aan dat hun lokale toezichthouders steun hebben verleend om de lopende handel te vergemakkelijken.

advertentie

Het is een kritiek moment voor infrastructuurupgrades en meer transparantie, en hoewel de pandemie veel negatieve effecten heeft veroorzaakt, is een potentiële positieve impact dat het de industrie duidelijk heeft gemaakt dat er veranderingen nodig zijn om processen te optimaliseren en de algehele functioneren van internationale handel, handelsfinanciering en geldbeweging.

Ali Amirliravi, de CEO van LGR wereldwijd en oprichter van Zijderoute-munt, legde uit hoe zijn bedrijf oplossingen voor deze problemen heeft gevonden.

“Ik denk dat het aankomt op het slim integreren van nieuwe technologieën. Neem bijvoorbeeld mijn bedrijf, LGR Global, als het gaat om geldbewegingen, zijn we gefocust op 3 dingen: snelheid, kosten en transparantie. Om deze problemen aan te pakken, lopen we voorop met technologie en gebruiken we zaken als blockchain, digitale valuta en algemene digitalisering om de bestaande methodologieën te optimaliseren.

Ali Amirliravi, de CEO van LGR Global en oprichter van Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, de CEO van LGR Global en oprichter van Silk Road Coin

"Het is vrij duidelijk welke impact nieuwe technologieën kunnen hebben op zaken als snelheid en transparantie, maar als ik zeg dat het belangrijk is om de technologieën op een slimme manier te integreren, is dat belangrijk omdat je altijd je klant in gedachten moet houden - het laatste wat we zouden doen willen doen is een systeem introduceren dat onze gebruikers echt in verwarring brengt en zijn of haar werk ingewikkelder maakt. Dus enerzijds wordt de oplossing voor deze problemen gevonden in nieuwe technologie, maar anderzijds gaat het om het creëren van een gebruikerservaring die is eenvoudig in gebruik en interactie met en integreert naadloos in de bestaande systemen. Het is dus een beetje een evenwichtsoefening tussen technologie en gebruikerservaring, dat is waar de oplossing zal worden gecreëerd.

"Als het gaat om het bredere onderwerp van toeleveringsketenfinanciering, zien we de behoefte aan verbeterde digitalisering en automatisering van de processen en mechanismen die bestaan ​​gedurende de productlevenscyclus. In de multi-commodity trading-industrie zijn er zoveel verschillende belanghebbenden. , tussenpersonen, banken, enz. en elk van hen heeft zijn eigen manier om dit te doen - er is een algemeen gebrek aan standaardisatie, met name in de Zijderoute. Het gebrek aan standaardisatie leidt tot verwarring in nalevingsvereisten, handelsdocumenten, brieven van krediet, enz., en dit betekent vertragingen en hogere kosten voor alle partijen. Bovendien hebben we het enorme probleem van fraude, dat u moet verwachten als u te maken heeft met dergelijke ongelijkheid in de kwaliteit van processen en rapportage. De oplossing hier is opnieuw om technologie te gebruiken en zoveel mogelijk van deze processen te digitaliseren en automatiseren - het zou het doel moeten zijn om menselijke fouten uit de vergelijking te halen.

"En hier is het echt opwindende aan het brengen van digitalisering en standaardisatie naar supply chain-financiering: dit zal niet alleen het zakendoen veel eenvoudiger maken voor de bedrijven zelf, deze verhoogde transparantie en optimalisatie zullen de bedrijven ook veel aantrekkelijker maken voor buitenstaanders. investeerders. Het is een win-win voor alle betrokkenen hier. "

Hoe denkt Amirliravi dat deze nieuwe systemen kunnen worden geïntegreerd in de bestaande infrastructuur?

“Dit is echt een belangrijke vraag, en het is iets waar we veel tijd aan hebben gewerkt bij LGR Global. We realiseerden ons dat u een geweldige technologische oplossing kunt hebben, maar als het complexiteit of verwarring bij uw klanten creëert, veroorzaakt u meer problemen dan u oplost.

In de sector van handelsfinanciering en geldbewegingen betekent dit dat nieuwe oplossingen rechtstreeks in bestaande klantsystemen moeten kunnen worden aangesloten - met behulp van API's is dit allemaal mogelijk. Het gaat erom de kloof tussen traditionele financiën en fintech te overbruggen en ervoor te zorgen dat de voordelen van digitalisering worden geleverd met een naadloze gebruikerservaring.

Het ecosysteem voor handelsfinanciering heeft een aantal verschillende belanghebbenden, elk met hun eigen systemen. Wat we echt nodig zien, is een end-to-end-oplossing die deze processen transparantie en snelheid geeft, maar die nog steeds kan communiceren met de legacy- en banksystemen waarop de branche vertrouwt. Dat is wanneer je begint te zien dat er echte veranderingen worden aangebracht. "

Waar zijn de wereldwijde hotspots voor verandering en kansen? Ali Amirliravi zegt dat zijn bedrijf, LGR Global, zich om een ​​paar belangrijke redenen richt op de zijderoute - tussen Europa, Centraal-Azië en China:

“Ten eerste is het een gebied met een ongelooflijke groei. Als we bijvoorbeeld naar China kijken, hebben ze de afgelopen jaren een bbp-groei van meer dan 6% gehandhaafd, en de economieën van Centraal-Azië laten vergelijkbare cijfers zien, zo niet hoger. Dit soort groei betekent meer handel, meer buitenlandse eigendom en ontwikkeling van dochterondernemingen. Het is een gebied waar je echt de mogelijkheid ziet om veel automatisering en standaardisatie te brengen in de processen binnen de supply chains. Er wordt veel geld verplaatst en er worden voortdurend nieuwe handelspartnerships gesloten, maar er zijn ook veel pijnpunten in de branche.

De tweede reden heeft te maken met de realiteit van valutaschommelingen in het gebied. Als we het over Silk Road Area-landen hebben, hebben we het over 68 landen, elk met hun eigen valuta en de geïndividualiseerde waardefluctuaties die daar een bijproduct van zijn. Grensoverschrijdende handel op dit gebied betekent dat de bedrijven en stakeholders die deelnemen aan de financiële kant met allerlei problemen te maken hebben als het gaat om het wisselen van valuta.

En hier hebben de bankvertragingen die optreden in het traditionele systeem echt een negatieve impact op het zakendoen in het gebied: omdat sommige van deze valuta's erg volatiel zijn, kan het zo zijn dat tegen de tijd dat een transactie eindelijk de werkelijke waarde die wordt overgedragen, blijkt aanzienlijk anders te zijn dan aanvankelijk had kunnen worden afgesproken. Dit veroorzaakt allerlei soorten hoofdpijn als het gaat om de verantwoording van alle partijen, en het is een probleem dat ik tijdens mijn tijd in de branche rechtstreeks heb aangepakt. "

Amirliravi gelooft dat wat we nu zien een industrie is die klaar is voor verandering. Zelfs met de pandemie groeien bedrijven en economieën, en er is nu meer dan ooit een duw in de richting van digitale, geautomatiseerde oplossingen. Het volume van grensoverschrijdende transacties groeit al jaren gestaag met 6%, en alleen al de internationale betalingssector is al 200 miljard dollar waard.

Dergelijke cijfers tonen het impactpotentieel van optimalisatie in deze ruimte.

Onderwerpen als kosten, transparantie, snelheid, flexibiliteit en digitalisering zijn momenteel populair in de branche, en naarmate deals en toeleveringsketens steeds waardevoller en complexer worden, zullen de eisen aan de infrastructuur eveneens toenemen. Het is echt geen kwestie van ‘of’, maar van ‘wanneer’ - de industrie bevindt zich momenteel op een kruispunt: het is duidelijk dat nieuwe technologieën processen zullen stroomlijnen en optimaliseren, maar partijen wachten op een oplossing die veilig en betrouwbaar is voldoende om frequente transacties met grote volumes af te handelen en flexibel genoeg om zich aan te passen aan de complexe dealstructuren die binnen handelsfinanciering bestaan. "

Amirliravi en zijn collega's bij LGR Global zien een opwindende toekomst voor de B2B-geldbeweging en de handelsfinancieringssector.

"Ik denk dat iets dat we zullen blijven zien, de impact is van opkomende technologieën op de industrie", zei hij. “Dingen als blockchain-infrastructuur en digitale valuta zullen worden gebruikt om transacties transparanter en sneller te maken. Door de overheid uitgegeven digitale valuta van centrale banken worden ook gecreëerd, en dit zal ook een interessante impact hebben op het grensoverschrijdende geldverkeer.

"We bekijken hoe digitale slimme contracten kunnen worden gebruikt in handelsfinanciering om nieuwe geautomatiseerde kredietbrieven te creëren, en dit wordt pas echt interessant als je IoT-technologie integreert. Ons systeem kan transacties en betalingen automatisch activeren op basis van inkomende gegevensstromen. Dit betekent bijvoorbeeld dat we een slim contract kunnen opstellen voor een kredietbrief waarmee de betaling automatisch wordt vrijgegeven zodra een zeecontainer of een zeeschip een bepaalde locatie bereikt. Of, een eenvoudiger voorbeeld, betalingen kunnen worden geactiveerd zodra een set compliancedocumenten wordt geverifieerd en geüpload naar het systeem Automatisering is zo'n enorme trend - we zullen zien dat steeds meer traditionele processen worden verstoord.

"Gegevens zullen een grote rol blijven spelen bij het vormgeven van de toekomst van supply chain-financiering. In het huidige systeem zijn veel gegevens in silo's opgeslagen en het gebrek aan standaardisatie belemmert echt de algemene mogelijkheden voor gegevensverzameling. is opgelost, zou een end-to-end digitaal handelsfinancieringsplatform in staat zijn om big data-sets te genereren die kunnen worden gebruikt om allerlei theoretische modellen en branche-inzichten te creëren. De kwaliteit en gevoeligheid van deze gegevens betekent natuurlijk dat datamanagement en veiligheid zal ongelooflijk belangrijk zijn voor de industrie van morgen.

"Voor mij ziet de toekomst voor de geldbeweging en de handelsfinancieringssector er rooskleurig uit. We gaan het nieuwe digitale tijdperk binnen, en dit zal allerlei nieuwe zakelijke kansen betekenen, vooral voor de bedrijven die technologieën van de volgende generatie omarmen."

bank

De bull-run van cryptovaluta gaat niet alleen over Bitcoin

gepubliceerd

on

Het is in veel opzichten een wild en onvoorspelbaar jaar geweest. Cryptovaluta's namen een hoge vlucht met institutionele beleggers die binnenstroomden. Bitcoin bereikte een nieuw recordniveau in december. Institutionele investeringen in bitcoin waren het voorpaginanieuws van 2020. Zowel grote als kleine bedrijven hebben enorme percentages van hun kasreserves naar bitcoin verplaatst, waaronder MicroStrategy, Mass Mutual en Square. En als recente aankondigingen iets te bieden hebben, zijn ze nog maar net begonnen, schrijft Colin Stevens.

Hoe spannend het ook was om ze het afgelopen jaar de ruimte in te zien stromen, de cijfers zijn nog steeds relatief laag. In 2021 zal het succes, of niet, van hun beslissingen duidelijk worden. Dit zou een hele nieuwe golf institutionele beleggers kunnen motiveren om hun voorbeeld te volgen. De investering van $ 425 miljoen van MicroStrategy in bitcoin is bijvoorbeeld al meer dan verdubbeld in waarde (per 18 december 2020). Dit zijn cijfers die elk bedrijf of investeerder zullen interesseren.

Bovendien maken cryptocurrency en investeringsplatforms zoals Luno het nu al nog gemakkelijker voor instellingen om mee te doen. Het recente nieuws dat de S&P Dow Jones Indices - een joint venture tussen S&P Global, de CME Group en News Corp - in 2021 cryptocurrency-indexen zullen introduceren, zou crypto dagelijks voor nog meer investeerders moeten plaatsen.

advertentie

Het volgende grote nieuws voor cryptovaluta zijn soevereine vermogensfondsen en regeringen. Zullen ze volgend jaar klaar zijn om een ​​publieke investering in crypto te doen?

Het is eigenlijk technisch al gebeurd, zij het niet direct. Het Noorse overheidspensioenfonds, ook bekend als het oliefonds, bezit nu indirect bijna 600 Bitcoin (BTC) via zijn belang van 1.51% in MicroStrategy.

Een openlijke en publieke investering door een dergelijke entiteit zou een blijk van vertrouwen zijn die een waanzin van overheidsactiviteiten zou kunnen veroorzaken. Als institutionele investeringen de standaard respectabiliteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies zouden brengen, stel je dan voor wat de steun van een soeverein vermogensfonds of een overheid zou doen?

De recente bull-run heeft zeker mensen aan het praten, maar vergelijk de media-aandacht in 2017 met deze keer. Het is op zijn zachtst gezegd beperkt geweest

Een van de redenen is dat deze bull-run voornamelijk werd aangedreven door institutionele beleggers. Dit betekende vaak dat crypto-nieuws op de minder gespotte bedrijfspagina's terechtkwam. De aandacht van de reguliere media is begrijpelijkerwijs ook elders geweest - pandemieën en omstreden presidentsverkiezingen hebben de neiging de nieuwscyclus te domineren.

Maar er zijn tekenen dat dit aan het veranderen is. De nieuwe historische all-time high van december heeft een aanzienlijke hoeveelheid positieve berichtgeving met zich meegebracht in grote publicaties, waaronder The New York Times, The Daily Telegraph en The Independent.

Als de bitcoin-prijs blijft stijgen - zoals velen vermoeden - kan dit een nieuwe golf van krantenkoppen veroorzaken en cryptocurrency stevig op de voorpagina's bevestigen. Dit plaatst cryptocurrency stevig terug in het publieke bewustzijn, waardoor mogelijk een vuur wordt ontstoken onder de vraag van de consument.

Er zijn een aantal redenen waarom dit zou kunnen zijn, maar de belangrijkste daarvan is dat deze bull-run fundamenteel werd aangedreven door de institutionele vraag in plaats van door de detailhandel.

Een toename van de media-aandacht zou dit zeker veranderen, maar misschien nog wel belangrijker is dat het nu gemakkelijker dan ooit is om cryptovaluta te kopen, met het succes van Luno en Coinbase, dat klanten over de hele wereld ondersteunt, maar ook die van PayPal en Square zijn enorm succes zien in de VS. Ze kopen momenteel het equivalent van 100% van nieuw geslagen bitcoin om de vraag te dekken die ze krijgen van Amerikaanse klanten.

Er is nog een ander element. Deze nieuwste bull-run voor het crypto-ecosysteem als geheel bewijst dat er honger is naar tokens die meer doen dan alleen fungeren als een opslag van waarde (dat wil zeggen, bitcoins) en nu worden tokens met meer specifieke en geavanceerde use-cases steeds populairder. .

Cryptocurrency-tokens zijn vervangbare digitale activa die kunnen worden gebruikt als ruilmiddel (verhandeld) binnen het ecosysteem van het uitgevende blockchain-project. Ze worden het best beschreven door hoe ze de eindgebruiker dienen. Beschouw tokens als het voedsel dat op blockchain gebaseerde ecosystemen voedt.

Crypto-tokens, ook wel crypto-activa genoemd, zijn speciale soorten virtuele valuta-tokens die zich op hun eigen blockchains bevinden en een activum of hulpprogramma vertegenwoordigen. Meestal worden ze gebruikt om geld in te zamelen voor crowd-sales, maar ze kunnen ook worden gebruikt als vervanging voor andere dingen.

Een crypto-token dat veel nieuws heeft gekregen, is de Zijderoute-munt. Een digitaal crypto-token uitgegeven door LGR wereldwijd .

De Silk Road Coin is een token voor speciale doeleinden, ontworpen voor toepassing in de wereldwijde handelsindustrie voor grondstoffen. Volgens de oprichter en CEO van LGR Global, Ali Amirliravi, “zijn er veel pijnpunten binnen de handel in grondstoffen, waaronder vertragingen bij het overboeken en afrekenen van fondsen. Transparantiekwesties en valutaschommelingen werken om de efficiëntie en snelheid van handelstransacties in grondstoffen verder te ondermijnen. Voortbouwend op onze enorme kennis van de sector hebben we de Silk Road Coin gecreëerd om deze problemen aan te pakken en de commodity trading- en handelsfinancieringssector volledig te optimaliseren. "

De oprichter en CEO van LGR Global, Ali Amirliravi

De oprichter en CEO van LGR Global, Ali Amirliravi

Om te beginnen richt LGR Global zich op het optimaliseren van grensoverschrijdende geldbewegingen en zal het vervolgens uitbreiden naar het digitaliseren van end-to-end handelsfinanciering met behulp van opkomende technologieën zoals Blockchain, Smart Contracts, AI en Big Data Analytics. "Het LGR-platform werd gelanceerd in het Zijderoute-gebied (Europa-Centraal-Azië-China)", legt Amirliravi uit, "een gebied dat 60% van de wereldbevolking vertegenwoordigt, 33% van het mondiale BBP, en ongelooflijk hoge en consistente cijfers vertoont. van economische groei (+ 6% per jaar). "

Het LGR Global-platform streeft ernaar om geldovermakingen zo snel mogelijk veilig en succesvol te voltooien. Het bereikt dit door de tussenpersonen te verwijderen en het geld rechtstreeks van afzender naar ontvanger over te maken. De Silk Road Coin past in het LGR-ecosysteem als het exclusieve mechanisme voor vergoedingen die worden gemaakt door handelaren en producenten die het LGR-platform gebruiken om grote en complexe grensoverschrijdende geldtransacties en handelsfinancieringstransacties uit te voeren.

Op de vraag hoe 2021 eruit zal zien voor LGR Global en de Silk Road Coin, zei Amirliravi: “we zijn ongelooflijk optimistisch voor het nieuwe jaar; de feedback van de industrie en investeerders voor het SRC en het platform voor digitale handelsfinanciering was overweldigend positief. We weten dat we een groot verschil kunnen maken in de commodity trading-industrie door processen te digitaliseren en te optimaliseren, en we zijn verheugd om succesvolle proefprojecten te presenteren die beginnen in Q1 & Q2 van 2021. "

Branchespecifieke tokens en blockchain-platforms hebben veel belangstelling gekregen van institutionele beleggers - het is duidelijk dat er behoefte is aan vooruitstrevende oplossingen die concrete problemen oplossen.

Verder lezen

bank

McGuinness presenteert een strategie om met niet-renderende leningen om te gaan

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft vandaag (16 december) een strategie gepresenteerd om een ​​toekomstige opbouw van niet-presterende leningen (NPL's) in de hele Europese Unie te voorkomen als gevolg van de coronavirus-crisis. De strategie is bedoeld om ervoor te zorgen dat huishoudens en bedrijven in de EU gedurende de crisis toegang blijven houden tot de financiering die ze nodig hebben. Banken spelen een cruciale rol bij het verzachten van de gevolgen van de coronaviruscrisis door de financiering van de economie op peil te houden. Dit is essentieel om het economisch herstel van de EU te ondersteunen. Gezien de impact die het coronavirus heeft gehad op de economie van de EU, wordt verwacht dat het volume van NPL's in de hele EU zal stijgen, hoewel de timing en omvang van deze toename nog onzeker is.

Afhankelijk van hoe snel de economie van de EU herstelt van de coronaviruscrisis, zou de kwaliteit van de activa van banken - en op hun beurt hun kredietverleningscapaciteit - kunnen verslechteren. Valdis Dombrovskis, Executive Vice President van een economie die werkt voor mensen, zei: “De geschiedenis leert ons dat het het beste is om niet-renderende leningen vroegtijdig en resoluut aan te pakken, vooral als we willen dat banken bedrijven en huishoudens blijven ondersteunen. We nemen nu preventieve en gecoördineerde maatregelen. De strategie van vandaag zal bijdragen aan het snelle en duurzame herstel van Europa door banken te helpen deze leningen van hun balans te halen en de kredietverlening op peil te houden. "

Mairead McGuinness, de commissaris die verantwoordelijk is voor financiële diensten, financiële stabiliteit en de kapitaalmarktenunie, zei: “Veel bedrijven en huishoudens zijn door de pandemie onder aanzienlijke financiële druk komen te staan. Het is een topprioriteit voor de Commissie om ervoor te zorgen dat Europese burgers en bedrijven steun van hun banken blijven ontvangen. Vandaag hebben we een reeks maatregelen voorgesteld die, terwijl we de kredietnemers beschermen, een stijging van NPL's kunnen helpen voorkomen, vergelijkbaar met die na de laatste financiële crisis. "

advertentie

Om de lidstaten en de financiële sector de nodige instrumenten te geven om een ​​stijging van NPL's in de banksector van de EU in een vroeg stadium aan te pakken, stelt de Commissie een reeks maatregelen voor met vier hoofddoelstellingen:

1. Verdere ontwikkeling van secundaire markten voor noodlijdende activa: hierdoor kunnen banken NPL's van hun balans halen, terwijl debiteuren verder worden beschermd. Een belangrijke stap in dit proces zou de goedkeuring zijn van het voorstel van de Commissie inzake kredietservicers en kredietkopers, dat momenteel wordt besproken door het Europees Parlement en de Raad. Deze regels zouden de bescherming van debiteuren op secundaire markten versterken. De Commissie ziet waarde in de oprichting van een centraal elektronisch gegevenscentrum op EU-niveau om de markttransparantie te vergroten. Een dergelijke hub zou fungeren als gegevensopslagplaats die de NPL-markt ondersteunt om een ​​betere uitwisseling van informatie tussen alle betrokken actoren (kredietverkopers, kredietkopers, kredietservicers, vermogensbeheermaatschappijen en particuliere NPL-platforms) mogelijk te maken, zodat NPL's effectief worden afgehandeld. Op basis van een openbare raadpleging zou de Commissie verschillende alternatieven onderzoeken voor het opzetten van een datahub op Europees niveau en de beste weg voorwaarts bepalen. Een van de opties zou kunnen zijn om de datahub op te richten door de opdracht van het bestaande Europese DataWarehouse (ED) uit te breiden.

2. Hervorming van de EU-wetgeving inzake insolventie van bedrijven en invordering van schulden: dit zal helpen de verschillende insolventiekaders in de EU samen te brengen, met behoud van hoge normen voor consumentenbescherming. Meer convergerende insolventieprocedures zouden de rechtszekerheid vergroten en de invordering van waarde versnellen ten voordele van zowel de schuldeiser als de schuldenaar. De Commissie dringt er bij het Parlement en de Raad op aan om snel een akkoord te bereiken over het wetgevingsvoorstel voor minimale harmonisatieregels voor versnelde buitengerechtelijke uitwinning van zekerheden, dat de Commissie in 2018 heeft voorgesteld.

3. Ondersteuning van de oprichting en samenwerking van nationale vermogensbeheermaatschappijen (AMC's) op EU-niveau: vermogensbeheermaatschappijen zijn instrumenten die banken die het moeilijk hebben, hulp bieden door hen in staat te stellen NPL's van hun balans te verwijderen. Dit helpt banken om zich weer te concentreren op kredietverlening aan levensvatbare bedrijven en huishoudens in plaats van NPL's te beheren. De Commissie staat klaar om de lidstaten te ondersteunen bij het opzetten van nationale AMC's - als ze dat willen - en zal onderzoeken hoe samenwerking kan worden bevorderd door een EU-netwerk van nationale AMC's op te zetten. Hoewel nationale AMC's waardevol zijn omdat ze profiteren van binnenlandse expertise, zou een EU-netwerk van nationale AMC's de nationale entiteiten in staat kunnen stellen beste praktijken uit te wisselen, gegevens en transparantienormen te handhaven en maatregelen beter te coördineren. Het netwerk van AMC's zou bovendien de datahub kunnen gebruiken om met elkaar te coördineren en samen te werken om informatie over investeerders, debiteuren en beheerders te delen. Om toegang te krijgen tot informatie over NPL-markten, moeten alle relevante gegevensbeschermingsregels met betrekking tot debiteuren worden nageleefd.

4. Voorzorgsmaatregelen: hoewel de banksector van de EU over het algemeen een veel gezondere positie verkeert dan na de financiële crisis, blijven de lidstaten op verschillende manieren reageren op economisch beleid. Gezien de bijzondere omstandigheden van de huidige gezondheidscrisis hebben autoriteiten de mogelijkheid om, waar nodig, voorzorgsmaatregelen te nemen om de reële economie te blijven financieren op grond van de EU-richtlijn herstel en afwikkeling van banken en de staatssteunkaders Achtergrond De NPL-strategie van de Commissie die vandaag wordt voorgesteld, bouwt voort op een consistente reeks eerder geïmplementeerde maatregelen.

In juli 2017 bereikten de ministers van Financiën in de ECOFIN overeenstemming over een eerste actieplan om NPL's aan te pakken. In overeenstemming met het ECOFIN-actieplan heeft de Commissie in haar mededeling over de voltooiing van de bankenunie van oktober 2017 een uitgebreid pakket maatregelen aangekondigd om het niveau van NPL's in de EU terug te dringen. In maart 2018 presenteerde de Commissie haar pakket maatregelen om hoge NPL-ratio's aan te pakken. De voorgestelde maatregelen omvatten de NPL-achtervang, die banken verplichtte om minimale verliesdekkingsniveaus op te bouwen voor nieuw verstrekte leningen, een voorstel voor een richtlijn betreffende kredietservicers, kredietkopers en voor de terugvordering van onderpand en de blauwdruk voor het opzetten van nationale activa beheermaatschappijen.

Om de impact van de coronaviruscrisis te verzachten, heeft het bankenpakket van de Commissie van april 2020 gerichte "quick fix" -wijzigingen doorgevoerd in de EU-regels voor bankbeleid. Bovendien stelde het in juli 2020 goedgekeurde Capital Markets Recovery Package gerichte wijzigingen van de kapitaalmarktregels voor om grotere investeringen in de economie aan te moedigen, een snelle herkapitalisatie van bedrijven mogelijk te maken en de capaciteit van banken om het herstel te financieren te vergroten. De herstel- en veerkrachtfaciliteit (RRF) zal ook substantiële steun verlenen aan hervormingen die gericht zijn op het verbeteren van insolventie, gerechtelijke en administratieve kaders en het ondersteunen van een efficiënte NPL-afwikkeling.

Verder lezen

bank

Hoe digitale handelsfinancieringsoplossingen werken om COVID-19-problemen weg te nemen

gepubliceerd

on

Terwijl COVID-19 zich over de hele wereld verspreidt, zijn koeriersdiensten en de verplaatsing van papieren documenten vertraagd. Een recent overzicht van de overleving van menselijke coronavirussen op oppervlakken vond grote variabiliteit, variërend van twee uur tot negen dagen, schrijft Colin Stevens.

De overlevingstijd is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het type ondergrond, temperatuur, relatieve vochtigheid en specifieke stam van het virus.

Nu scheepvaartroutes en havens zijn verstoord, steeds meer landen worden geblokkeerd en de druk op exporteurs, logistieke netwerken en banken toeneemt, is er een sterke prikkel voor bedrijven die internationaal handelen om hun documenten te digitaliseren.

advertentie

De handel in multi-commodity is erg complex - er zijn een aantal belanghebbenden, tussenpersonen en banken die samenwerken om deals te sluiten. Deze deals zijn enorm in waarde en komen heel vaak voor - het zijn grote volumes.

Bij een typische internationale handel worden maximaal 36 documenten uitgegeven door verschillende partijen uit verschillende landen eerst naar een producent of handelsbedrijf gestuurd, verder behandeld en vervolgens naar banken gestuurd, wat de verspreiding van het virus erger maakt.

Daarom moeten partijen die betrokken zijn bij de wereldhandel zich wenden tot digitale oplossingen, zoals elektronische handtekeningen en platforms die gedigitaliseerde documenten aanbieden, om ervoor te zorgen dat hun handelsfinancieringsovereenkomsten en papieren virtueel kunnen worden geïnkt.

In wat de 'Zijderoute-landen' wordt genoemd - de gebieden tussen Europa, Centraal-Azië en China, sommige bedrijven die alle handmatige processen gebruiken en andere die de overstap naar digitaal maken - is er geen standaardisatie.

Een internationale organisatie met als doel de handel tussen leden en staten te vergroten, is de Silk Road Chamber of International Commerce.

Een van de leidende leden is Ali Amirliravi, de CEO van LGR wereldwijd en oprichter van Silk Road Coin, een cryptocurrency die is ontworpen om internationale grensoverschrijdende handel langs de Belt and Road-landen te vergemakkelijken.

Tegen deze website zei hij:

Ali Amirliravi, de CEO van LGR Global

Ali Amirliravi, CEO van LGR Global

“De COVID-pandemie heeft veel van de problemen aan het licht gebracht die momenteel bestaan ​​in wereldwijde toeleveringsketens. Om te beginnen zagen we de risico's van de zogenaamde “just-in-time” productiestijl en wat er kan gebeuren als bedrijven supply chains zelf gebruiken als magazijnfaciliteiten. Iedereen zag de verstoringen en vertragingen in de levering van chirurgische maskers en persoonlijke beschermingsmiddelen - het algehele gebrek aan transparantie in traditionele systemen kwam echt aan het licht.

"We zagen de behoefte aan gegevenscontrole en documentatie van hoge kwaliteit - mensen wilden precies weten waar hun producten vandaan kwamen en welke contactpunten er bestaan ​​in de toeleveringsketen. En toen zagen we natuurlijk de behoefte aan snelheid - de vraag was er, maar de traditionele toeleveringsketens liepen tegen een aantal problemen aan bij het op tijd produceren en leveren van de producten - vooral toen de wettelijke en nalevingsvereisten werden gehandhaafd.

"Aan de kant van de geldbeweging zagen we hogere vergoedingen, munttekorten en bankvertragingen die cruciale bedrijfsactiviteiten echt verstoorden. In tijden van crisis kunnen zelfs kleine inefficiënties een enorme negatieve impact hebben - dit geldt met name in de grondstoffenhandel, waar de transactiegrootte en het volume is zo groot.

"Dit zijn allemaal problemen waarvan de industrie zich al enige tijd bewust is, maar de COVID-crisis heeft aangetoond dat er nu actie moet worden ondernomen zodat we deze problemen kunnen overwinnen. Het is een kritiek moment voor infrastructuurupgrades en meer transparantie, en hoewel de pandemie heeft veel negatieve effecten veroorzaakt, een mogelijk positief effect is dat het de industrie duidelijk heeft gemaakt dat er veranderingen nodig zijn om processen te optimaliseren en de algehele werking van internationale handel, handelsfinanciering en geldbeweging te verbeteren. "

Ali Amirliravi stelt enkele van de oplossingen voor deze problemen voor:

“Ik denk dat het aankomt op het slim integreren van nieuwe technologieën. Neem bijvoorbeeld mijn bedrijf, LGR wereldwijd. Als het gaat om geldbewegingen, zijn we gefocust op drie dingen: snelheid, kosten en transparantie. Om deze problemen aan te pakken, lopen we voorop met technologie en gebruiken we zaken als blockchain, digitale valuta en algemene digitalisering om de bestaande methodologieën te optimaliseren.

"Het is vrij duidelijk welke impact nieuwe technologieën kunnen hebben op zaken als snelheid en transparantie, maar als ik zeg dat het belangrijk is om de technologieën op een slimme manier te integreren, is dat belangrijk omdat je altijd je klant in gedachten moet houden - het laatste wat we zouden doen willen doen is een systeem introduceren dat onze gebruikers echt in verwarring brengt en zijn of haar werk ingewikkelder maakt. Dus enerzijds wordt de oplossing voor deze problemen gevonden in nieuwe technologie, maar anderzijds gaat het om het creëren van een gebruikerservaring die is eenvoudig in gebruik en interactie met en integreert naadloos in de bestaande systemen. "

In een wereldwijde noodsituatie kan de internationale handel vertragen, maar het mag niet stoppen. Zelfs als COVID-19 de tekortkomingen van een op papier gebaseerd handelssysteem aan het licht brengt, biedt het bedrijven als LGR Crypto Bank een kans om de functie en aard van de handel te moderniseren.

"In de sector van handelsfinanciering en geldbeweging betekent dit dat nieuwe oplossingen rechtstreeks in bestaande klantsystemen moeten kunnen worden aangesloten", aldus Amirliravi. “Met API's is dit allemaal mogelijk. Het gaat erom de kloof tussen traditionele financiën en fintech te overbruggen en ervoor te zorgen dat de voordelen van digitalisering worden geleverd met een naadloze gebruikerservaring. "

 

 

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending