Verbind je met ons

Economie

Gouden paspoorten - 'Corruptie in deze regelingen is systemisch en vereist een krachtige EU-reactie'

gepubliceerd

on

Cyprus heeft aangekondigd dat het zijn regeling voor staatsburgerschap per investering zal afschaffen met ingang van 1 november 2020. Het besluit kwam na een documentaire van de onderzoekseenheid van Al Jazeera lieten aan de hand van gelekte documenten en heimelijke filmopnames zien hoe het plan door criminelen werd gebruikt. De film liet zien hoe Cypriotische zakenmensen en politici erbij betrokken waren.

Gevraagd naar de film zei een woordvoerder van justitie van de Europese Commissie: “We keken met ongeloof toe hoe hoge ambtenaren het Europese burgerschap inruilden voor financieel gewin. President Von der Leyen was duidelijk toen hij zei dat Europese waarden niet te koop zijn.

“Zoals u weet, heeft de Commissie vaak ernstige bezorgdheid geuit over burgerschapsregelingen voor investeerders, ook rechtstreeks bij twee afzonderlijke autoriteiten. Met het oog op mogelijke inbreukprocedures onderzoekt de Commissie momenteel de naleving van het EU-recht van de Cypriotische regeling. We zijn ook op de hoogte van de laatste verklaringen van de regering die u zojuist noemde. en verwachten dat de afzonderlijke bevoegde autoriteiten deze zaak formeel onderzoeken. "

Sven Giegold, lid van het Europees Parlement, riep op tot het snel starten van inbreukprocedures en zei: "De maffia-achtige structuren op Cyprus zijn niet verpletterd door de opschorting van de paspoortverkoop."

Giegold heeft verzocht om de uitgifte van 'gouden paspoorten' toe te voegen aan de agenda van de plenaire vergadering van volgende week van het Europees Parlement: "Er zijn ook vergelijkbare programma's in andere landen: Malta en Bulgarije verkopen ook EU-paspoorten met twijfelachtige programma's. Ook bij aan te schaffen verblijfsvergunningen, de zogenaamde gouden visa, zijn er grote veiligheidsrisico's. De grootste verkoper van gouden visa is Portugal, dat na zes jaar toegang tot staatsburgerschap biedt.

“De Commissie moet actie ondernemen tegen de verkoop van paspoorten en visa met inbreukprocedures in alle relevante lidstaten. De Raad en de Duitse regering moeten zich uitspreken tegen de verkoop van burgerschapsrechten. "

De Commissie heeft gekeken naar de groeiende trend in de EU op het gebied van burgerschapsregelingen voor investeerders ("gouden paspoort") en verblijfsregelingen voor investeerders ("gouden visa"), die bedoeld zijn om investeringen aan te trekken door investeerders het burgerschap of verblijfsrecht van het betrokken land te verlenen. Dergelijke regelingen hebben aanleiding gegeven tot bezorgdheid over bepaalde inherente risico's, met name wat betreft veiligheid, witwassen van geld, belastingontduiking en corruptie. Het toekennen van burgerschap blijft echter in hoge mate een geschenk van de individuele lidstaten van Europa en de EU kan niet met geweld tussenbeide komen.

Transparantie Internationaal onderzoeks- en beleidsexpert inzake corrupte geldstromen Maira Martini zei: “De beschuldigingen bereiken het hoogste politieke niveau in Cyprus en deze moeten ook volledig worden onderzocht, zonder straffeloosheid voor corrupte daden. We willen waar nodig een goede analyse van eerder toegekende paspoorten en herroepingen. "

Transparency International EU Laure Brillaud Anti-Money Laundering Policy Expert zei:

“Gisteren was het Malta, vandaag is het Cyprus, en morgen wordt het gouden visumprogramma van een ander EU-land onder de aandacht gebracht. Het probleem van corruptie bij deze regelingen en het misbruik ervan is systematisch en vereist een krachtige reactie van de EU. We hebben een gedegen wetgevingsvoorstel van de Europese Commissie nodig over hoe deze programma's kunnen worden gereguleerd totdat ze worden afgebouwd. "

coronavirus

EAPM: Waarom het vergroten van het vertrouwen tussen belanghebbenden een stap vooruit moet zijn voor de gezondheid

gepubliceerd

on

Goedemorgen, en welkom allemaal bij de eerste European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) -update van de week. We komen na een drukke maand voor EAPM in oktober, na onze 1 miljoen genoomvergadering en de conferentie van het Duitse EU-voorzitterschap, evenals onze betrokkenheid bij het EU-kankerbestrijdingsplan, dat tot doel heeft het kader te scheppen om kanker aan te pakken. En iets later deze week is er de maandelijkse EAPM-nieuwsbrief om naar uit te kijken, schrijft EAPM uitvoerend directeur Denis Horgan.

Vertrouwen en bestuur

Ondanks de bevoegdheid van de lidstaten op veel gebieden, is er ongetwijfeld zoveel mogelijk behoefte aan gemeenschappelijke Europese gezondheidswetgeving, maar het moet wel de juiste wetgeving zijn. Helaas leert de ervaring dat het hebben van afzonderlijke regels in elke lidstaat om verschillende redenen niet echt werkt. Het leidt bijvoorbeeld vaak tot een R & D-omgeving die niet concurrerend is, de innovatieve dynamiek vertraagt ​​en uiteindelijk een barrière vormt voor de opkomst van effectieve therapieën voor onbehandelde ziekten. Met meer integratie, samenwerking, dialoog en meer vertrouwen tussen iedereen in het veld, kunnen belanghebbenden helpen bij het vormen van de juiste kaders, op de juiste plaats en op het juiste moment. Later meer over de doelstellingen van EAPM in dit verband.

Europa heeft 'serieuze versnelling' nodig in de strijd tegen het coronavirus: WHO

Europa heeft een "serieuze versnelling" nodig in de strijd tegen het coronavirus en een gebrek aan contactopsporingscapaciteit zou de ziekte in het duister kunnen drijven, zei een topfunctionaris van de Wereldgezondheidsorganisatie maandag (26 oktober). In Europa is het beeld onverbiddelijk grimmig, aangezien een reeks landen recordstijgingen rapporteerde, aangevoerd door Frankrijk, dat zondag voor het eerst meer dan 50,000 dagelijkse gevallen meldde, terwijl het continent de drempel van 250,000 doden overschreed. De 46 landen op het niveau van de Wereldgezondheidsorganisatie waren goed voor 46% van de wereldwijde gevallen en bijna een derde van de sterfgevallen, zei Mike Ryan, de belangrijkste noodsituatiedeskundige van de WHO. "Op dit moment zitten we ver achter dit virus in Europa, dus om ervoor te komen, zal een serieuze versnelling nodig zijn in wat we doen", vertelde Ryan op een persconferentie.

Vertrouwen in de handen van anderen leggen

Vanaf het allereerste begin van de mens in de gezondheidszorg, toen sjamanen, priesters of medicijnmannen de zieken bedienden, stond vertrouwen centraal in de overeenkomst tussen patiënt en verzorger. Mensen op hun meest kwetsbare momenten kiezen ervoor om zichzelf in de handen van anderen te plaatsen, in het vertrouwen - of in ieder geval het geloof - van voordeel en opluchting. Dat compact blijft net zo geldig in de huidige wereld van wetenschap en technologie. De snelle ontwikkeling van de geneeskunde in de afgelopen 50 jaar, en meer in het bijzonder de exponentiële sprongen van de laatste 25, hebben kansen gecreëerd die nog maar een paar generaties geleden ondenkbaar waren. Genomics maakt het steeds meer mogelijk om zich te concentreren op de onderliggende aard van ziekte - en de onderliggende gezondheidsprocessen. Dientengevolge is er aan de ene kant van de schaal een groeiend vermogen om kleinere populaties te behandelen - met weesgeneesmiddelen voor zeldzame ziekten, of gevalideerde pediatrische geneesmiddelen of geavanceerde therapieën, en met een steeds groter wordend scala aan mogelijkheden naarmate gepersonaliseerde geneeskunde evolueert. En aan de andere kant van de schaal beginnen gezondheidsautoriteiten een schat aan informatie aan te boren over gezondheidstrends, vatbaarheden en de waarde van verschillende behandelingsopties die het beheer van gezondheidssystemen radicaal kunnen verbeteren. Dus het vertrouwen dat in de sjamaan wordt geïnvesteerd, is vandaag nog belangrijker . De opkomst van evidence-based medicine en georganiseerde gezondheidsdiensten die onder toezicht staan ​​van regeringen, geven patiënten recht op een zekere mate van zekerheid dat hun belangen worden behartigd op basis van redelijkheid en billijkheid, evenals van geloof.

De Raad verwelkomt het vooruitzicht van een Europese ruimte voor gezondheidsgegevens

De Europese Raad is ingenomen met de Europese strategie voor data, die de wereldwijde digitale ambities van de EU ondersteunt om een ​​echte Europese concurrerende data-economie op te bouwen. De Europese Raad is verheugd over de totstandbrenging van gemeenschappelijke Europese dataruimtes in strategische sectoren, en verzoekt de Commissie met name prioriteit te geven aan de gezondheidsdataruimte, die tegen eind 2021 moet zijn opgezet en die wordt aangehaald als middel om de onmiddellijke reactie op COVID-19 versterken.

En ikHet is niet alleen de Commissie die werkt aan digitale gezondheid, de Wereldgezondheidsorganisatie presenteert ook haar wereldwijde strategie voor digitale gezondheid, die in november aan de Wereldgezondheidsvergadering zal worden gepresenteerd. De WHO werkt momenteel aan een investeringsdossier om deze strategie uit te voeren, waarbij de goedkeuring van de lidstaten wordt afgewacht, zei Bernardo Mariano Jr., Chief Information Officer van de WHO. Maar het vertrouwen van het publiek is opnieuw een grote overweging, waarbij critici zich afvragen of mensen bereid zullen zijn hun gegevens op een pan-EU-platform te delen, en of bestuur vereist zal zijn om volledige deelname te garanderen.

Verbetering van precisie en kracht in gerandomiseerde onderzoeken voor COVID-19-behandelingen

Tijd is van essentieel belang bij het evalueren van mogelijke geneesmiddelen en biologische geneesmiddelen voor de behandeling en preventie van COVID ‐ 19. Er zijn momenteel 876 gerandomiseerde klinische onderzoeken (fase 2 en 3) van behandelingen voor COVID ‐ 19 geregistreerd op clinicaltrials.gov. Covariate aanpassing is een statistische analysemethode die de nauwkeurigheid kan verbeteren en de vereiste steekproefomvang voor een aanzienlijk aantal van deze onderzoeken kan verkleinen. Hoewel covariabele aanpassing wordt aanbevolen door de Amerikaanse Food and Drug Administration en het European Medicines Agency, wordt deze onderbenut, vooral voor de soorten uitkomsten (binair, ordinaal en time-to-event) die gebruikelijk zijn in COVID-19-onderzoeken. In gesimuleerde onderzoeken met steekproefgroottes variërend van 100 tot 1000 deelnemers, er zijn geweest aanzienlijke nauwkeurigheidswinst door het gebruik van covariabele aanpassing - gelijk aan 4–18% reducties in de vereiste steekproefomvang om een ​​gewenst vermogen te bereiken.

EAPM om vertrouwen en bestuur te bespreken in de komende conferenties van het voorzitterschap begin 2021

In Europa maakt de onderlinge afhankelijkheid van de lidstaten het zowel noodzakelijk als wenselijk dat veel van die toezichtstaak op EU-niveau wordt georganiseerd. Het is onvermijdelijk tegenwoordig natuurlijk een complexere compact. Elk onderdeel van de systemen waarvan mensen nu routinematig afhankelijk zijn voor hun gezondheid, moet zijn deel van de afspraak nakomen. Deze vertrouwenskwesties zullen worden besproken tijdens de twee voorzitterschapsconferenties van EAPM gepland zijn op een Januari en juli 2021, waarin deze elementen van governance worden behandeld.

Minister van Volksgezondheid noemt 'sterkste EU-standpunt over WHO in jaren'

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn heeft onlangs gesproken over "de sterkste positie op EU-niveau met betrekking tot de WHO in de afgelopen jaren". Spahn voegde eraan toe dat hij pleit voor "een sterkere rol van de EU" in de WHO en in de wereldwijde gezondheid in het algemeen. "We moeten het niet aan de VS en China overlaten om de touwtjes in handen te nemen", zei hij.

Openbare raadpleging over borstimplantaten

Op vrijdag (23 oktober) tDe Europese Commissie lanceerde een openbare raadpleging over een voorlopig advies over de veiligheid van borstimplantaten. Het advies van het Wetenschappelijk Comité voor gezondheids-, milieu- en nieuwe risico's (SCHEER) is gebaseerd op anaplastisch grootcellig lymfoom (ALCL). Belanghebbenden kunnen hun opmerkingen uiterlijk 7 december indienen.

Intensieve zorg eenheden 'kunnen binnen weken worden overschreden', waarschuwt de WHO

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gewaarschuwd dat de intensive care-afdelingen in Europa binnen enkele weken overweldigd kunnen zijn en dat onmiddellijke actie was essentieel om te voorkomen dat essentiële gezondheidssystemen instorten en scholen sluiten. "In veel steden in Europa zal de capaciteit voor ICU de komende weken worden bereikt ”, zegt Maria Van Kerkhove, de technische leider van de WHO voor COVID-19. Directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO waarschuwde dat de hele wereld, en in het bijzonder het noordelijk halfrond, zich op een "kritiek moment" bevond.

En daar is alles voor nu - let op de EAPM-nieuwsbrief, die later deze week beschikbaar zal zijn, en blijf veilig en gezond.

Verder lezen

EU

Is er iemand die zich bemoeit met de Amerikaanse verkiezingen?

gepubliceerd

on

In hun laatste onderlinge debat voor de presidentsverkiezingen op 3 november, Donald Trump en Joe Biden botste over financiële banden met Rusland en China. Beide kandidaten hebben beschuldigingen tegen de ander ingediend, schrijft Graham Paul.

Trump heeft sinds 200 meer dan $ 2016 miljoen aan inkomsten uit zijn buitenlandse zakenbelangen verdiend, volgens het Centrum voor Responsieve Politiek. De exacte bedragen zijn moeilijk te berekenen, maar ze zijn in honderden miljoenen dollars.

Op het podium daarentegen Biden stond erop "Ik heb in mijn leven nooit een cent van een buitenlandse bron aangenomen'.

Hij probeerde de rollen van president Trump om te draaien: "Ik heb al mijn belastingaangiften vrijgegeven. 22 jaar. Ga ze bekijken. 22 jaar van mijn belastingaangiften. U heeft geen enkel jaar van uw belastingaangifte vrijgegeven. Wat Verberg je? Waarom wil je dat niet?"

Trump beweerde, als onderdeel van een lange reeks niet-geverifieerde beschuldigingen over Biden en de financiële belangen van zijn familie, dat Biden miljoenen ontving 'via Rusland'."

"Joe kreeg $ 3.5 miljoen via Rusland, en het kwam via Poetin omdat hij erg bevriend was met de voormalige burgemeester van Moskou", zei de president.

"Je hebt $ 3.5 miljoen verdiend, Joe!" zei hij.

Trump leek Biden te verwarren met de legitieme zakelijke activiteiten van zijn zoon Hunter.

Troef's campagne heeft wanhopig geprobeerd te bewijzen dat sommigen van Hunter'Het geld ging naar Joe, maar tot nu toe hebben ze hun zaak niet bewezen.

We do weten van de laatste verkiezingen is die de VS hebben aangeklaagd Russische zakenman Evgeny Prigozhin en zijn medewerkers, van wie werden beschuldigd pogingING naar destabilise het Amerikaanse politieke systeem door middel van sociale media en naar verluidt gebruiken nepaccounts naar influence verschillende raciale groepen.

Maar doet iedereen beweert dat het Kremlin Donald Trump steunt in deze verkiezing van 2020?

De Russische president Poetin zei onlangs dat zijn kernideologie veel dichter bij de basiswaarden van de Democratische Partij ligt, waardoor er weinig ruimte overblijft voor twijfel over zijn eigen politiek voorkeuren.

As voor de beruchte Evgeny Prigozhin? Nou, er is recente berichtgeving in de media over zijn vermeende activiteiten in Libië, maar needing over inmenging in de Amerikaanse verkiezingen deze keer.

Is nu het juiste moment om te vragen of Poetins miljardair is probeert u Donald Trump te helpen? De media hebben er geen belicht verbindingen tussen Prigozhin en Trump's verkiezing team.

Maar er zijn veel verschillend Internationale verbindingen te vinden voor Prigozhin, die door de jaren heen talloze wereldleiders en politieke beroemdheden heeft ontmoet.

Verder lezen

Armenië

Armeense capitulaties

gepubliceerd

on

"WWe moeten onze geschiedenis begrijpen om de fouten uit het verleden niet te herhalen. Ik heb te veel gevallen gezien waarin mensen verkeerde acties blijven volgen omdat ze niet de tijd nemen om kritisch na te denken over wat er in het verleden is gebeurd." - Winston Churchill.

In april 1920, Kemal Atatürk, de grondlegger van het moderne Turkije, een beroep op gedaan Vladimir Lenin met een voorstel om een ​​gemeenschappelijke militaire strategie in de Kaukasus te ontwikkelen ter bescherming tegen imperialistische gevaren. Dit was te a "Caucasus Barrier" gemaakt door de Dashnaks, Georgische mensjewieken en de Britten als obstakel tussen Turkije en Sovjet-Rusland, schrijft Gary Cartwright.

Na de nederlaag van het Ottomaanse rijk in de Eerste Wereldoorlog, werd Armenië, dat op de politieke kaart van de wereld verscheen ten koste van het Ottomaanse rijk (in de Kaukasus, en op het grondgebied van andere staten) verloor zijn eetlust niet voor uitbreiding.

Thij oorlog vervolgde met het nieuw gevormde Turkije en met de hulp van de VS en de Entente (het Russische rijk, de Franse Derde Republiek en Groot-Brittannië). Op 10 augustus 1920 de Vrede van Sèvres werd ondertekend, waarmee de verdeling van de Arabische en Europese bezittingen van het Ottomaanse rijk werd geformaliseerd. Al hadden de leden van de Entente het meeste bereikt van het Verdrag van Sèvres verloor Turkije Syrië, Libanon, Palestina, Mesopotamië en het Arabische schiereiland.

Armenië, dat niet ontvang de beloofde landen, werd weggelaten: Antanta - de drievoudige entente - HAD had Armenië alleen nodig als een tijdelijk instrument om Turkije te verzwakken en tot vrede te dwingen.

Op 24 september 1920, een staat onder de naam Armenië was gevestigd op het land van Azerbeidzjan: tijdens het daaropvolgende conflict Armeniëis prille leger werd vernietigd en het hele grondgebied van de regering Dashnak, behalve Erivan en Lake Gokca (nu Sevan), kwam voor Turks controle.

On 15th In november 1920 verzocht de regering van Armenië de Grote Nationale Vergadering van Turkije (GNA) om de vredesonderhandelingen te beginnen.

On 3rd December 1920 werd in de stad Gyumri (Alexandropol) een vredesverdrag getekend tussen Armenië en Turkije, volgens welke het grondgebied van de Republiek Armenië beperkt was tot de regio Erivan en het Gokcha-meer. Armenië moest de verplichte dienstplicht afschaffen en heeft een leger van maximaal 1500 bajonetten en 20 machinegeweren. Turkije heeft het recht verworven om vrijelijk door te reizen en militaire operaties uit te voeren op het grondgebied van deze staat. Armenië beloofde ook al zijn diplomatieke delegaties terug te trekken.

Thus tde eerste Republiek Armenië eindigde in schande. Als resultaat van de capitulatie, de Armeense regering droeg haar gezag over aan de Sovjet-Unie. Het droom of a "Greater Armenia" bleef maar een droom.

Maar de Sovjets waren niet van plan de Armeniërs te beledigen, en ze schonken hen een geschenk of Zangezur (historisch land van Azerbeidzjan) evenals autonomie over Karabach binnen de Azerbeidzjaanse SSR. De beslissing was dat Karabach would blijven autonomlende binnen Azerbeidzjan, en werd niet zoals sommigen aan Armenië gegeven Armeense historici beweren nu.

Dus Armenië dankt zijn huidige internationale erkenningsed grenzen aan Lenins Sovjet-Unie.

De Karabach-oorlog die Armenië begon met Azerbeidzjan in de jaren 90 kan worden gezien als een tweede fase van de "Armeense droom". In 1994 had Armenië echter slechts 14% van Nagorno-Karabach in handen, nadat het door de Azerbeidzjaans leger helemaal.

In het huidige conflict, dat op de ochtend van 27 september uitbrak met Armeense artilleriebeschietingen, lijkt de geschiedenis zich inderdaad te herhalen, met Azerbeidzjaanse troepen die verloren terrein al op de eerste dag van de strijd heroveren.

Dit stelt Rusland voor een dilemma: to brandstof de Armeense droom met in de titel geef gratis wapens en en ruïneren relaties met haar buurmans aan de zuidgrenzen, of om Azerbeidzjan te provoceren tot een groot conflict, tekenen in Turkije en Pakistan?

Als de eerste optie Rusland bedreigt met het voortdurende verlies van zijn miljarden dollars aan militair-industrieel complex, is de tweede optie het beëindigen van zijn aanwezigheid in de zuidelijke Kaukasus als regionaal leider.

Naast alle ijdele druk van Rusland, de noodzaak om een ​​nieuw militair blok te creëren met deelname van Azerbeidzjan, Turkije, Iran, Irak, Afghanistan, Pakistan en Oekraïne, dat de strategische grenzen van Europa en Azië volledig zal beslaan.

In het geopolitieke van vandaag landschap, zo'n militair blok would zeer snel waardige beschermheren vinden om de groeiende bedreigingen van China en Rusland effectief te beheersen.

En kan Rusland het zich echt veroorloven verliest zijn oprechte partner Azerbeidzjan, wiens buitenlands beleid niet verder is gegaan dan goede nabuurschapsbetrekkingen met Rusland, ondanks alle bekende druk van alle kanten door de jaren heen?

Het alternatief voor deze catastrofe is een nieuw, veel evenwichtiger en daarom stabiel, voorspelbaar politiek en economisch machtsevenwicht in de regio op basis van slechts één consensus: de territoriale integriteit van Azerbeidzjan binnen zijn erkenning.sgrenst aan de volledige bevrijding van alle bezette gebieden.

Azerbeidzjan is en zal zich blijven inzetten voor eerlijke en bondgenootschappelijke betrekkingen met zijn buurlanden, en heeft niet toegestaan ​​of zal niet toestaan ​​dat derde landen zijn grondgebied gebruiken om naburige landen schade te berokkenen. Dit komt vooral doordat Azerbeidzjan, in tegenstelling tot Armenië, een soevereine staat is in de volle betekenis van het woord.

De geschiedenis herhaalt zich, conclusies zijn dat niet wezen getekend, en dit is beangstigend. Naar besluiten met hetzelfde proefschrift als we begon, Armeniërs en Russen uit te nodigen conclusies te trekken en de werkelijke stand van zaken niet als basis te nemen voor verlangen, maar voor realiteit.

De meningen in het bovenstaande artikel zijn die van de auteur en weerspiegelen geen meningen van de kant van EU Reporter.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending