Verbind je met ons

China

Bank omarmt blockchain om de handel in Belt en Road te vergemakkelijken

gepubliceerd

on

China en de Europese Unie hebben beide gezegd dat ze de onderhandelingen zullen versnellen om tegen het einde van dit jaar een investeringsovereenkomst tussen China en de EU te sluiten, met zijn kolossale infrastructuurproject 'Belt and Road' in het centrum van een tijdperk van handel en groei voor economieën in Azië en daarbuiten.

China's Belt and Road Initiative (BRI), ook wel de Nieuwe Zijderoute genoemd, is een van de meest ambitieuze infrastructuurprojecten die ooit zijn bedacht. De enorme verzameling ontwikkelings- en investeringsinitiatieven, gelanceerd in 2013 door president Xi Jinping, zou zich uitstrekken van Oost-Azië tot Europa.

De oorspronkelijke zijderoute ontstond tijdens de westelijke uitbreiding van de Chinese Han-dynastie (206 v.Chr. - 220 n.Chr.), Die handelsnetwerken smeedde in wat nu de Centraal-Aziatische landen Afghanistan, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan zijn, evenals het huidige India en Pakistan in het zuiden. Die routes strekten zich uit over meer dan vierduizend mijl naar Europa.

Het Belt and Road Initiative (BRI) is de nieuwe zijderoute van vandaag, een transcontinentale doorgang die China over land met Zuidoost-Azië, Zuid-Azië, Centraal-Azië, Rusland en Europa verbindt - en een 21e-eeuwse maritieme zijderoute, een zeeroute verbindt de kustgebieden van China met Zuidoost- en Zuid-Azië, de Stille Zuidzee, het Midden-Oosten en Oost-Afrika, helemaal tot aan Europa.

Een van de grootste uitdagingen voor het succes ervan is het overwinnen van de complexiteit van multi-commodity trading - er zijn een aantal belanghebbenden, tussenpersonen en banken die samenwerken om deals te sluiten. Deze deals zijn enorm waardevol en komen heel vaak voor, waarbij enorme hoeveelheden geld over de grenzen heen worden overgemaakt naar verschillende partijen die allemaal verschillende systemen gebruiken en verschillende nalevingsvereisten, gegevensopslagsystemen, valuta's, enzovoort hebben. Het huidige systeem is duur, traag en biedt klanten bijna geen transparantie.

LGR Crypto-bank van Zwitserland

LGR Crypto-bank van Zwitserland

Innovatieve digitale systemen die gebruik maken van de "Blockchain" worden ontwikkeld om snelle en veilige methoden mogelijk te maken om deze transacties mogelijk te maken.

LGR Crypto Bank of Switzerland is een leider in B2B digitale geldbeweging en end-to-end handelsfinanciering, en heeft een op blockchain gebaseerd digitaal systeem gelanceerd om supply chain-financiering in de Silk Road-economieën te ondersteunen. LGR heeft ook een nieuwe 'Zijderoute-munt”Cryptocurrency om naadloze en directe handel langs de Belt and Road mogelijk te maken.

“Ik denk dat iets dat we zullen blijven zien, de impact is van opkomende technologieën op de industrie. Dingen als blockchain-infrastructuur en digitale valuta zullen worden gebruikt om transacties transparanter en sneller te maken. Door de overheid uitgegeven digitale valuta van de centrale bank worden ook gecreëerd, en dit zal ook een interessante impact hebben op het grensoverschrijdende geldverkeer. " zei Ali Amirliravi, Chief Executive van LGR Crypto bank of Switzerland.

“We bekijken hoe digitale slimme contracten kunnen worden gebruikt in handelsfinanciering om nieuwe geautomatiseerde kredietbrieven te creëren, en dit wordt pas echt interessant als je IoT-technologie opneemt. Ons systeem kan transacties en betalingen automatisch activeren op basis van inkomende gegevens uit de toeleveringsketen. Dit betekent bijvoorbeeld dat we een slim contract kunnen maken voor een kredietbrief die automatisch de betaling vrijgeeft zodra een scheepvaartschip een bepaalde locatie bereikt. Of, een eenvoudiger voorbeeld, betalingen zouden kunnen worden geactiveerd zodra een reeks nalevingsdocumenten naar het systeem is geüpload en LGR is geverifieerd. Bovendien kunnen de aan kredietbrief gerelateerde documenten worden gedeeld met verschillende handelspartnerschappen met behulp van een blockchain-platform dat de transparantie verder verbetert en handelsrisico's vermindert. Automatisering is zo'n enorme trend - we zullen zien dat steeds meer traditionele processen worden verstoord. " hij zei.

Ali Amirliravi, Chief Executive van LGR Crypto Bank of Switzerland

Ali Amirliravi, Chief Executive van LGR Crypto Bank of Switzerland

“Data zullen een grote rol blijven spelen bij het vormgeven van de toekomst van supply chain finance. In het huidige systeem zijn documenten op papier gebaseerd, zijn gegevens gescheiden en het gebrek aan standaardisatie belemmert echt de algemene mogelijkheden voor gegevensverzameling. Als dit probleem eenmaal is opgelost, zou een end-to-end digitaal systeem voor handelsfinanciering echter big data-sets kunnen genereren die kunnen worden gebruikt om allerlei voorspellende modellen en inzichten in de sector te creëren. De kwaliteit en gevoeligheid van deze gegevens betekent natuurlijk dat databeheer en beveiliging ongelooflijk belangrijk zullen zijn voor de industrie van morgen. ”

Ali Amirliravi is positief over de kansen die het Belt and Road Initiative zal bieden.

“Voor mij ziet de toekomst voor de geldbeweging en de handelsfinancieringssector er rooskleurig uit. We betreden het nieuwe digitale tijdperk en dit gaat allerlei nieuwe zakelijke kansen betekenen, vooral voor de bedrijven die de volgende generatie technologieën omarmen. "

 

 

China

Amerika wil een deal sluiten met de gearresteerde financiële baas van Huawei

gepubliceerd

on

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou een deal kunnen sluiten met Huawei's financieel directeur Meng Wanzhou (foto). Door het voorstel zou Meng vanuit Canada, waar ze werd gearresteerd, naar China kunnen terugkeren. Meng zou echter wangedrag in de zaak moeten toegeven, meldt de Wall Street Journal.

Meng wordt in de Verenigde Staten beschuldigd van het overtreden van sancties tegen Iran. Ze wordt beschuldigd van bankfraude omdat ze HSBC zogenaamd zodanig heeft misleid dat het de sancties zou kunnen overtreden. Mevrouw Meng werd deze week twee jaar geleden gearresteerd op basis van een Amerikaans bevel tijdens het wisselen van vliegtuig in Vancouver. Ze is op borgtocht vrijgelaten maar heeft Vancouver niet mogen verlaten.

Meng is onvermurwbaar dat ze niets verkeerds heeft gedaan. Er wordt gezegd dat ze "terughoudend" is om toe te geven dat ze volgens haar niet waar is. Ze beweert dat haar arrestatie politiek gemotiveerd was. De vertrekkende president Donal Trump vocht een totale campagne tegen Huawei. Hij beweert dat het technologiebedrijf zijn kit gebruikt om landen en mensen te bespioneren. Hij heeft echter geen enkel bewijs geleverd om zijn beweringen te staven. Meng is de dochter van Huawei's oprichter Ren Zhengfei. Het Chinese bedrijf en Meng zouden hebben samengespannen om HSBC te bedriegen door haar relatie met Skycom verkeerd voor te stellen. Autoriteiten in Amerika beweren dat Huawei en mevrouw Meng Skycom hebben gebruikt - een vermoedelijk dekmantelbedrijf dat actief is in Iran - om goederen onder embargo te kopen.

De arrestatie van Meng heeft ook geleid tot diplomatieke wrijving tussen China en Canada. China stopte de invoer van Canadees koolzaad. En twee Canadezen werden gearresteerd op beschuldiging van spionage - die nog moet worden opgelost. Het scherpe standpunt van Trump tegen Huawei heeft ook de relaties tussen Amerika en Groot-Brittannië verzuurd. Het VK had een deal gesloten met Huawei om infrastructuur te leveren aan een nieuw 5G-netwerk. Maar premier Boris maakte later een ommekeer in de overeenkomst. Huawei heeft de beschuldigingen van spionage consequent ontkend.

Verder lezen

China

Chinese leveranciers van telecomkits hebben dit jaar wereldwijd marktaandeel gewonnen

gepubliceerd

on

Je zou kunnen denken, met al het drama rond Huawei dit jaar, dat het een groot marktaandeel zou hebben. Maar volgens markttracker Dell'Oro is het tegenovergestelde waar: schrijft Scott Bicheno.

Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien, liggen Huawei en ZTE beide op koers om elk jaar twee procent marktaandeel te winnen, ten koste van Nokia, Cisco en Samsung. Met investeringen in China die de totale markt overtreffen, schatten we dat Huawei en ZTE samen ongeveer 3 procentpunten van het omzetaandeel hebben gewonnen, ”schreef Dell'Oro-analist Stefan Pongratz in zijn blog over de kwestie, wat impliceert dat ze elk ongeveer 1.5 procentpunt pakten.

Pongratz merkte ook op dat telecom het tempo van de bredere economie blijft overtreffen. "De algehele markt voor telecomapparatuur bleef losgekoppeld van de onderliggende economie", schreef hij. "Hoewel de voortdurende overgang van 4G naar 5G helpt om de verminderde capex te compenseren in langzamere markten voor mobiele breedband, schrijven we de onderbreking ook toe aan het groeiende belang van connectiviteit en dat de aard van deze recessie anders is dan in andere recessie. het verbeteren van de zichtbaarheid voor de operators. "

Dit alles herinnert ons aan de enorme omvang en het belang van de Chinese telecommarkt. Te oordelen naar een verslag by China Daily, er is weinig teken dat dat volgend jaar verandert. Hij sprak met Wu Hequan, een academicus aan de Chinese Academy of Engineering, die denkt dat China volgend jaar meer dan een miljoen 5G-basisstations zal bouwen, waardoor het totaal aan het eind van het jaar op 1.7 miljoen komt.

"Naarmate de aanleg van 5G-netwerken versnelt, zullen de kosten voor het bouwen van elk 5G-basisstation dalen", aldus Wu. “Zelfs als Chinese telecombedrijven in 5 evenveel 2022G-investeringen reserveren als dit jaar, kunnen ze volgend jaar veel meer 5G-basisstations bouwen dan dit jaar. Ik denk dat Chinese telecombedrijven volgend jaar meer dan een miljoen 5G-basisstations zullen bouwen, hoewel de specifieke constructiedoelstellingen zullen moeten wachten op de officiële aankondigingen van de telecombedrijven. "

Zelfs rekening houdend met het feit dat Wu en China Daily beiden weten beter dan af te wijken van het goedgekeurde CCP-verhaal, dit lijkt een plausibele projectie. De aggro met de VS zal de Chinese staat des te meer vastbesloten hebben gemaakt om ervoor te zorgen dat zijn binnenlandse telecom-industrie steeds sterker wordt, en het zou ons niet verbazen over een jaar een soortgelijk rapport te schrijven.

Verder lezen

China

China-ASEAN-samenwerking op het gebied van digitale economie

gepubliceerd

on

De digitale economie is de afgelopen jaren geleidelijk een focus geworden in de samenwerking tussen China en de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN). Als drijvende krachten achter de vrijhandelszone China-ASEAN, verrijken de China-ASEAN Expo (CAEXPO) en relevante topbijeenkomsten voortdurend de inhoud van de digitale economie in forums, bijeenkomsten en exposities, om een ​​solide basis te leggen voor de samenwerking tussen China en ASEAN. -operatie, schrijf Pang Geping en Li Zong, People's Daily.

Bijvoorbeeld state-of-the-art producten van internet, big data en kunstmatige intelligentie (AI) -industrieën, zoals slimme robots, intelligente beheersystemen van onbemande luchtvaartuigen, teledetectiesystemen via satellieten, evenals virtual reality-producten die meteorologische kennis, wordt elk jaar tentoongesteld in de sectie Advanced Technology Exhibition op de CAEXPO en trekt enorme aantallen bezoekers.

Er wordt ook een reeks high-end forums gehouden door de CAEXPO, waarmee een brug van samenwerking wordt geslagen die consensus bereikt en ontwikkelingsstrategieën op elkaar afstemt.

De China-ASEAN e-commercetop die sinds 2014 is geïnitieerd, evenals relevante e-commerceforums, hebben hun aandacht blijven richten op grensoverschrijdende en landelijke e-commercekwesties. Ze lanceerden een reeks dialogen op hoog niveau en implementeerden een reeks e-commerceprojecten, waaronder een grensoverschrijdend handelsfacilitatieplatform tussen China en ASEAN en een China-ASEAN grensoverschrijdend e-commerce industriepark in Nanning, Guangxi in het zuiden van China. Autonome regio Zhuang.

De 12e CAEXPO die in 2015 werd gehouden, begon met de bouw van de China-ASEAN-informatiehaven. Sindsdien is het China-ASEAN Information Harbor Forum uitgegroeid tot een routine-activiteit van de CAEXPO, en is het een belangrijk platform geworden voor samenwerking in de digitale economie tussen de twee partijen. Aangedreven door het forum is een reeks samenwerkingsmechanismen voor de digitale economie tot stand gebracht tussen China en ASEAN-landen, en is een reeks grote projecten uitgevoerd, zoals een fonds voor de China-ASEAN Information Harbor, de China-ASEAN Information Harbor. Harbor Digital Economy Alliance, evenals een industriële ecosfeer opgericht onder de China-ASEAN Information Harbor.

Afgezien van forums op hoog niveau, organiseerde de CAEXPO ook professionele tentoonstellingen om de ontwikkeling van digitale technologieën te demonstreren en een venster van samenwerking voor deelnemers te bieden. Op de 15e CAEXPO presenteerde de Chinese technologiegigant Huawei toekomstscenario's van een micro-slimme stad, evenals nieuwe ervaringen met het 5G-netwerk, en demonstreerde de ingrijpende veranderingen die de infusie tussen 5G en traditionele industrieën zoals huisvesting, auto en productie met zich meebrengt. . Het Chinese e-commerceplatform JD.com toonde zijn slimme logistieke systeem dat bestaat uit onbeheerde magazijnen, afleverstations, drones en UAV's. Thailand-China Technology Transfer Center bracht zijn technologieën in cosmetica, landbouwproducten en voedingssupplementen.

Dit jaar markeert het ASEAN-China Jaar van de samenwerking in de digitale economie. De 17e CAEXPO hield een reeks activiteiten onder het thema 'Building the Belt and Road, Strengthening Digital Economy Co-operation', om de diepgaande samenwerking tussen China en ASEAN-landen in de digitale economie volledig te promoten.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending