Verbind je met ons

Landbouw

#EUAgriculturalOutlook – Changing consumer habits to shape agricultural markets by 2030

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft gepubliceerd in het kader van de Conferentie over de landbouwvooruitzichten van de EU 2018 projecties voor de Europese landbouwmarkten tot 2030 voor een breed scala aan agrovoedingsproducten, waaronder vlees, akkerbouwgewassen, melk en zuivelproducten, en fruit en groenten.

Ook de evolutie van het landbouwinkomen en de milieuaspecten van de EU-landbouw komen aan bod, evenals speciale aandacht voor de biologische productie van elke sector. De rapporten concluderen onder meer dat consumenten veeleisender zullen worden ten aanzien van voedsel, de herkomst ervan en de impact ervan op het milieu en de klimaatverandering.

Dit kan resulteren in hogere productiekosten voor producenten, maar zal ook een kans zijn om hun producten te differentiëren, waarde toe te voegen en tegelijkertijd te werken aan hun impact op het klimaat en het milieu. Dit zal tot uiting komen in alternatieve productiesystemen, zoals lokale, biologische of andere gecertificeerde producten waar steeds meer vraag naar is.

Naast de sectorale verkenningsrapporten heeft de Commissie ook een nieuwe interactieve tool met veel waardevolle statistieken over de landbouw in de EU. Het heeft onder meer betrekking op inkomenssteun voor de landbouw, milieu en klimaatactie, biologische productie en werkgelegenheid en groei in plattelandsgebieden. Er kunnen bijvoorbeeld interessante feiten worden gevonden: de EU-export van landbouwproducten is de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld, de landbouw vertegenwoordigt 10% van de totale werkgelegenheid in plattelandsgebieden in 13.5 of het aandeel landbouwgrond dat voor biologische landbouw wordt gebruikt in de EU bedraagt ​​2016%. .

Meer informatie over de interactieve dashboards vindt u online. De vooruitzichtenrapporten worden allemaal op deze w gepubliceerdebpagina en hun presentaties op de EU 2018 Agricultural Outlook Conference zullen zijn hier gewebstreamd. Er is een samenvatting van hun conclusies beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending