#InWorkPoverty - 'We hebben een enorm probleem van armoede onder werkenden voor vrouwen' Urtasun MEP

| November 8, 2018

Europarlementariërs benadrukten de recente Oxfam-studie over armoede onder werkenden van vrouwen in de beroepsbevolking in Europa. De studie onderstreept de situatie van werkende vrouwen en de manier waarop hun veranderende werkpatronen, de ontberingen en de nadelen waarmee zij worden geconfronteerd, ondanks werkgelegenheid tot armoede leiden. Het rapport onderzoekt de uitdagingen en kansen waarmee de werkende vrouwen in Europa te maken hebben, met name die in precair en laagbetaald werk.

We spraken met het Europees parlementslid Ernest Urtasun (groen) over het verslag, hij zei dat het Spanje is dat een op de twee vrouwen die in Europa werken, door armoede wordt getroffen. Urtasun zei dat de beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen moesten worden aangepakt, ook precariteit in het werk - wat vooral vrouwen ten goede komt, het voorbeeld van de toeristische sector in Spanje. Hij zei dat het genderaspect speciale aandacht moet krijgen in de verslagen van het Europees semester.

Gevraagd of de genderbalans van de nationale parlementen een verschil maakt, zei Urtasun dat als wetgevers door mannen worden gedomineerd deze kwesties vaak worden verwaarloosd en dit het openbare beleid beïnvloedt.

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, Economie, EU, EU, Politiek

Reacties zijn gesloten.