Verbind je met ons

Economie

#Italië - Centeno optimistisch dat de dialoog zal aantonen dat Italië zich inzet voor gezonde overheidsfinanciën

DELEN:

gepubliceerd

on

Eurogroepvoorzitter Mario Centeno opent de bijeenkomst van de Eurogroep

Eurogroepvoorzitter Mário Centento presenteerde de uitkomst van de discussie van vandaag (6 november) in de Eurogroep, namelijk het advies van de Commissie over het Italiaanse ontwerpbegrotingsplan (DBP) voor 2019, uitgebracht op 23 oktober 2018. Hij zei dat er overeenstemming was over de beoordeling van de Commissie.

Centeno benadrukte het belang van gezonde overheidsfinanciën en de coördinatie daarvan binnen het kader van het Stabiliteits- en Groeipact (SGP) als voorwaarde voor duurzame economische groei en een soepel functioneren van de Economische en Monetaire Unie.

Centeno was optimistisch dat Italië en de Commissie een constructieve dialoog zouden kunnen voeren en dat Italië nauw met de Commissie zou samenwerken bij de voorbereiding van een herzien begrotingsplan dat in overeenstemming is met het SGP. De deadline voor de nieuwe begroting is 13 november.

Centeno was optimistisch dat een constructieve dialoog ertoe zou leiden dat Italië zich zou inzetten voor gezonde overheidsfinanciën. Hij zei dat deze garanties nodig waren voor de Europese Commissie en marktdeelnemers.

Moscovici zei dat de Commissie uitkijkt naar de ontvangst van een herzien begrotingsplan tegen 13 november. Hij zei dat de Commissie naar drie kwesties zou kijken: wordt het structurele tekort verminderd of weggevaagd; is de staatsschuld onder controle; en of de strategie in staat is groei te creëren.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending