Verbind je met ons

Economie

#BankingUnion: Moscovici zegt dat backstop geloofwaardig moet zijn en snel kan worden ingezet

DELEN:

gepubliceerd

on

Commissaris voor Economische en Financiële Zaken, Belastingen en Douane Pierre Moscovici zei na de bijeenkomst van de Eurogroep (5 november) dat er meer nodig is om meer actie te ondernemen om de euro veerkrachtiger te maken en de economische groei te bevorderen.

De Eurogroep zette haar discussie voort over het opzetten van een gemeenschappelijk vangnet voor het Gemeenschappelijk Afwikkelingsfonds (SRF) en hoe de effectiviteit van de voorzorgsinstrumenten van het Europees Stabiliteitsmechanisme kan worden vergroot. Moscovici zei dat de achtervang voor het SRF geloofwaardig moest zijn en snel inzetbaar moest zijn. Hij zei dat dit een cruciale bouwsteen was voor een sterkere bankenunie die toekomstige crises kan weerstaan ​​en die de ontwikkeling kan bevorderen van pan-Europese banken die mondiaal kunnen concurreren.

De Eurogroep heeft zich ook gebogen over de werkzaamheden aan de routekaart voor het starten van politieke discussies over een Europees depositoverzekeringsstelsel (EDIS). Moscovici zei dat er een lange gedachtewisseling heeft plaatsgevonden en dat de EU nog lang niet in staat is deze derde pijler van de Europese Bankenunie tot stand te brengen. Hij zei dat de Europese Commissie haar rol ten volle zou spelen en keek uit naar de politieke discussies in december. Hij zei dat de eerste concrete stap liquiditeitssteun voor nationale systemen zou zijn.

Hij voegde eraan toe dat hij ook sprak over de noodzaak van een begroting voor de eurozone, die volgens hem ook economisch en politiek belangrijk is voor de toekomstige veerkracht en stabiliteit.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending