#Cryptocurrencies: gebruiken of weigeren?

| December 1 | 0 Reacties

In november heeft 29 bitcoin een nieuw record gekraakt door $ 11 000 in prijs te bereiken. De grootste digitale valuta is dit jaar gestegen tot een duizelingwekkende hoeveelheid van meer dan 1,000 procent. Dit heeft de totale kapitalisatie van cryptocurren verhoogd tot $ 300 miljard, inclusief $ 161bn bitcoin-hoofdlettergebruik. Tweede grootste digitale valuta Etherium bezit nog eens $ 46bn van het totale aandeel.

De groeicijfers van de steeds groter wordende cryptocurrencies houden rechtstreeks verband met digitale fondsenwervingscampagnes (aanvankelijke aanbieding van munten, ICO). Meer dan 200 van hen vond plaats tijdens 10 maanden van 2017, met het totale aantal investeringen rond $ 3.5bn.

Regelgevende instanties besteden meer aandacht, aangezien het aantal blockchain-transacties zowel op nationaal als transnationaal niveau toeneemt. De wereldwijde opstelling ten aanzien van de digitale valuta varieert enigszins: Gibraltar, Isle of Man, Cayman Islands en Mauritius zijn de open aanhangers van de ontwikkeling van cryptocurrencies, terwijl andere zoals China, Zuid-Korea en Vietnam de interne circulatie van digitaal geld verbieden.

De Europese Unie heeft nog geen gemeenschappelijke aanpak ontwikkeld voor de regulering van crypto-valuta's en ICO-procedures, maar nationale en Europese instanties overwegen de ontwikkeling van de particuliere beleggers en nationale economieën voor fraude en veiligheidskaders voor speculatie.

De gouverneur van de Franse centrale bank, François Villeroy de Galhau, zei in juni dat geen openbare instelling het vertrouwen van Bitcoin kan bieden. Dit betekent dat degenen die vandaag cryptocurrencies gebruiken dit op eigen risico doen. Bundesbank-bestuurslid Carl-Ludwig Thiele beschreef digitale valuta's en Bitcoin als meer van een speculatief speeltje dan een betaalmiddel. Tegelijkertijd heeft de Bundesbank de toepassing van de blockchain-technologie in haar betalingssystemen actief bestudeerd vanwege de inwerkingtreding van de PSD2-richtlijn. De Nederlandsche Bank, de centrale bank van Nederland, heeft daarom haar eigen cryptocurrency genaamd DNBcoin voor interne circulatie gecreëerd om te begrijpen hoe het werkt en vervolgens kan blockchain van nature worden toegepast binnen het financiële transactiesysteem.

Ewald Nowotny, bestuurslid van de Europese Centrale Bank, zei in november dat wetgevers en centrale bankiers discussiëren over de modellen voor cryptocurrencies-regulering. De bestaande wettelijke kaders voorzien echter in de ICO-projecten in overeenstemming met financiële en investeringsregulering. De Europese Autoriteit voor effecten en markten (EAEM) heeft de risico's in verband met haar verklaringen voor beleggers en bedrijven belicht.

"Er zijn mechanismen die cryptoinvestors mogelijke risico's met betrekking tot de ICO-projecten laten beoordelen. De meest significante daarvan is de conformiteitsbeoordeling van de initiële projectaanmelding voor munten aan de wettelijke vereisten, inclusief richtlijnen zoals 2003 / 71 / EC (Prospectusrichtlijn), 2015 / 849 / EP (Vierde Witwasrichtlijn), 2004 / 39 / EC ( Markten in richtlijn financiële instrumenten - MiFID), 2011 / 61 / EU (richtlijn alternatieve beleggingsfondsen - AIFMD), "verklaarde Alexander Zaitsev, uitvoerend directeur van de Threesixty Elements, SA beleggingsmaatschappij die op de Europese markt RAISON brengt, de AI- gebaseerd mobiel platform ontworpen om investeringen en persoonlijke financiën te behandelen.

"Andere factoren die de due diligence van het ICO-project kunnen goedkeuren, zijn het team van deskundige executives en een uitgewerkt stappenplan dat wordt beschreven in een omvattend whitepaperdocument", voegde Zaitsev eraan toe. "Daarnaast is het de moeite waard eraan te herinneren dat risicokapitaalinvesteringen verband houden met risico's en projecten die grote inkomensbeloften hebben in korte tijdspannes, zijn de ongewenste producten a priori. Een gemotiveerde aanpak en grondig onderzoek van de achtergrond zijn essentieel om crypto-investeringen te beveiligen. "

De verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar voor de financiële regelgevingskaders en de professionele adviseursbetrokkenheid zijn dus de onderdelen van een eenvoudige strategie die Europese ICO-projecten binnen het operationele EU-rechtssysteem zal beleggen.

Internationale deskundigengemeenschap en digitale valuta-marktspelers veronderstellen dat de wereldwijde trend voor de gemeenschappelijke regulatieve benadering ontwikkeling tegemoet komt aan de huidige behoeften en mogelijk een cruciale rol speelt bij het veiligstellen van de belangen van cryptoinvesteerders. Volgens de chief executive officer van US Global Investors, een van de grootste internationale technologische beleggingsondernemingen, zal de maatschappij binnenkort meer vertrouwen stellen in digitale valuta: "Wat bitcoin heeft gedaan, iedereen is wakker geworden van de kracht van de blockchain-technologie (de onderliggende grootboek dat bitcoin ondersteunt), zoals e-mails iedereen wakker maakte op internet. In het begin vertrouwden mensen het internet niet. "

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, bank, Bedrijf, Business Information, Digitale economie, Economisch bestuur, Economie, Enterprise, Financiële kader van de EU, innovatie, reglement, Single Market

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *