Verbind je met ons

Economisch bestuur

#Eurozone: economische herfstvoorspelling 2017 – aanhoudende groei in een veranderende beleidscontext

DELEN:

gepubliceerd

on

De economie van de eurozone ligt op koers om dit jaar in het snelste tempo in tien jaar te groeien, met een verwachte reële bbp-groei van 2.2%. Dit is substantieel hoger dan verwacht in het voorjaar (1.7%). Ook de EU-economie als geheel zal de verwachtingen overtreffen met een robuuste groei van 2.3% dit jaar (tegen 1.9% in het voorjaar).

Volgens de herfstprognose van 9 november verwacht de Europese Commissie dat de groei in zowel de eurozone als de EU zal aanhouden op 2.1% in 2018 en op 1.9% in 2019 (voorjaarsprognose: 2018: 1.8% in de eurozone, 1.9% in de Europese Unie).

Het volledige persbericht is beschikbaar in alle talen hier.

De economische najaarsprognose 2017 is beschikbaar hier.

De opmerkingen van commissaris Moscovici zijn beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending