#FarmSubsidies: betaling aan miljardairprins woedt

| Oktober 1, 2016 | 0 Reacties

methode-times-prod-web-bin-c399ceb2-8617-11e6-9270-cf26736cb244Belastingbetalers betalen meer dan £ 400,000 per jaar om een ​​boerderij te subsidiëren waar een Saudische prins van een miljardair rassenpaarden fokt, schrijft Roger Harrabin.

De Newmarket-boerderij van Khalid Abdullah al Saud (afgebeeld, rechts) - eigenaar van het legendarische paard Frankel - behoort tot de top 100-ontvangers van EU-landbouwsubsidies in het VK.

De critici van het systeem zeggen dat de Brexit het Verenigd Koninkrijk £ 3bn doorverwijst in subsidies voor de bescherming van het milieu.

Een woordvoerder van de prins weigerde commentaar te geven.

Landbouwsubsidies slikken een groot deel van de EU-begroting in. Ze werden na de Tweede Wereldoorlog gestart om de productie te stimuleren, maar leidden tot voedselbergen die moesten worden gedumpt.

Een gecompromitteerd hervormingsproces - de zogenaamde "groenvoorziening"Van het gemeenschappelijk landbouwbeleid - resulteerde in het feit dat landbouwers meestal worden betaald afhankelijk van hoeveel land ze bezitten.

De grootste begunstigden van het VK zijn landgoederen die geheel of gedeeltelijk eigendom zijn van de Koningin (£ 557,706.52); Lord Iveagh (£ 915,709.97); de hertog van Westminster (£ 427,433.96), de hertog van Northumberland (£ 475,030.70) de mormonen (£ 785,058.94) - en veel rijke zakenmensen.

Op de vraag of de koningin het gepast vond om subsidie ​​van de belastingbetaler te ontvangen op basis van de omvang van haar grondbezit, zei een woordvoerder van het paleis: "Subsidies staan ​​open voor alle boeren en worden ontvangen op het privélandgoed van de koningin. We zouden geen commentaar geven dat verder gaat dan het detail dat al in het publieke domein is. "

Een woordvoerder van de hertog van Westminster wees de vraag ook af, maar zei dat de boerderij kwaliteitsvoedsel produceerde en tegelijkertijd het milieu zeer serieus nam.

In de EU-ranglijst scoort het VK hoog op de transparantie van informatie over wie wat ontvangt, hoewel de identiteit van sommige landeigenaren op de lijst wordt verborgen door offshore trusts.

De grote natuurbeschermingsorganisaties Natural England (£ 970,580.50), de National Trust (£ 2,666,880.26) en de RSPB (£ 2,002,859.51) behoren tot de topontvangers

Ze krijgen ook extra publiek geld onder een parallelle subsidie ​​die is bedoeld om dieren in het wild aan te moedigen. De laatste twee pleiten voor een hervorming van de subsidies.

Een hervormingscampagne wordt gelanceerd door Greenpeace, dat normaal gesproken niet gericht is op landbouw, maar zegt dat Brexit een heronderzoek van veel beleid eist.

De groep zei dat het een "verontwaardiging" was dat subsidies werden gegeven aan mensen zoals Khalid Abdullah al Saud, die eigenaar is van Juddmonte Limited-boerderijen. Zijn hengst Frankel zou meer dan £ 100m waard zijn voor de fokkerij.

Greenpeace hoofdwetenschapper Doug Parr vertelde BBC News: "Het subsidiesysteem is volkomen verbroken. We hebben overheidsgeld nodig dat aan de landbouw wordt besteed om aantoonbare publieke voordelen te bieden. "

De Alliantie van belastingbetalers voegde hieraan toe: "Boeren moeten op de hoogte worden gebracht. Belastingbetalers zouden niet moeten uitdelen wat in feite landsubsidies zijn, vaak aan zeer rijke individuen. "

De top van Defra's 2015-betalingslijst is de Aberdeenshire-boer Frank Smart, wiens activiteit gesubsidieerde subsidies van £ 2,963,732.77 opleverde.

Hij vertelde BBC News: "Ik wil geen enkel onderdeel van mijn bedrijf met de media bespreken, dank u."

De heer Smart zou geen commentaar geven op klachten dat hij "slipper farming" was - een techniek waarbij boeren grond kopen voor de subsidies die eraan verbonden zijn. De praktijk is niet illegaal, maar het is zwaar bekritiseerd.

Eén parlementslid, de conservatieve Richard Drax, staat in de top 100-begunstigden. Zijn boerderij in gezamenlijk eigendom ontving £ 351,752.29.

Eerdere EU-pogingen om de subsidies radicaal te hervormen, zijn geblokkeerd door de Europese boeren.

Twee ministers van de milieudienst van de regering, Defra, ontvangen landbouwsubsidies.

Lord Gardiner van Kimble verklaart een belang als partner in CM Robarts & Son (SIC), die £ 45,479.19 in rechtstreekse betalingen nett.

George Eustice is een directeur van een Cornish-boerderij die £ 2,313 ontvangt.

Een woordvoerder van Defra zei dat de heer Eustice en Lord Gardiner naar behoren potentiële belangenconflicten hadden verklaard en beide waren vrijgesproken voor discussies over de toekomst van landbouwsubsidies.

De woordvoerder zei dat in het kader van de Brexit alle beleidsmaatregelen opnieuw werden bekeken en voegde eraan toe: "De minister van Buitenlandse Zaken heeft de noodzaak van continuïteit voor landbouwers onderstreept en kijkt ernaar uit om samen te werken met de industrie, plattelandsgemeenschappen en het grotere publiek om vorm te geven onze plannen voor voedsel, landbouw en het milieu buiten de EU. "

In de Tory leiderschapswedstrijd beloofde milieusecretaris Andrea Leadsom de boeren dat ze de landbouwsubsidies zou voortzetten.

De Schatkist heeft al directe betalingen voor landeigendom gegarandeerd tot 2020, maar tot zijn grote verbazing heeft de natuurbehoudsorganisatie zich er niet toe verbonden om de bescherming van dieren in het wild op boerderijen te blijven financieren.

De Tenant Farmers 'Association wil de £ 3bn totale subsidies behouden maar het geld verdelen tussen het verbeteren van het milieu, het creëren van infrastructuur om boerderijbedrijven te ontwikkelen en publieke financiering om Brits voedsel te promoten.

De Country Landowners Association lijkt te denken dat hervormingen onvermijdelijk zijn.

"De Brexit heeft ons de mogelijkheid geboden om een ​​nieuw beleid voor voeding, landbouw en milieubescherming te ontwikkelen dat nog meer voordelen voor de natuurlijke wereld kan opleveren," zei woordvoerder Christopher Price.

De boerenvakbond, de NFU, gaf geen commentaar toen hem werd gevraagd of hij aanvaardde dat de hervorming van het beurzensysteem onvermijdelijk was.

Veel milieugroeperingen zijn van mening dat de hervorming van het systeem met doolhofintrekkingen de capaciteit van Defra, die in de recente besparingen veel personeel heeft verloren, te boven gaat. Ze willen dat een breed opgezette commissie aangeeft hoeveel de overheid aan landbouw moet uitgeven om te voldoen aan de doelstellingen van haar 25-jaarplan om het milieu te beschermen.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Landbouw, Economie, EU, EU, Belasting, UK

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *