Verbind je met ons

Economie

#UndeclaredWork Georgi Pirinski: 'Mensen in zwartwerk worden fundamentele sociale en arbeidsrechten ontzegd'

DELEN:

gepubliceerd

on

zwartwerk-in-griekenland-reaches-1322.w_hrZwartwerk vormt een groot probleem in Europa, dat in 18.4 goed was voor 2012% van het bruto binnenlands product van de EU. Niet alleen lopen overheden inkomsten mis, maar werknemers worden ook minder beschermd. Op 2 februari keurden de leden van het Europees Parlement een voorstel goed om een ​​Europees platform op te richten om dit probleem aan te pakken. Hoe zal het werken? 

Zwartwerk is legaal werk dat niet correct bij de autoriteiten is aangegeven. Dit zou kunnen leiden tot oneerlijke concurrentie en landen die belastingen en socialezekerheidsbijdragen mislopen, maar het zet werknemers ook in het nadeel.

“Mensen die in zwartwerk werken, worden fundamentele sociale en arbeidsrechten ontzegd”, zegt Georg Pirinski. Hij voegde eraan toe dat het Europese platform, dat door de leden van het Europees Parlement is goedgekeurd, zou kunnen dienen voor het delen van beste praktijken en het onderzoeken van informatie, vooral als het bedrijven betreft die in meer dan één EU-land actief zijn.

Het rapport werd in de plenaire vergadering goedgekeurd met 619 stemmen voor, 69 tegen en zeven onthoudingen.

Meer informatie

 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending