Verbind je met ons

Economie

Commissie en bedrijfsleiders werken samen om de werkgelegenheid en inclusie van jongeren in Europa te stimuleren

DELEN:

gepubliceerd

on

werkgelegenheid vaardigheden-education437px

Vandaag (17 november) heeft de Europese Commissie samen met bedrijven het Europees Pact voor de Jeugd gelanceerdeen wederzijds engagement van bedrijfsleiders en de EU om een ​​cultuur van partnerschappen tussen bedrijfsleven en onderwijs te creëren om de kansen voor jongeren op het vinden van een baan te vergroten, Enterprise 2020-top.

Het pact, geïnitieerd door het European Business Network for Corporate Social Responsibility (CSR Europe), is een oproep aan alle bedrijven, sociale partners, onderwijs- en opleidingsaanbieders en andere belanghebbenden om partnerschappen te ontwikkelen of te consolideren ter ondersteuning van de inzetbaarheid en inclusie van jongeren. Samen zullen we de oprichting van 10,000 hoogwaardige partnerschappen tussen bedrijfsleven en onderwijs ondersteunen, met als gedeelde doelstelling om samen ten minste 100,000 nieuwe kwalitatief goede leerlingplaatsen, stages of startersbanen tot stand te brengen.

Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit Marianne Thyssen zei: “Onze topprioriteit is geweest om Europa weer te laten groeien en het stimuleren van banencreatie van goede kwaliteit. Ik verwelkom deze partnerschappen tussen het bedrijfsleven en het onderwijs die tot 100,000 nieuwe kansen voor jongeren leiden. Het bouwt voort op de succesvolle Europese Alliantie voor leerlingplaatsen. De Commissie is nu samen met het bedrijfsleven op weg naar een kwart miljoen nieuwe kansen voor jongeren in heel Europa.” Ik kijk ernaar uit dat nog veel meer bedrijven en verenigingen zich bij dit pact zullen aansluiten om de kansen voor jongeren in Europa te vergroten.”

Etienne Davignon, voorzitter van CSR Europe zei: “Met het pact is het onze ambitie om een ​​langdurige impact te hebben op de toekomstige banen van jongeren en het duurzame concurrentievermogen van Europa. Partnerschappen tussen bedrijfsleven en onderwijs zijn een must! We zijn ervan overtuigd dat dit een game-changer zal zijn, net zoals Erasmus de afgelopen 28 jaar is geweest.”

De Europese Commissie zal technische ondersteuning bieden aan het pact en de deelnemende belanghebbenden bijstaan ​​bij de uitvoering ervan. De resultaten van dit gezamenlijke werk zullen worden gepresenteerd tijdens de eerste Enterprise-Education Summit in december 1.

Dit initiatief heeft de steun van Zijne Majesteit de Koning der Belgen, en de voorzitters van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, het Europees Parlement, Martin Schulz, en de Europese Raad, Donald Tusk.

advertentie

Het pact heeft tot doel een Europa dat pro-jeugd en innovatie is, te helpen opbouwen door een eerlijke en rechtvaardige cultuur van partnerschappen tussen het bedrijfsleven, het onderwijs en jongeren te creëren. Deze partnerschappen zijn bedoeld om de kwaliteit van de opleiding en de vaardigheden die jongeren kunnen verwerven te verbeteren, waaronder transversale digitale, ondernemers-, groene en zachte vaardigheden. Voorbeelden zijn initiatieven die niet-formeel en informeel leren ondersteunen, projecten die leerlingplaatsen stimuleren of tot doel hebben het leren van wetenschap en technologie aantrekkelijker te maken. Ten slotte zullen zij de Europese leraren ondersteunen en vooral jonge leraren uitrusten met de noodzakelijke vaardigheden om leiders in de klas te worden.

Achtergrond 

Over het Europees pact voor de jeugd

Om concurrerend te kunnen zijn op de wereldmarkt hebben bedrijven in Europa meer dan ooit behoefte aan jonge mensen met de juiste vaardigheden. Tegelijkertijd beschikt Europa over een aanzienlijk onaangeboord menselijk kapitaalpotentieel. Om een ​​hogere duurzame groei en meer innovatie te bereiken, en ten volle te profiteren van de vaardigheden en talenten die in Europa beschikbaar zijn, moeten het bedrijfsleven en de onderwijssector zich openstellen voor de wereld en voor elkaar.

Over de Europese Alliantie voor Leerplaatsen

De Alliantie brengt overheden, kamers van koophandel, industrie en ambachten, bedrijven, sociale partners, onderwijs- en opleidingsaanbieders, regio's, jongeren- en non-profitorganisaties, denktanks en onderzoeksinstituten samen om leerlingstelsels en initiatieven in heel Europa te bevorderen.

Afgelopen juni deden ruim veertig bedrijven en andere organisaties mee sloot zich aan bij de Alliantie en heeft zich ertoe verbonden in totaal 140,000 leerlingplaatsen en opleidingen aan jongeren te bieden.

Over de top

De Enterprise 2020 Summit is de nieuwste stap in een reeks initiatieven die afgelopen juni in Milaan zijn gelanceerd als onderdeel van de Enterprise 2020-manifest.

Het Manifest riep bedrijven en overheden op om de komende vijf jaar samen te werken en actie te ondernemen rond drie strategische prioriteiten:

  1. Maak van inzetbaarheid en inclusie een prioriteit binnen alle raden van bestuur, management en waardeketens;
  2. bedrijven stimuleren om als toegewijde partners samen te werken met gemeenschappen, steden en regio's om nieuwe duurzame productiemethoden, consumptie en levensonderhoud te ontwikkelen en te implementeren, en;
  3. transparantie en respect voor de mensenrechten centraal stellen in het zakelijk gedrag.

Meer informatie

Pact voor de Jeugd

Twitter: #E2020top#PactvoorJeugd

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending