Verbind je met ons

Bankieren

Pittella: 'Europa staat op een kruispunt. We hebben een sprong nodig van Juncker wat betreft EU-bestuur, schuldmutualisatie en investeringen ''

DELEN:

gepubliceerd

on

INSEDIAMENTO PARLAMENTO EUROPEOS&D-fractievoorzitter Gianni Pittella (foto) heeft president Juncker opgeroepen om het EU-bestuur, de onderlinge schuldenverdeling en investeringen bovenaan de agenda van de EU te plaatsen.

Tijdens zijn toespraak op 22 juli zei hij: “Europa moet een kwalitatieve sprong maken om de diepste systematische crisis in de geschiedenis van de EU achter zich te laten. De kluchtige reactie van de Raad op de migratie en het drama dat zich in Griekenland voortzet, demonstreren de diepte van de Europese crisis en laten zien de mate waarin de Europese solidariteit de afgelopen jaren is verdwenen.

“President Juncker heeft het vandaag goed uiteengezet in zijn commentaar en heeft er goed aan gedaan de verschillende Europese puzzelstukjes bij elkaar te houden. Nu moet hij echter een sprong voorwaarts maken door drie belangrijke kwesties bovenaan de agenda van de EU te plaatsen. zie een nieuw, versterkt bestuur van de EU-instellingen, een plan voor de onderlinge verdeling van de staatsschulden, en een nieuw, groter investeringsprogramma. Dit moet een grotere flexibiliteit mogelijk maken en gewijd zijn aan de groei en het scheppen van werkgelegenheid agenda – de erkenning van de sociale dimensie in de monetaire en economische unie en de strijd tegen ongelijkheid en sociale dumping – die de afgelopen tien jaar volledig is opgegeven en helaas is vervangen door een vorm van financiële dictatuur.

“We kunnen ons Europa over tien jaar niet meer voorstellen als het op de huidige weg doorgaat. Ofwel veranderen we het, ofwel gaat het ten onder.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending