Verbind je met ons

Economie

Migranten op de EU-arbeidsmarkt: 'Een win-winsituatie voor iedereen'

DELEN:

gepubliceerd

on

scheepsarbeidersMigranten op de arbeidsmarkt van de EU: een win-winsituatie voor iedereen – conferentie van de Labour Market Observatory Integratie van migranten op de arbeidsmarkt: een win-winsituatie voor iedereen 25 juni, 9–30 uur. Belliardstraat 17, kamer JDE 99 (62e verdieping).   

“Wat vandaag de dag op het spel staat, is de integratie van migranten in onze samenleving en dat begint met het geven van een baan aan hen”, zegt Christa Schweng, voorzitter van de Arbeidsmarktobservatorium (LMO) bij het EESC.

“Deze conferentie zal manieren onderzoeken om de actieve participatie van migranten in de samenleving te vergemakkelijken en daardoor hun integratie te vergemakkelijken. We zullen ook de balans opmaken van de huidige EU-wetgeving en bekijken wat er nodig is om beleidsinterventies succesvoller te maken”, aldus Irini Pari, voorzitter van de permanente studiegroep immigratie en integratie van het EESC. De deelnemers krijgen de kans om te horen over succesvolle integratie-initiatieven, zoals het project 'Emergence XL' voor de inclusie van jonge immigranten door middel van sport, jobcoaching, training en leerlingwezen, gepresenteerd door Bea Diallo, loco-burgemeester van Elsene (België).

Volledig programma.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending