Verbind je met ons

Economie

Fujitsu expert gesprekken technologie

DELEN:

gepubliceerd

on

Fijitsu 06 mei serie 01 van 02 lage maat (10)

Door Federico Grandesso

Fujitsu Chief Technology Officer, Europa, ME, India en Afrika en India Dr. Joseph Reger, (foto) woonde de recente Fujitsu-wereldtournee 2015 in België bij en sprak hij over belangrijke kwesties zoals de Europese interne markt en de nieuwe digitale agendastrategie.

Wat vindt u van de Europese interne markt en de nieuwe strategie voor de digitale agenda?

Ik dacht dat iedereen in Brussel al bezig was om dat te creëren en zo niet, dan zouden ze dat moeten doen, maar laten we het concreet maken; Je zou kunnen zeggen dat we op sommige gebieden al veel hebben bereikt. Er ontstaat echter een nieuw marktsegment als gevolg van de digitale transformatie, dat we (ten onrechte) de digitale markt. Het probleem is dat er niet zoiets bestaat als een digitale markt in de EU, omdat de wetgeving en nationale regelgeving van de landen zodanig zijn dat er niet eens veel grensoverschrijdend online winkelen plaatsvindt – er zijn er wel enkele, maar het is nog steeds erg vaag.

Wat betreft de nieuwe digitale agenda denk ik dat we een volgende stap nodig hebben; het hoeft niet perfect te zijn om te beginnen, maar we hebben deze volgende stap nodig in termen van het creëren van die markt en consumentenbescherming over de grenzen heen, en het vervoer van goederen en diensten is een andere belangrijke kwestie. De betalingssystemen zijn ook van vitaal belang, omdat we absoluut iets nodig hebben dat betalingen kan vergemakkelijken – de munteenheid is één ding, en het is een vermenigvuldiging van factoren terwijl u een transactie uitvoert. Daarna hebben we ook eenvoudige, digitaal georiënteerde mobiele betalingssystemen nodig, en dit moet zeer snel gebeuren.

Zijn er potentiële problemen met Amerikaanse bedrijven?

advertentie

In deze context is er het grote probleem van de invloed van de telecommunicatietaal op de topactiviteiten van Amerikaanse bedrijven; Om het even uit te leggen: we hebben de netwerken die we moeten bouwen, en onze netwerken en de technologieën die we daarvoor gebruiken zijn beide goed, maar wat er momenteel gebeurt is dat de internetdiensten zodanig zijn dat we hier uiteindelijk met de infrastructuurkosten te maken krijgen Onze telecombedrijven zijn het aan het bouwen en op dit moment komen de Amerikaanse bedrijven binnen die het netwerk niet onderhouden, maar ze bieden diensten met toegevoegde waarde aan, zoals Google op Facebook enzovoort, dus uiteindelijk komen we met de kosten en zij met de winst.

We moeten er iets aan doen. Ik heb het niet over het verbieden van zakendoen, maar we moeten gewoon een aantal regels opstellen die volgens mij nog niet bestaan. Dit moet nu gebeuren en ik verwacht wat meer activiteit op dit gebied. Als je willekeurig 10,000 mensen uit de EU zou nemen en hen zou vragen wat zij belangrijk en essentieel vinden voor de toekomst van de Europese economie, zullen ze zeggen dat internet en internetdiensten, de digitalisering van diensten, het beheer van auteursrechten en betalingen allemaal belangrijk zijn. , dus deze moeten we zeker aanpakken.

Zal het nodig zijn om meer multilaterale overeenkomsten te sluiten waar ook de VS en Japan bij betrokken zijn?

Dit is mijn persoonlijke mening, ik ben een grote fan van de EU en ik werk voor Fujitsu, een Japans bedrijf, en ik zie hoe belangrijk, nuttig en voordelig het zou kunnen zijn als we meer integratie bereiken met andere regio's, zoals Japan of de VS. Het grootste probleem is dat bepaalde dingen van nature mondiaal zijn en dat digitale markten mondiaal zijn, omdat ze gebaseerd zijn op internet. Ik zie dus niet in hoe we dat tot een regio zouden kunnen beperken en hoe dat nuttig zou zijn.

Er zijn enorme voordelen als de EU nauw samenwerkt met Japan en er lopende projecten zijn, dus dat is goed. Ik geloof dat we geen enkele grens nodig hebben en ik denk niet dat een Schengen-internet een goed idee is, maar ik denk wel dat er behoefte is aan duidelijke regels zodat de belangen van de Europese burgers worden bewaakt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending