Verbind je met ons

Zakelijk

Parlementsleden debatteren over strategieën voor de bescherming van intellectuele eigendomsrechten

DELEN:

gepubliceerd

on

Pixeled Copyright teken illustratie op digitaal scherm, 3D renderIntellectuele eigendomsrechten vormen een essentieel onderdeel van de economie © BELGA_EASYFOTOSTOCK

Namaakproducten zijn schadelijk voor de economie, niet alleen voor degenen die in de originele producten hebben geïnvesteerd, maar ook voor consumenten, wier gezondheid en veiligheid in gevaar zijn. Er bestaan ​​intellectuele-eigendomsrechten (IPR) om deze gevaren te helpen tegengaan. Op maandag 8 juni debatteren de leden van het Europees Parlement over twee rapporten over inbreuken op intellectuele-eigendomsrechten, en stemmen daar de volgende dag over. Bekijk het live.

Om het groeiende aantal inbreuken op intellectuele-eigendomsrechten, zowel binnen als buiten de EU, aan te pakken, heeft de Europese Commissie een EU-actieplan uitgebracht, evenals een herziene strategie voor de bescherming en handhaving van intellectuele-eigendomsrechten buiten de EU. De aanbevelingen voor het EU-actieplan zijn opgesteld door het Tsjechische EVP-lid Pavel Svoboda en die voor de strategie buiten de EU door het Italiaanse S&D-lid Alessia Maria Mosca.

EU-actieplan

Om IER-kwesties in landen buiten de EU effectief aan te pakken, moeten maatregelen binnen de EU beter worden gecoördineerd. Het EU-actieplan richt zich op maatregelen om inbreuken op commerciële schaal aan te pakken en het bewustzijn te vergroten om mensen te helpen de gevolgen van inbreuken op intellectuele-eigendomsrechten beter te begrijpen.

Svoboda, die verantwoordelijk is voor het sturen van het actieplan door het Parlement, zei: “We hebben effectieve campagnes nodig, vooral onder de jongere generatie, omdat deze ons op zijn minst kunnen helpen de grote verandering die plaatsvindt, vooral in de digitale omgeving, beter te begrijpen. ” Hij benadrukte ook de noodzaak om kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen bij het handhaven van hun rechten.

Strategie buiten de EU

advertentie

Technologische ontwikkelingen, de steeds meer gemondialiseerde handel, e-commerce en outsourcing vergroten de behoefte aan nieuwe maatregelen om IER-inbreuken buiten de EU te bestrijden. Naast andere maatregelen is de strategie erop gericht landen te helpen identificeren waar de bescherming en handhaving van intellectuele-eigendomsrechten zwak is.

Mosca, die verantwoordelijk is voor het sturen van de strategie door het Parlement, zei: “Wij roepen op tot enkele concrete maatregelen zodat [de strategie] effectief kan zijn, zowel intern als met betrekking tot derde landen.”

Ze voegde eraan toe dat het belangrijk is dat de EU, en vooral het Parlement, laat zien dat zij IER-kwesties serieus nemen en dat zij hun mondiale positie gebruiken om het huidige systeem te verbeteren, ook buiten de EU: “De EU heeft de plicht om een wereldleider op dit gebied.”

Bekijk de debatten leven op 8 juni na 19 uur CET.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending