Verbind je met ons

Comité van de Regio's (CvdR)

Lokale en regionale leiders verwelkomen nieuwe EU-agenda inzake migratie

DELEN:

gepubliceerd

on

migranten_boot 3De Europese Commissie heeft vandaag (13 mei) een Europese migratieagenda gepresenteerd, waarin de onmiddellijke maatregelen worden geschetst die zullen worden genomen als reactie op de crisissituatie in het Middellandse Zeegebied, evenals de stappen die de komende jaren moeten worden gezet. Volgens voorzitter Markku Markkula van het Europees Comité van de Regio's (CvdR) zijn de voorstellen een stap in de goede richting naar meer solidariteit tussen de lidstaten.   

“The EU must shoulder its responsibility to address migration and its effects on Europe’s regions and cities, especially in the border communities, and we therefore welcome the work of the European Commission to present these plans today. In view of the debate at the June Council, we call on EU’s leaders to act quickly and to respond with comprehensive solutions for all levels of government in true European solidarity,” President Markkula said.

De lokale en regionale overheden van Europa zullen hun aanbevelingen later dit jaar uiteenzetten in een CvdR-advies, opgesteld door François Decoster (FR/ALDE), voorzitter van de Commissie voor Burgerschap, Bestuur, Institutionele en Externe Zaken (CIVEX), en in een resolutie die tijdens de plenaire zitting van juni zal worden aangenomen.

Decoster, mayor of Saint-Omer and member of Nord-Pas-de-Calais Regional Council, recalled: “The CoR has in expressed its support for effective application of the principles of solidarity and shared responsibility on many occasions. We hope that the European Agenda on Migration will become the reference for the adoption and implementation of effective migration policies”.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending