Dingen die we geleerd hebben in de plenaire vergadering: Oekraïne, terrorisme, verwerkt vlees, kinderontvoering

| 16 februari 2015 | 0 Reacties
europees-parlement-strasbourg1De tragedies in Oekraïne en het Midden-Oosten waren de belangrijkste onderwerpen besproken door de leden tijdens de plenaire vergadering februari in Straatsburg. Vooruitlopend op (12 februari) buitengewone Europese top van donderdag, het Parlement ook gesproken over veiligheidsmaatregelen, zoals de uitwisseling van persoonsgegevens van passagiers tussen de lidstaten om beter bijhouden terreurverdachten. Het vraagt ​​ook dat de oorsprong van verwerkt vlees duidelijk wordt aangegeven om de consument beter te informeren en lanceerde een onderzoek naar fiscale uitspraken.

De nieuwe ronde van gesprekken tussen Rusland en Oekraïne op basis van de Frans / Duitse vredesplan is waarschijnlijk de laatste kans om de vrede naar Oekraïne te brengen langs diplomatieke weg, leden van het EP benadrukt in een plenair debat op dinsdag (10 februari). Op woensdag (11 februari) Het Europees Parlement veroordeelde de verschrikkingen gepleegd door de zogenaamde Islamitische Staat en zei dat meer moest worden gedaan om mensen te helpen in Syrië en Iraq.The land van oorsprong van al het vlees worden gebruikt in verwerkte voedingsmiddelen, zoals lasagne, moet duidelijk worden vermeld op de verpakking, zodat de consument geïnformeerde keuzes te maken bij de aanschaf van dergelijke producten, aldus het Parlement op woensdag.
De gevoelige gegevens in de passagiersgegevens van alle vluchten naar en uit de EU kan worden gedeeld tussen de veiligheidsdiensten van de lidstaten, maar dit moet zorgvuldig worden geëvenaard door strengere regels inzake gegevensbescherming, zei dat het Parlement in een resolutie gestemd Wednesday.The Parlement heeft op woensdag in het voordeel van de voortzetting van haar onderzoek naar de vermeende "rendition" en illegaal vasthouden van terreurverdachten in de EU-landen door de CIA, volgende nieuwe onthullingen in de VS op het gebruik van marteling door dit bureau. EU-landen moeten ook proberen de waarheid te achterhalen en te vervolgen die betrokken Europarlementsleden gezegd.

In een debat op dinsdag Europarlementariërs gevraagd dat de middelen voor een bedrag van € 1 miljard euro uitgetrokken voor de Youth Employment Initiative al dit jaar beschikbaar zijn gemaakt om vaart te zetten achter de uitvoering van projecten om te helpen bij de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. De onthullingen over fiscale uitspraken van de lidstaten zullen worden onderzocht door een speciale parlementaire commissie opgericht voor dit doel, na een stemming in de plenaire vergadering op donderdag. De commissie zal worden opgericht voor een eerste periode van zes maanden en hebben 45 leden.

Ook op woensdagavond, EP-leden debatteerden de zeer hoge prijzen gevraagd voor bepaalde medicatie die niet wordt gedekt door een lidstaat door de overheid gefinancierde gezondheidszorg, een ernstig probleem in diverse EU-landen voor patiënten die gewoon niet kunnen veroorloven levensreddende behandeling.

EP-leden ingestemd met de toetreding van Gabon, Andorra, de Seychellen, Rusland, Albanië, Singapore, Marokko en Armenië tot de Haags Kinderontvoeringsverdrag, dat tot doel heeft de internationale samenwerking bij de terugkeer kinderen ontvoerd door een van de ouders te vergemakkelijken.

Deelnemen aan die van andere lidstaten, het verkeer overtreders uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken zal binnen twee jaar zien hun overtredingen naar hun land gemeld ongeacht waar ze zich hebben voorgedaan, nadat het Europees Parlement het voorstel op woensdag goedgekeurd.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Economie, EU, EU, Europees parlement, Volkomen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram