Verbind je met ons

Economie

Bijzondere commissie fiscale uitspraken die door de lidstaten voor stemming

DELEN:

gepubliceerd

on

Beeldrealisatie op 22 mei 2006De fractieleiders van het Europees Parlement hebben besloten een speciale commissie voor te stellen die de belastingafspraken van lidstaten moet onderzoeken. Het voltallige Huis zal tijdens de volgende zitting stemmen over de oprichting van de bijzondere commissie en over haar mandaat.

De fractieleiders waren het erover eens dat het Parlement belastingafspraken zou moeten onderzoeken, maar kozen voor een speciale commissie in plaats van een onderzoekscommissie, zoals gevraagd door 192 leden van het Europees Parlement.

Op advies van de juridische dienst van het Parlement namen de fractieleiders er nota van dat het mandaat voor een onderzoekscommissie, zoals voorgesteld door de 192 leden van het Europees Parlement, onverenigbaar was met het EU-Verdrag en het reglement van orde van het Parlement.

Artikel 197: oprichting van tijdelijke commissies

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending